ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου για την αντικατάσταση Πανταζή | Τι δηλώνει ο ίδιος

Επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Λήμνου για την αντικατάσταση Πανταζή | Τι δηλώνει ο ίδιος

"Καθαρογράφηκε" η απόφαση για την αποδοχή της παραίτησης του Αντιδημάρχου Λήμνου Σαράντη Πανταζή, στην οποία αναφέρονται επίσης αναλυτικά οι αρμοδιότητες του νέου αντιδημάρχου κ. Παπαλιά αλλά και του κ. Παλατιανού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως, παρουσιάζει η προσωπική δήλωση του κ. Πανατζή, η οποία πριν λίγα λεπτά έφτασε στο σταθμό μας.

Σας παρουσιάζουμε αρχικά την απόφαση του Δήμου Λήμνου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου

Έχοντας υπόψη :

1. Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 59 του Ν. 3852/20100 (ΦΕΚ 87/07.06.2010 τεύχος Α’): Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης).

2. Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2011 της Ε.Σ.Υ.Ε. για τον Δήμο Λήμνου, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 16.992 κατοίκους.

3. Το γεγονός ότι ο Δήμος Λήμνου εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 59 παρ. 2 του Ν. 3852/2010 και επομένως εκ του νόμου μπορεί να ορισθούν μέχρι τέσσερις (4) συνολικά Αντιδήμαρχοι .

4. Τον Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Λήμνου (ΦΕΚ 2439/02-11-2011, τεύχος Β΄).

5. Την αριθμ. 236/2014 απόφαση του Δημάρχου Λήμνου «περί ορισμού αντιδημάρχων».

6. Τις σχετικές αιτήσεις παραίτησης που υποβλήθηκαν στον Δήμο Λήμνου από τους ορισθέντες με την ανωτέρω απόφαση Αντιδημάρχους.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Ι. Αποδεχόμαστε την παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας Σαράντη Πανταζή, από τη θέση του Αντιδημάρχου Λήμνου και τον απαλλάσσουμε από την άσκηση των καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμοδιοτήτων του από 23-12-2015.

ΙΙ. Τροποποιούμε την αριθμ. 236/2014 απόφαση του Δημάρχου Λήμνου ως κατωτέρω: α) Ορίζουμε Αντιδήμαρχο του τομέα «Αειφόρου Ανάπτυξης» για την υπόλοιπη χρονική περίοδο, ήτοι 28-02-2017 το Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Αντώνιο Παπαλιά, στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία και του μεταβιβάζουμε καθ’ ύλην τις παρακάτω αρμοδιότητες:

Α. Θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης, πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα. - Την παρακολούθηση και εποπτεία των αρμόδιων υπηρεσιών και νομικών προσώπων του Δήμου. - Την προώθηση της απασχόλησης και την επαγγελματική κατάρτιση. - Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη της καινοτομίας και της δικτύωσης των τοπικών επιχειρήσεων. - Την ανάπτυξη των τομέων ζωικής και φυτικής παραγωγής, καθώς και της αλιείας. - Την προστασία και αξιοποίηση των φυσικών πόρων. - Τη διαχείριση θεμάτων ενέργειας και βιομηχανίας. - Την προστασία του καταναλωτή. - Την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Β. Θέματα Δόμησης και Περιβάλλοντος: - Την εποπτεία (επίβλεψη, κατεύθυνση, έλεγχο) προσωπικού και λειτουργίας της υπηρεσίας Δόμησης. - Την εποπτεία του πολεοδομικού σχεδιασμού και συγκεκριμένα των λειτουργιών πολεοδομίας, χωροταξίας και χρήσεων γης, πολεοδομικών μελετών, τοπογραφικών εφαρμογών, οικοδομικών αδειών και ελέγχου αυθαιρέτων και τήρησης τεχνικού αρχείου. - Την εποπτεία των έργων & μελετών που αφορούν την υπηρεσία. - Την ευθύνη υλοποίησης προγραμμάτων και δράσεων προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος. - Την ευθύνη υλοποίησης προγραμμάτων προστασίας και ανάδειξης της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και των παραδοσιακών οικισμών.

Γ. Θέματα βασικών Υποδομών. - Τον συντονισμό των Τεχνικών Υπηρεσιών και την εποπτεία της υλοποίησης των Δημοτικών Έργων και της εκπόνησης των μελετών. - Την εποπτεία προσωπικού και λειτουργίας των Τεχνικών Υπηρεσιών. - Τον συντονισμό και τον έλεγχο σχεδιασμού και υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων έργων, μελετών και προγραμμάτων. - Τον σχεδιασμό και υλοποίηση μελετών, προγραμμάτων και έργων βασικών υποδομών και υποδομών αστικής ανάπτυξης. - Τον σχεδιασμό και την εποπτεία κατασκευής και συντήρησης έργων εκτός αστικού ιστού (οδοποιίας, προστασίας και ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών, παραλιακών ζωνών κλπ). - Τον συντονισμό της τεχνικής υποστήριξης του έργου των σχολικών επιτροπών και των νομικών προσώπων του Δήμου.

Δ. Αρμοδιότητες του τομέα «Εξυπηρέτηση του Δημότη» - Εποπτεία και έλεγχος για την έκδοση των αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μικροπωλητών, κυλικείων, καντινών, περιπτέρων, σύσταση διαφήμισης, χρήσης πεζοδρομίων ή κοινόχρηστων χώρων

Ε. ΛΟΙΠΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ - Ελέγχει και υπογράφει τις άδειες και τις μισθοδοτικές καταστάσεις του προσωπικού των ανωτέρω υπηρεσιών, που αφορούν στις πρόσθετες αμοιβές (υπερωρίες, επιδόματα αργίας, νύχτας, έξοδα κίνησης), εκτός των αποκεντρωμένων υπηρεσιών των Δημοτικών Ενοτήτων Ατσικής, Μούδρου και Ν. Κούταλης. - Προτείνει την εισαγωγή θεμάτων αρμοδιότητάς του στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής μετά από προηγούμενη ενημέρωση του Δημάρχου. - Προβαίνει σε κάθε άλλη ενέργεια η οποία έχει ανατεθεί στον τομέα της αρμοδιότητας του.

β) Στον Αντιδήμαρχο κ. Μοσχάκη Νικόλαο στον οποίο δεν παρέχεται αντιμισθία προστίθενται οι κάτωθι αρμοδιότητες: Καθ΄ ύλην αρμοδιότητες: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 Την εποπτεία των διαδικασιών εθιμοτυπίας και των συναφών υποχρεώσεων του Δήμου.

 Την υποστήριξη διαδικασιών και λειτουργιών δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας. Κατά τόπο αρμοδιότητες στη Δημοτική Ενότητα Μύρινας:

 Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική κοινότητα και τις τοπικές κοινότητες.

 Υπογράφει βεβαιώσεις, πιστοποιητικά, άδειες γάμου και τα σχετικά δικαιολογητικά για την τέλεση πολιτικών γάμων καθώς και λοιπά έγγραφα που εκδίδονται από τις διοικητικές υπηρεσίες που λειτουργούν στη δημοτική κοινότητα και τις τοπικές κοινότητες. Τα έγγραφα που αφορούν θέματα υψηλής σπουδαιότητας και τα οποία απευθύνονται σε δημόσιες αρχές υπογράφονται από το Δήμαρχο.

 Έχει την εποπτεία και τον έλεγχο για τη διαφύλαξη υλικών και περιουσιακών στοιχείων.

 Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

IΙΙ. Οι ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας τους δεν μπορούν να εκλεγούν μέλη του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

ΙV. Στην περίπτωση απουσίας ή κωλύματος των Αντιδημάρχων τις αρμοδιότητες ασκεί ο Δήμαρχος.

V. Η ανάκληση Αντιδημάρχου πριν τη λήξη της θητείας του είναι δυνατή με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημάρχου.

VI. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντα του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Μοσχάκης Νικόλαος που αναπληρώνει τον Δήμαρχο. Όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαλιά Αντώνιο και όταν και αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Σακαρίκο Γεώργιο .

VII. Τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Μοσχάκη Νικόλαου όταν απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαλιάς Αντώνιος, τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Σακαρίκου Γεωργίου όταν απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο αντιδήμαρχος Σαρρής Στέφανος και τις κατά τόπον αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου Σαρρή Στέφανου όταν απουσιάζει ή κωλύεται ασκεί ο αντιδήμαρχος Σακαρίκος Γεώργιος.

VIII. Οι καθ΄ ύλην αρμοδιότητες εποπτείας της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου (προσόδων κλπ), της σύνταξης του επιχειρησιακού προγράμματος, των ετήσιων επιχειρησιακών σχεδίων δράσης και του Προϋπολογισμού του Δήμου, η εποπτεία των διαδικασιών υλοποίησης έργων και η λειτουργία των υπηρεσιών του τομέα Εξυπηρέτησης του Δημότη , η λειτουργία ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας, η εποπτεία για την τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών για τις προμήθειες λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου ασκούνται από τον Δήμαρχο.

Οι εντολές κάθε είδους προμήθειας θα υπογράφονται από τον Δήμαρχο και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο ή τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο. IX. Σε όλους τους Αντιδημάρχους ανατίθεται εκ περιτροπής η τέλεση πολιτικών γάμων που γίνονται στον Δήμο, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Ν.Δ. 321/1982.

Αρμοδιότητες εποπτείας Στον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Παλατιανό Νεκτάριο μεταβιβάζονται οι εξής αρμοδιότητες.

 Εποπτεία λειτουργίας του Γραφείου Κίνησης των αυτοκινήτων του Δήμου αρμοδιότητας των υπηρεσιών, καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού - ύδρευσης - άρδευσης – αποχέτευσης, τεχνικής υπηρεσίας και πρασίνου. Έλεγχος αξιολόγηση και προγραμματισμός συντήρησης οχημάτων.

Κατά τα λοιπά ισχύει η αριθμ. 236/2014 απόφαση του Δημάρχου Λήμνου.

Στην προσωπική του δήλωση ο κ. Πανταζής αναφέρει:

Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι της Λήμνου μπήκαν σε μια παρασκηνιακή αναζήτηση των αιτιών της παραίτησης των Αντιδημάρχων.

Τα σενάρια πολλά γιατί η φαντασία των κέντρων παραπληροφόρησης οργίασε αλλά και γιατί εμείς δώσαμε αφορμές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πολίτες της Λήμνου μας έστειλαν στη διοίκηση του Δήμου από την 1η Κυριακή για να βάλουμε και τάξη. Είτε αρέσει αυτό που λέω είτε όχι. Διαφωνίες υπάρχουν.

Η δημοτική παράταξη, σημερινή διοίκηση του Δήμου Λήμνου «Ενωμένοι Αλλάζουμε τη Λήμνο» συνεχίζει ενωμένη, αδιαίρετη και αποφασισμένη για μεγάλες τομές.

Προχωράμε με διαφωνίες αλλά πάντοτε προς όφελος του νησιού και των κατοίκων της Λήμνου. Εμείς ακούμε τη φωνή των πολιτών και προχωράμε. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Θα αρκεστώ σε μία παράγραφο του βιβλίου του Λένιν με τίτλο «Τι να κάνουμε», που λέει:

«Βαδίζουμε σαν συμπαγής ομάδα από έναν απόκρημνο και δύσκολο δρόμο, πιασμένοι γερά χέρι με χέρι. Είμαστε από όλες τις μεριές κυκλωμένοι από εχθρούς και είμαστε σχεδόν πάντα αναγκασμένοι να βαδίζουμε κάτω από τα πυρά τους.

Ενωθήκαμε ύστερα από ελεύθερα παρμένη απόφαση για να πολεμήσουμε τους εχθρούς και όχι για να πέσουμε στο γειτονικό βάλτο».

Θα κλείσω πάλι με Λένιν που λέει ότι: «Οι ιδέες είναι σαν τα καρφιά. Όσο τις χτυπάς, τόσο βαθύτερα μπαίνουν».

Η Δημοτική μας Παράταξη προχωράει πιο δυνατή, πιο αποφασισμένη, πιο αποτελεσματική. Θα επαναλάβω αυτό που είπα όταν εκλεχτήκαμε πέρυσι το Μάιο: «Καλύτερα να μας πούνε ανίκανους παρά κλέφτες».


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video