Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
- 500 γρ. γαρίδες γίγας Καλλιμάνης
- 300 γρ. τοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 50 ml ζωμό κότας
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 5 λαδοκούλουρα Κυθήρων
- 10 φύλλα βασιλικό
- 80 γρ. καλαθάκι Λήμνου
- 80 γρ. φρέσκια αναρή
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στη μέση, ψιλοκόβετε το σκόρδο και το τσίλι και τοποθετείτε σε ένα μικρό μπολ μαζί με το ελαιόλαδο.
- Κόβετε τα παξιμάδια σε μικρά κομμάτια και τη φέτα με την αναρή σε κυβάκια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το τσίλι και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτετε τα τοματίνια που είναι κομμένα στην μέση και σιγομαγειρεύετε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτετε το ζωμό και τις γαρίδες γίγας Καλλιμάνης και συνεχίζετε για δύο λεπτά.
- Προσθέτετε τα λαδοκούλουρα Κυθήρων σε μικρά κομμάτια, τα κυβάκια από το καλαθάκι Λήμνου και την αναρή μαζί με το βασιλικό και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε το σαγανάκι σε μικρά ατομικά πιάτα.
ilovestyle.com
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου