ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η εορτή των Φώτων (Άγια Θεοφάνεια) στην Καλλιμασιά

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην ενορία μας. Ο εορτασμός ξεκίνησε από την παραμονή με τις ακολουθίες του Όρθρου, των Μεγάλων Ωρών, του Εσπερινού μετά της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου και του Μ. Αγιασμού, οι οποίες έγιναν στο Μοναστήρι μας, στην Πλακιδιώτισσα, το πρωί της Τρίτης.

Η κορύφωση του εορτασμού έγινε σήμερα, 6η Ιανουαρίου, στον Ενοριακό Ναό της Παναγίας μας, με την τέλεση του Πανηγυρικού Όρθρου, της Θείας Λειτουργίας του Ιερού Χρυσοστόμου και του Μεγάλου Αγιασμού και ολοκληρώθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Ιωάννου, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.


Με επικεφαλής τη Σημαία του Ενοριακού Ναού η μικρή πομπή με το Ιερό Ευαγγέλιο, τον Τίμιο Σταυρό και την Εικόνα της Βαπτίσεως του Κυρίου, κατηφόρισε από το παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου στο ομώνυμο λιμανάκι, όπου αρκετοί ανέμεναν ήδη για την ιερή τελετή. 

Ο πατήρ Γεώργιος, Εφημέριος της Καλλιμασιάς και ο Καλλιμασιώτης πατήρ Βίκτωρ, Εφημέριος της Παγίδας και Έξω Διδύμας τέλεσαν την ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων συμπαραστατούμενοι από τους ιεροψάλτες.


Ο πατήρ Βίκτωρ διάβασε το ευαγγελικό ανάγνωσμα και ο πατήρ Γεώργιος ψάλλοντας το Απολυτίκιο της εορτής, "Εν Ιορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε" έριξε τον Σταυρό στα νερά του λιμανιού του Άι Γιάννη. Πέντε θαρραλέα παιδιά βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν το Σταυρό, ενθαρρυμένα και από τις καλές καιρικές συνθήκες και με τη διάθεση να είναι συνεχιστές του εθίμου. Κατά σειρά ηλικίας ξεκινώντας από τον μικρότερο οι βουτηχτάδες είναι οι: Σωκράτης Κοντός, Ελευθέριος Πέντροβα, Μιχάλης Κοκολάκης, Θεόδωρος Μπογιατζής και Ισίδωρος Κοκολάκης. Ο Ισίδωρος Κοκολάκης έπιασε πρώτος τον Σταυρό και αφού τον πρόσφερε στα άλλα παιδιά να τον ασπαστούν βγήκαν από τη θάλασσα και έφεραν το Σταυρό στους ιερείς. Ο Εφημέριος προσέφερε ευλογία στα παιδιά από ένα εικονάκι του Αγίου Νικολάου.


Τα κεράσματα στους παρευρισκομένους προσέφερε και πάλι ο Αθλητικός μας Σύλλογος "Όμηρος" Καλλιμασιάς.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video