ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δ.Παπαγιαννίδης: Το προσφυγικό πρόβλημα

unnamed

unnamed

Οι εικόνες των πνιγμένων παιδιών που ξεβράζουν οι προσφυγικές ροές στα παράλια των νησιών μας και οι οποίες αναμεταδίδονται σε ημερήσια βάση από τα ΜΜΕ, προκαλούν απέραντη οδύνη και θλίψη σε όλους μας. Παράλληλα τονίζουν με τον πιο μελανό τρόπο την οξύτητα του προσφυγικού προβλήματος αλλά και την συνθετότητα των πτυχών του.

            Αναμφίβολα η Ελλάδα ως εκ της γεωγραφίας ευρίσκεται αντιμέτωπη με την ανθρωπιστική απαίτηση αναδοχής της ευθύνης αντιμετώπισης ενός μείζονος τμήματος των προσφυγικών ροών και μάλιστα χωρίς να ευθύνεται κατά κανένα τρόπο, σε πολιτικό επίπεδο, για την δημιουργία ή την υποδαύλιση των αιτιών οι οποίες προκάλεσαν την κατάρρευση χωρών της Μέσης Ανατολής, από όπου και προέρχεται το μεγαλύτερο τμήμα των προσφύγων.

Παρά ταύτα η Ελλάδα πρέπει σε συντονισμό με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στο ευρύτερο διεθνές πλαίσιο να αναδείξει όλες τις πτυχές του κρίσιμου αυτού ανθρωπιστικού προβλήματος, προκειμένου να οργανωθεί με τον πλέον λυσιτελή τρόπο το δίκτυο ανακούφισης αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων, με την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών υποδοχής τους, οι οποίες εδώ και πολύ καιρό βιώνουν πρωτόγνωρες συνθήκες και οι οποίες έχουν αποδείξει εμπράκτως τη σημαίνει η λέξη ανθρωπιά. Τα τηλεοπτικά πλάνα από τη Λέσβο αλλά και από άλλα νησιά όπου απλοί άνθρωποι των τοπικών κοινωνιών διασώζουν και συνδράμουν ολόκληρες οικογένειες προσφύγων, αποτελούν την καλύτερη απάντηση στέλνοντας και ένα μήνυμα εναντίον των πολιτικών της μισαλλοδοξίας η οποία και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη σημερινή άσχημη κατάσταση στην περίμετρο ασφαλείας της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση η όποια διαχείριση των προσφυγικών ροών δεν μπορεί να υποκαταστήσει την μοναδική λύση του προβλήματος η οποία δεν είναι άλλη από την άρση των αιτίων που δημιουργούν τις προσφυγικές ροές. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την συμβολή όλων των μειζόνων διεθνών δρώντων στην προοπτική εξεύρεσης πολιτικής λύσης τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ και στη Λιβύη.  

 

Δ.Παπαγιαννίδης

Αντιναύαρχος ΠΝ εα


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video