ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κινητοποίηση από το Ε.Κ.Σ για το Ασφαλιστικό


Να κηρύξει απεργία την ημέρα κατάθεσης και συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της τη Δευτέρα η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου (Ε.Κ.Σ).

Σύμφωνα με το Ε.Κ.Σ, η κοινωνική ασφάλιση "είναι αιτία πολέμου και όχι άδικα, καθώς είναι κορυφαία κατάκτηση που δεν έχει να κάνει μόνο με την απονομή σύνταξης με το τέλος του εργασιακού βίου, αλλά έχει να κάνει με την ίδια τη ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Αφορά όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων.

Γι' αυτό θεωρούμε χρέος και καθήκον να μην αφήσουμε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το εγκληματικό για μας σχέδιό της.

Να μην αφήσουμε τα αρπακτικά της ιδιωτικής ασφάλισης να βάλουν χέρι στην ασφάλιση και την ίδια τη ζωή μας.

Να μην επιτρέψουμε να μας πάνε πίσω από το επίπεδο που βρισκόμαστε, αλλά να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας παίρνοντας πίσω όσα μας έχουν καταληστέψει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Εδώ θα κριθούμε όλοι και για να τα αποτρέψουμε όλα αυτά, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον δρόμο του ενωμένου, ταξικού αγώνα.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε να κηρύξει απεργία, ενώνοντας τη φωνή και τον αγώνα της με τα δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, που συσπειρώνονται στο Π.Α.Μ.Ε και έχουν ήδη πάρει ή παίρνουν αποφάσεις για απεργία.

Καλούμε τα σωματεία της δύναμης του Εργατικού Κέντρου, κάθε μαζικό φορέα του Νομού, να συνεδριάσουν με αυτό το θέμα και να οργανώσουν τη δράση και πάλη τους. Η Διοίκηση του Κέντρου θα είναι δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν.

Καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα των νησιών μας να ξεσηκωθούν ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης.

Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τη συγκέντρωση στέλνοντας το μόνο μήνυμα που το κεφάλαιο και όλες οι κυβερνήσεις του καταλαβαίνουν. Ότι με τη μαζικότητά μας μπορούμε να τους σταματήσουμε, να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να τους ανατρέψουμε.

Όλοι και όλες στον αγώνα! Κανείς δεν πρέπει να λείψει!
" αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video