ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Δήμος Λήμνου στο πλευρό αιμοκαθαριζόμενων και αγροκτηνοτρόφων - αλιέων

Ο Δήμος Λήμνου στο πλευρό αιμοκαθαριζόμενων και αγροκτηνοτρόφων - αλιέων

Ψηφίσματα υπέρ της τοποθέτησης ιατρικού προσωπικού στο Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου, καθώς και για τη στήριξη των αιτημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου, μετά τη συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου 2015.

Πιο συγκεκριμένα, με το πρώτο ψήφισμα ζητείται η άμεση επίλυση του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς της Λήμνου, ενώ κρίνεται κατεπείγουσα η τοποθέτηση ιατρών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Ακολουθεί αναλυτικά το σχετικό ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου με ομόφωνη απόφασή του ζητά την άμεση επίλυση του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς του ακριτικού νησιού μας,  λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Λήμνου, καθώς η κατάσταση πλέον είναι κατεπείγουσα.

Η μονάδα λειτουργεί σήμερα με έναν και μόνο νεφρολόγο. Η απουσία του λόγω αναρρωτικής άδειας έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση οι αιμοκαθαριζόμενοι του νησιού μας.

Έως σήμερα ανάλογες περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν με πρόχειρες λύσεις που  δεν έδωσαν ουσιαστική απάντηση στα προβλήματα της ευπαθούς αυτής ομάδας συμπολιτών μας οι οποίοι ήδη υφίστανται ανείπωτη ταλαιπωρία, δίνοντας παράλληλα έναν διαρκή και επώδυνο αγώνα για να παραμείνουν στη ζωή.

Με το ψήφισμα αυτό ζητούμε από το Υπουργείο Υγείας να βάλει τέλος στον Γολγοθά των αιμοκαθαριζόμενων της Λήμνου και να υπάρξει άμεση και χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού του νοσοκομείου, με δεδομένο ότι πρόκειται για κατοίκους ενός ακριτικού νησιού με περιορισμένες ή καθόλου δυνατότητες μετακίνησης.

Συγκεκριμένα, ζητούμε να τοποθετηθούν ένα νεφρολόγος, δύο παθολόγοι, ένας ιατρός γενικής ιατρικής, ένας αναισθησιολόγος, ένας χειρουργός και να παρασχεθούν κίνητρα προκειμένου να είναι εφικτή η τοποθέτησή τους σε ακριτικές περιοχές όπως η Λήμνος.

Η πρόσβαση των νεφροπαθών σε υπηρεσίες υγείας οι οποίες θα τους κρατήσουν εν ζωή δεν είναι προνόμιο αλλά θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που η πολιτεία οφείλει να τους αναγνωρίσει παρέχοντας τα αναγκαία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου στέκεται συμπαραστάτης στον αγώνα των νεφροπαθών της Λήμνου και στηρίζει απόλυτα το αίτημά τους για την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και του ΓΝ-ΚΥ Λήμνου».

Εν τω μεταξύ, ο Δήμος Λήμνου στέκεται στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων του νησιού, εκφράζοντας ομόφωνα τη στήριξή του στα αιτήματα τους, αλλά και την αντίθεσή του στα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό ψήφισμα, «απειλούν την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου».

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου εκφράζει ομόφωνα τη στήριξή του σε σειρά αιτημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων της Λήμνου και διατρανώνει την αντίθεσή του στα σκληρά προωθούμενα μέτρα που απειλούν την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου.

Πρόκειται για μέτρα τα οποία πλήττουν βάναυσα τομείς- βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του νησιού αλλά και ευρύτερα της χώρας και αφορούν ένα σημαντικό αριθμό επαγγελματιών, που ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με την έλλειψη ρευστότητας, τη δραματική μείωση των τιμών των προϊόντων και καταστροφικές ζημιές στην παραγωγή τους.

Σε ό,τι αφορά τη Λήμνο, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της περιοχής και οι δυσκολίες και αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι επαγγελματίες του ακριτικού νησιού μας. Η νησιωτικότητα απαιτεί ειδική αναπτυξιακή πολιτική και όχι «στραγγαλισμό» της τοπικής οικονομίας με αντιαναπτυξιακά μέτρα που οδηγούν σε μαρασμό την τοπική οικονομία.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου  στέκεται συμπαραστάτης στους αγώνες των αγροτοκτηνοτρόφων και αλιέων και καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα εκείνα που ενισχύουν τα φορολογικά βάρη, καταργούν διευκολύνσεις και οδηγούν σε συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και της αλιείας».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video