ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μετά τα «καλοκαιρινά» Χριστούγεννα έρχεται… η «λευκή» Πρωτοχρονιά – Ραγδαία αλλαγή των καιρικών συνθηκών από την Τρίτη στα δυτικά

ΧΙΟΝΙΑ ΛΗΜΝΟΣ

ΧΙΟΝΙΑ ΛΗΜΝΟΣτου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ο καιρός στη χώρα αναμένεται να αλλάξει δραματικά από την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα της βόρειας και κεντρικής χώρας, και έτσι παρά τα καλοκαιρινά Χριστούγεννα που περάσαμε αυτές τις ημέρες, η Πρωτοχρονιά σύμφωνα με τους ειδικούς προβλέπεται να είναι «λευκή».
 
Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία πρόγνωσης τα χιόνια, αναμένεται να φτάσουν ακόμα και μέχρι το κέντρο της Αθήνας. 
 
Σε σημερινή του ανάρτηση στο Facebook, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Γιάννης Καλλιανός, επιβεβαιώνει τον επερχόμενο χιονιά, οπότε είναι και ο καθ’υλην αρμόδιος για να υποστηρίξει κάτι τέτοιο.
 
«Καλημέρα! Βλέπω χιόνια μέσα στην Αθήνα 31/12 και Πρωτοχρονιά! Μας τα αλλάζει ο καιρός, προς το ονειρικό σενάριο των χιονόφιλων! Τι κι αν είχαμε Χριστούγεννα με 20°C …θα πάμε για ρεβεγιόν με χιόνια σε μεγάλο μέρος της Ανατολικής και Βόρειας Ελλάδας ακόμη και στα πεδινά.
 
Έρχεται πολύ σημαντική ψυχρή εισβολή, το μόνο που σκέφτομαι είναι οι άστεγοι, οι άνθρωποι που δεν μπορούν να έχουν θέρμανση και τα αδέσποτα…
 
Ειδάλλως έρχεται κάτι ονειρικό αν δεν αλλάξουν τα μετεωρολογικά στοιχεία που βλέπω μπροστά μου αυτή τη στιγμή…
 
Θα σας κρατάω ενήμερους, Χρόνια πολλά!».
 
Η πρωτοφανή καλοκαιρία θα συνεχιστεί για ένα με δυο 24ωρα ακόμη και έπειτα το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ριζικά. 
 
Από Τρίτη με Τετάρτη ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κατά 12 βαθμούς Κελσίου και έτσι τα θερμόμετρα από 18 με 20 βαθμούς Κελσίου που δείχνουν σήμερα, θα πέσουν στους 6 βαθμούς Κελσίου και το κρύο θα είναι τσουχτερό. 
 
Oι δορυφορικές εικόνες που επεξεργάζονται οι μετεωρολόγοι δείχνουν ένα χαμηλό βαρομετρικό να καλύπτει τα ηπειρωτικά της χώρας που θα φέρει Τετάρτη με Πέμπτη χιονοπτώσεις στα ορεινά.
 
Το ζήτημα είναι εάν θα επιβεβαιωθεί η πρόβλεψη για χιόνια και στο Σύνταγμα,κάτι που στο παρελθόν έχει αποδειχθεί «very tricky» για να προβλεφθεί. Σίγουρα πάντως το κρύο θα είναι τσουχτερό.

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video