ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ταξίδι στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό με... γεύση από Λήμνο

Ταξίδι στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό με... γεύση από Λήμνο

Μία νέα, άκρως ενδιαφέρουσα δράση που συνδυάζει τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την οινοποσία εγκαινιάζει από την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με την Trip2taste.

Το “Taste of Culture” θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στο Cycladic Cafe μέσα στο Μουσείο και θα αποτελείται από δύο διαφορετικά «ταξίδια», που θα μας ταξιδεύουν πίσω στην αρχαία Ελλάδα γαργαλώντας παράλληλα τον ουρανίσκο μας.

Η αρχή και των δύο ταξιδιών θα είναι κοινή. Το Aegean Cheese & Wine και το Αegean Taste θα ξεκινούν με ξενάγηση στο Μουσείο με θέμα «το κρασί στην αρχαιότητα». Πρόκειται για μια περιήγηση στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου, με αναφορά σε επιλεγμένα εκθέματα που θα αποκαλύπτουν την ιστορία του κρασιού και τον ρόλο του στην καθημερινότητα των αρχαίων Ελλήνων. Βασικοί σταθμοί της ξενάγησης θα είναι η διονυσιακή λατρεία, η παρασκευή και τα είδη του κρασιού στην αρχαιότητα, οι σχετικές εορτές, ο ρόλος του στις θρησκευτικές τελετές, το ιδιαίτερο τελετουργικό των συμποσίων αλλά και οι εφαρμογές του κρασιού στην ιατρική και στη δίαιτα των αρχαίων Ελλήνων.

Η κατάληξη όμως του κάθε «ταξιδιού» διαφέρει. Αν διαλέξετε το Aegean Cheese & Wine, που θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη 18:30 με 21:00, τότε στο Cycladic Cafe θα σας περιμένει ένα πλατό τεσσάρων ιδιαίτερων τυριών από το Αιγαίο σε συνδυασμό με τέσσερα εκλεκτά ελληνικά κρασιά: ένα αφρώδες, ένα λευκό, ένα ροζέ και ένα κόκκινο, όλα από βραβευμένους Έλληνες παραγωγούς. Αν διαλέξετε το Aegean Taste, που θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή από τις 12:30-15:30 θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα μενού έξι πιάτων που θα είναι αρμονικά συνδυασμένα με τρία κρασιά από το Αιγαίο. Και για εσάς που αυτή η περιγραφή δεν αρκεί, σας παραθέτουμε αναλυτικά τη γευστική διαδρομή που θα ακολουθήσετε.



Η αρχή γίνεται με veloute πράσο και μπρουσκέτα με λούτζα Μυκόνου. Ακολουθούν λαχταριστά ντολμαδάκια κασιώτικα με ρύζι, μυρωδικά και σως γιαουρτιού με άρωμα δυόσμου και ρεβυθάδα σιφνέϊκη σιγομαγειρεμένη στο φούρνο με λεμόνι και δεντρολίβανο. Το mille feuille μελιτζάνας με ratatouille λαχανικών και κρέμα από Καλαθάκι Λήμνου με δυόσμο μας οδηγεί γευστικά στο τελευταίο πιάτο, που είναι φιλέτο κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής μαριναρισμένο με ξύσμα λεμονιού, θυμάρι και φρέσκια ρίγανη σε φαγόπυρο με μυρωδικά. Όσο για το τέλος, σας περιμένουν λουκουμαδάκια με μέλι και καρύδια και παγωτό κανέλα.

Όλα αυτά, μαζί με την ξενάγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ανέρχονται στα 55 ευρώ το άτομο, ενώ για το Aegean Cheese & Wine στα 35 ευρώ το άτομο. Σημειώστε ότι τα κρασιά θα αλλάζουν κάθε μήνα, ώστε να προσφέρεται μεγαλύτερη ποικιλία. Ένα ταξίδι στον αρχαίο μας πολιτισμό και τη σύγχρονη αιγαιοπελαγίτικη γαστρονομία και οινοποσία ξεκινά…

 

Πηγή: protothema.gr

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video