ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Μάκης Καλαράς για το Keros For All της Λήμνου: «Τα extreme sports είναι για όλους, ανάπηρους και μη»

Ο Μάκης Καλαράς για το Keros For All της Λήμνου: «Τα extreme sports είναι για όλους, ανάπηρους και μη»

Από την άρση βαρών, στη δισκοβολία και τώρα στο seat ski, το καθιστό σκι, με έναν ειδικό εξοπλισμό που του επιτρέπει να κατεβαίνει μια χιονισμένη πλαγιά με δεξιοτεχνία και αρκετά χιλιόμετρα ταχύτητα. Θεωρεί τον εαυτό του τυχερό γιατί έχει κερδίσει πολλές εμπειρίες και αυτές τις εμπειρίες θέλει να μοιραστεί με τους άλλους.

Αποδέχτηκε την πρόσκληση των διοργανωτών του TEDx University of Macedonia και βρέθηκε στο Μύλο το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου.

Ο Μάκης Καλαράς είναι αθλητής, Αργυρός Παραολυμπιονίκης και μοιράζει απλόχερα με το θάρρος και την αποφασιστικότητα του αυτοπεποίθηση, θράσος, εμπειρία... Οι φοιτητές – διοργανωτές του 3ου TEDx event του Πανεπιστημίου Μακεδονίας του ζήτησαν να μιλήσει για την αγάπη του για τα extreme sports και την ιδέα που προσπαθεί να προωθήσει σε επιχειρηματίες και επαγγελματίες του κλάδου για τον προσβάσιμο τουρισμό σε άτομα με αναπηρία. Η ιδέα είναι εφικτή, εξηγεί ο ίδιος, αν και ακόμη δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι δυνατότητες ώστε οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να μην αποκλείονται από τέτοιου είδους δραστηριότητες. «Στόχος δεν είναι το 100% της πρόσβασης», προσθέτει, «ο επιχειρηματίας μπορεί να κάνει φιλική την τουριστική υποδομή της επιχείρησης του προς αυτά τα άτομα ώστε να μπορούν και αυτά να απολαύσουν τη χαρά αυτών των δραστηριοτήτων».

Για τον Μάκη Καλαρά, ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα δε νιώθει ανάπηρος επειδή κάποιος θα τον βοηθήσει, νιώθει ανάπηρος όταν του στερούν τη δυνατότητα να κάνει κάτι που κάνουν οι υπόλοιποι. Η αίσθηση της αναπηρίας είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς των ανθρώπων σε μία διαδικασία αμφίδρομη, τόσο από την πλευρά του ανθρώπου που αντιμετωπίζει το πρόβλημα όσο και από την πλευρά του επιχειρηματία που καλείται να τον εξυπηρετήσει. Τα extreme sport είναι για όλους, ανάπηρους και μη, υποστηρίζει, κοιτώντας το κοινό στα μάτια και συμπληρώνει, «απλά κάποιοι ίσως φοβάστε περισσότερο, εγώ είμαι εδώ για να σας πω ότι γίνεται, όλοι το ξέρουμε. Για τα άτομα σαν εμάς, κάποιοι αναρωτιούνται, αλλά εγώ θα σας πω ότι γίνεται, δοκιμάστε το...».

Ο Μάκης Καλαράς είναι ο άνθρωπος πίσω από το Keros For All στη Λήμνο και δίνει τη δυνατότητα σε ανθρώπους με αναπηρία να ζήσουν την εμπειρία των θαλάσσιων σπορ.

Στη σκηνή του φετινού TEDx University of Macedonia, στον Πολυχώρο του Μύλου, στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν 12 ομιλητές, ο καθένας εκ των οποίων προσπάθησε να μεταδώσει στο κοινό τη δική του καινοτόμα ιδέα σε μια διαφορετική θεματική. Η νευροανάδραση, τα extreme sports για άτομα με κινητικά προβλήματα, η εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της γελοιογραφίας, ο σχεδιασμός δημιουργίας πλωτών πόλεων, η τέχνη της ψευδαίσθησης, τα όρια των ΜΜΕ στη δημοκρατία και οι ανθρώπινες σχέσεις στα όρια της γνωσιακής επιστήμης, έγιναν τροφή για σκέψη για τους εκατοντάδες επισκέπτες της εκδήλωσης.

Διοργανωτές, κοινό και ομιλητές εστίασαν στις διαφορετικές οπτικές γωνίες που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος αν κοιτάξει προσεκτικά κάθετι γύρω του, αν κοιτάξει πίσω από καταστάσεις, αντικείμενα και συμπεριφορές για να βρει το blind spot, τη «νεκρή γωνία». Το κοινό είχε τη δυνατότητα να απολαύσει μια ολοκληρωμένη, ολοήμερη TEDx εμπειρία μέσα από ομιλίες, performances και workshops.

Πηγή: thestival.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video