ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ερώτηση του Γ. Πάλλη στη Βουλή για την έκδοση βίζας σε Τούρκους τουρίστες

  • tourkoi-touristes-21
  • Ερώτηση για την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης βίζας για τους Τούρκους πολίτες
  • Τροπολογία Προσθήκη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την μεταφορά προσφύγων / μεταναστών κατά τη χειμερινή περίοδο

 Ερώτηση για την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης βίζας για τους Τούρκους πολίτες

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με θέμα την απλοποίηση της διαδικασίας έκδοσης βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα, κατέθεσαν νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Λέσβου, Γ. Πάλλης.

Όπως είναι γνωστό στα πλαίσια των διεθνών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας ως μέλος της ΕΕ καθώς και των όσων απορρέουν από την συνθήκη Σένγκεν, κατά καιρούς έχουν ληφθεί μέτρα που διευκολύνουν και ενισχύουν την συνεργασία και την φιλία των πολιτών στις δύο ακτές του Αιγαίου.   Ετσι τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε το σύστημα της επιτόπιας θεώρησης βίζας στις πύλες εισόδου των παραμεθόριων νησιών (Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος, Κως και Ρόδος), κάτι που διευκόλυνε πολύ την έλευση Τούρκων επισκεπτών. Δυστυχώς το σύστημα αυτό ισχύει μόνο για τους θερινούς μήνες, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η έλευση Τούρκων τουριστών κατά την χειμερινή «νεκρή» περίοδο (Οκτωβρίου- Απριλίου) έχει μεγαλύτερη σημασία για την τόνωση των τοπικών νησιωτικών οικονομιών.

Ένα άλλο μέτρο διευκόλυνσης της διαδικασίας έκδοσης βίζας είχε να κάνει με τις οργανωμένες εκδρομές τουριστικών πρακτορείων (γκρουπ). Παλαιότερα, για τους διακινούμενους μαζικά με οργανωμένα γκρουπ, την φροντίδα έκδοσης βίζας την αναλάμβανε το τουριστικό πρακτορείο. Δυστυχώς σήμερα απαιτείται η φυσική παρουσία στην ελληνική προξενική αρχή του κάθε αιτούντος βίζα ξεχωριστά, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά στην έλευση τούρκων επισκεπτών. Αξίζει να αναφερθεί για λόγους σύγκρισης και αναλογικότητας ότι την ίδια στιγμή οι Έλληνες πολίτες μπορούν και επισκέπτονται την Τουρκία με απλή επίδειξη του διαβατηρίου τους ή της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Όσον αφορά την εφαρμογή του μέτρου έκδοσης «MULTI VISA», αν και επιτρέπει την πραγματοποίηση πολλών επισκέψεων κατά έτος και άρα διευκολύνει την έλευση Τούρκων τουριστών, εντούτοις οι αυστηροί έλεγχοι από τις προξενικές αρχές και τα εποπτευόμενα από αυτές VISA Centers, προκειμένου να εκδώσουν τέτοιες βίζες, περιορίζουν την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου μέτρου.

Τέλος, μέτρα που εφαρμόζονται για τους επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων (αυθημερόν επίσκεψη με διακράτηση των ατομικών εγγράφων)  στα νησιά μας θα μπορούσαν ενδεχομένως να επεκταθούν στους Τούρκους επισκέπτες που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν για σύντομο χρονικό διάστημα (από 24 έως 72 ώρες παραμονής) τα νησιά μας. Κάτι τέτοιο θα βελτίωνε την απρόσκοπτη επικοινωνία των πολιτών στις δύο ακτές του Αιγαίου ενώ θα επιδρούσε θετικά στις  εμπορικές μας σχέσεις με τους γείτονες.

Με βάση όλα τα παραπάνω αλλά και τις απαιτήσεις των καιρών οι οποίες επιβάλουν αναζήτηση μέτρων τόνωσης των παραμεθόριων νησιών  που αντιμετωπίζουν παράλληλα με την οικονομική κρίση στη χώρα μας και το προσφυγικό ζήτημα,  οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους συναρμόδιους υπουργούς, γιατί το μέτρο «επιτόπιας θεώρησης βίζας» στις πύλες εισόδου των παραμεθόριων νησιών δεν ισχύει καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, γιατί έπαψε να ισχύει η απλοποιημένη διαδικασία έκδοσης βίζας για τα γκρουπ από τα τουριστικά πρακτορεία, γιατί οι Τούρκοι πολίτες δεν μπορούν να επισκεφτούν αυθημερόν τα παραμεθόρια νησιά με διακράτηση των ατομικών τους εγγράφων και τι άλλα μέτρα απλοποίησης της διαδικασίας προξενικής θεώρησης προτίθεστε να πάρετε με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού από την Τουρκία προς τα παραμεθόρια νησιά μας και την ενδυνάμωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων;        

 

Τροπολογία Προσθήκη σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας   για την μεταφορά προσφύγων / μεταναστών κατά τη χειμερινή περίοδο

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η αντιμετώπιση ειδικών κοινωνικών αναγκών που σχετίζονται με τη  μεταφορά προσφύγων/μεταναστών στην ελληνική Επικράτεια, μέσω της παροχής, στα επιβατηγά και επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία υπό ελληνική σημαία ή σημαία Κρατών-Μελών Ε.Ε.-ΕΟΧ, της δυνατότητας μεταφοράς κατά τη χειμερινή περίοδο του ανώτατου αριθμού των μεταφερόμενων, κατά τη θερινή περίοδο, επιβατών, κατέθεσαν, στα πλαίσια του σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  « Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Οκτωβρίου 2012, «Για την ενεργειακή απόδοση, την τροποποίηση των Οδηγιών 2009/125/ΕΚ και 2010/30/ΕΕ και την κατάργηση των Οδηγιών 2004/8/ΕΚ και 2006/32/ΕΚ», όπως τροποποιήθηκε από την Οδηγία 2013/12/ΕΕ του Συμβουλίου της 13ης Μαΐου 2013 «Για την προσαρμογή της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ενεργειακή απόδοση, λόγω της προσχώρησης της Δημοκρατίας της Κροατίας» και άλλες διατάξεις.», νησιώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο Γ. Πάλλης

Με βάση την τροπολογία, οι ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις καθώς και η χρονική διάρκεια της εν λόγω δυνατότητας μεταφοράς θα καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα επηρεάζει την οργανική σύνθεση του πλοίου, που θα παραμένει ίδια με εκείνη που ισχύει κατά τη θερινή περίοδο, ούτε θα επηρεάζει καθ΄ οιονδήποτε τρόπο την ασφάλεια ναυσιπλοΐας των πλοίων και των επιβαινόντων

 

Μυτιλήνη 10/11/2015

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video