ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Καρατόμηση» με ερωτηματικά για την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου

«Καρατόμηση» με ερωτηματικά για την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στο ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου, μετά την απομάκρυνση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας του σχολείου, κας Άννας Μπουκόρου.

Αναλυτικότερα, η κα Μπουκόρου τοποθετήθηκε στην εν λόγω θέση την 1η Σεπτεμβρίου 2015. Λίγους μήνες αργότερα, συγκεκριμένα στις 14 Δεκεμβρίου 2015, υπήρξε απόφαση του ΠΥΣΔΕ, σύμφωνα με την οποία η κα Μπουκόρου απομακρύνεται από τη θέση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου και στη θέση της τοποθετείται μια Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, τη στιγμή μάλιστα που η κα Μποκόρου είναι Μόνιμη Εκπαιδευτικός.

Το γεγονός της απομάκρυνσης της κας Μπουκόρου αναστάτωσε τόσο την ίδια, αλλά κυρίως τους μαθητές του σχολείου και τους γονείς τους. Η κα Μπουκόρου, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, για όσο καιρό βρέθηκε στη θέση της Αναπληρώτριας Διευθύντριας, αποτέλεσε την «ψυχή» του σχολείου. Πιο συγκεκριμένα, με προσωπική της φροντίδα και χωρίς να χρεώσει το δημόσιο ούτε ένα ευρώ, αναβάθμισε τις σχολικές αίθουσες, διαμόρφωσε ειδικά τρεις αίθουσες διδασκαλίας, καθώς υπήρχε μόνο μία.

Με τη δική της μέριμνα, χτίστηκε μπανιέρα, που δεν υπήρχε, με αποτέλεσμα όταν στο παρελθόν οι μαθητές του σχολείου έκαναν μπάνιο, να πλημμυρίζουν οι διάδρομοι και να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα. Έγιναν οι απαραίτητες επισκευές στο θερμοκήπιο του σχολείου, στο οποίο υπήρχε μόνον ο σκελετός και μάλιστα μέσα στα σχέδιά της ήταν να δημιουργήσει χώρο αθλοπαιδιών.

Η ίδια η κα Μπουκόρου, είχε συνεχείς επαφές με ομογενείς του εξωτερικού, προκειμένου να αποσπάσει χορηγίες, με σκοπό τη δημιουργία εξωτερικού στεγασμένου χώρου. Επίσης, πραγματοποίησε επαφές με τον δήμαρχο της Λήμνου, ο οποίος  υποσχέθηκε την  παραχώρηση μιας προκατασκευασμένης αίθουσας, για τη δημιουργία ενός εξοπλισμένου γυμναστηρίου στο σχολείο, το οποίο απουσιάζει και οι μαθητές έχουν ανάγκη, καθώς φοιτούν μαθητές με σπαστική τετραπληγία.

Πέρα από όσα αφορούν την υλικοτεχνική υποδομή, η κα Μπουκόρου θεωρήθηκε η «ψυχή» του σχολείου, κυρίως για τη σχέση που ανέπτυξε με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που φοιτούν σε αυτό. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αποτελεί η αποκλειστική επιμέλεια από την πλευρά της του προγράμματος αυτιστικού μαθητή, τον οποίο, όπως ανέφερε σήμερα η μητέρα του στην εκπομπή του σταθμού μας «Θέμα και Ανάθεμα», οι Αναπληρωτές συνάδελφοί της δυσκολεύτηκαν εξαιρετικά να διαχειριστούν και μάλιστα είχαν επανειλημμένα υποστηρίξει την επιθυμία τους να απομακρυνθεί ο μαθητής από το σχολείο, θέση που οι ίδιοι εξέφρασαν και στη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου κ. Βαμβακίτου, κατά την επίσκεψή της στο σχολείο.

Όπως μας ανέφερε στην ίδια συνομιλία η μητέρα του παιδιού κα Ιωάννα, η μόνη που έφερε αντιρρήσεις και ενστάσεις σε αυτό το ενδεχόμενο, ήταν η κα Μπουκόρου, η οποία κατάφερε τελικά να κρατήσει το παιδί στο σχολείο, να αναπτύξει σχέσεις με τον μαθητή, βοηθώντας τον έτσι ουσιαστικά στην ομαλή κοινωνικοποίησή του.

Ακούστε απόσπασμα της συνομιλίας της κας Ιωάννας. Σημειωτέον τα ακριβή στοιχεία της ταυτότητας της μητέρας του μαθητή βρίσκονται στη διάθεση του Fm 100.

{mp3}iwanna_eidiko_sxol{/mp3}

Ενώ, λοιπόν, η κα Μπουκόρου, παρήγαγε αυτό το έργο, τόσο όσον αφορά στην υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου, όσο κυρίως στο κομμάτι προσφοράς του εκπαιδευτικού προς τους μαθητές, ξαφνικά στη μέση της χρονιάς και χωρίς να ληφθεί υπόψη τίποτα από τα προαναφερθέντα, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αποφασίζει να την παύσει με έναν τρόπο που νομικοί  κύκλοι αμφισβητούν τη νομιμότητά του. Πάντως μέχρι στιγμής παραμένει ασαφές, αν υπάρχει νομικό πλαίσιο το οποίο να επιτρέπει την τοποθέτηση Αναπληρωτή Εκπαιδευτικού σε διευθυντική θέση από τη στιγμή που υπάρχει μόνιμος εκπαιδευτικός.

Σχολιάζοντας την παράμετρο αυτή ο δικηγόρος στον οποίο έχει αναθέσει την υπόθεση η κα Μπουκόρου, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό αέρα του Fm 100, άφησε υπαινιγμούς συνδέοντας την πολιτική κατάσταση με το συγκεκριμένο περιστατικό, δηλαδή ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Κολλύρης άφησε σαφέστατα υπονοούμενα για το ενδεχόμενο να πρόκειται για πολιτική δίωξη.

Ακούστε τι δήλωσε στο σταθμό μας ο κ. Κολλύρης

{mp3}kolliris{/mp3}

Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, παρέμβαση έκανε η κα Δεσποτέρη, η οποία έχει στο περιβάλλον της παιδί με νοητική στέρηση.  Η κα Δεσποτέρη υπερθεμάτισε για τη συμβολή της κας Μπουκόρου, αναφέροντας λεπτομέρειες για τη δική της εμπειρία. Στην περίπτωσή της, όπως υποστήριξε η ίδια, «ευήκοα ώτα» βρήκε μόνο στην κα Μπουκόρου.

{mp3}despoteri_eidiko{/mp3}

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σταθμός μας επικοινώνησε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κ. Αριστείδη Καλάργαλη, ο οποίος αρνήθηκε να μιλήσει για το θέμα και δήλωσε αναρμόδιος, παραπέμποντάς μας στην κα Βαμβακίτου, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, η οποία με τη σειρά της δεν θέλησε να τοποθετηθεί δημοσίως για το θέμα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video