ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΒΙΝΤΕΟ: Γέμισε και με Ποντιακά κάλαντα η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Μύρινας

ΓΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

ΓΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ

Τους Πόντιους θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει κάποιος , ως το μονό ξεριζωμένο λαό που δεν παραδόθηκε αλλά και δεν ξέχασε ΠΟΤΕ! Είναι το ποντιακό πείσμα.

Είναι δε τόσο η δύναμη του, που ακόμη και σήμερα εμπνέει τους λάτρεις της παράδοσης ακόμα και αυτούς που δεν έχουν απόλυτος καμία σχέση με την Ελλάδα του Πόντου.

Ένα δείγμα αυτής της ψυχικής δύναμης και περηφάνιας, παρουσίασε απόψε το τμήμα Ποντιακών χορών του ΓΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ, ενδεδυμένοι με ποντιακές στολές αλλά και με συνοδεία λύρας

Η εκτέλεση των καλάντων του Πόντου, προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον τόσο των πελατών στα καταστήματα, αλλά όσο και όσους έκαναν την παραδοσιακή βόλτα της παραμονής των Χριστουγέννων.

Ανέκαθεν ιστορικά η Λήμνος, ήταν ο μεγάλος ναυτικός συνδετικός κρίκος, της τότε μεγάλης Ελλάδας. Σήμερα έστω και με μικρές πολιτιστικές αναφορές, φροντίζει να διατηρεί άσβεστη την φλόγα της επιθυμίας και θύμησης αυτού του μεγάλου ιστορικού της ρόλου.

Αξίζει δε να σημειωθεί με έμφαση, ότι τα μέλη της ομάδας του ΓΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ, δεν ζήτησαν από κανέναν το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο φιλοδώρημα των καλάντων.

Η Λήμνος σήμερα, μπορεί να μην γράφει ιστορία, αποδεικνύεται όμως, άγρυπνος θεματοφύλακας της τεράστιας τοπικής αλλά και της ευρύτερα Ελληνικής Παράδοσης.

ΓΑΣ ΜΥΡΙΝΑΣ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video