ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τελετή παράδοσης του μνημείου Λήμνος - Καλλίπολη στην πόλη Πορτ Φίλιπ της Αυστραλίας (photos)

Τελετή παράδοσης του μνημείου Λήμνος - Καλλίπολη στην πόλη Πορτ Φίλιπ της Αυστραλίας (photos)

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του μνημείου Λήμνος - Καλλίπολη στην πόλη Πορτ Φίλιπ της Αυστραλίας.

Την τελετή παρακολούθησαν η Αμάντα Στίβενς, Δήμαρχος του Πορτ Φίλιπ, ο Λι Ταρλάμης, Πρόεδρος της Επιτροπής Μνήμης Λήμνου Καλλίπολης, ο Πίτερ Κόρλετ, δημιουργός του μνημείου, καθώς και άλλα μέλη της επιτροπής.

Το μνημείο Λήμνος - Καλλίπολη ανεγέρθηκε από την Επιτροπή Μνήμης Λήμνου Καλλίπολης και παρουσιάστηκε στις 8 Αυγούστου 2015, ημέρα συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την άφιξη των Αυστραλών νοσοκόμων στη Λήμνο, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Καλλίπολης. Το μνημείο τιμά το ρόλο των νοσοκόμων και των στρατιωτών της Αυστραλίας οι οποίοι υπηρέτησαν στη Λήμνο το 1915, όσους παραμένουν θαμμένοι στο νησί, καθώς και την Ελληνική κοινότητα που τους παρείχε υποστήριξη.

«Η πράξη αυτή διασφαλίζει ότι η πόλη θα φροντίσει το μνημείο, ώστε να παραδοθεί στις επόμενες γενιές. Είναι μεγάλη στιγμή για το μνημείο μας να βρίσκεται υπό την ασφαλή φύλαξη του Πορτ Φίλιπ», είπε ο κ. Ταρλάμης.

Η Αμάντα Στίβενς, δήλωσε ότι το μνημείο αποτελεί μια μεγάλη προσθήκη στα αναμνηστικά μνημεία του Πορτ Φίλιπ που αναδεικνύει το ρόλο της Λήμνου στους Anzac, ως ένα σημείο άφιξης πολλών νέων μεταναστών στην Αυστραλία από την Ελλάδα.

«Είναι χαρά και τιμή για μένα να αποδεχθώ και επίσημα αυτό το δώρο από την Επιτροπή Μνήμης Λήμνου Καλλίπολης, εκ μέρους και του λαού του Πορτ Φίλιπ», είπε.

{gallery}anzac_port_philip{/gallery}

Να σημειωθεί ότι στις 12 Νοεμβρίου, διοργανώνεται εκδήλωση στη Βιβλιοθήκη Waverley, όπου θα μιλήσει ο Διοικητής του Βασιλικού Αυστραλιανού Ναυτικού, Τζον Σταυρίδης, με καταγωγή από τη Λήμνο, στα πλαίσια της έκθεσης «Ζωή στη Λήμνο, η ανείπωτη ιστορία των Άνζακ». Η έκθεση αυτή αναδεικνύει την ανακούφιση που ένιωσαν οι στρατιώτες στη Λήμνο, στη διάρκεια της εκστρατείας της Καλλίπολης. Η έκθεση και η εκδήλωση έχουν παρουσιαστεί από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδα στο Σίδνεϊ, ως μέρος των τελετών μνήμης για τους Anzac.

12195860 428368810685812 6462691962353426978 n


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video