
Τάρτα σπανάκι με καλαθάκι Λήμνου
Διαδικασία συνταγής
- Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να πάρει καστανό χρώμα.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για να μαλακώσει. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσει λίγο.
- Χτυπάμε με σύρμα 2 αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ρίχνουμε 2 κ.σ. σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Λαδώνουμε το σκεύος της τάρτας και απλώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας να προεξέχει κάθετα στο σκεύος.
- Πασπαλίζουμε με μια κουταλιά σιμιγδάλι για να απορροφήσει τα υγρά της γέμισης.
- Προσθέτουμε τη γέμιση και απλώνουμε για να έχει το ίδιο ύψος παντού.
- Κόβουμε σε μεγάλους κύβους το καλαθάκι και βάζουμε τα κομμάτια σποραδικά μέσα στη γέμιση.
- Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης που περισσεύουν και πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
- Ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
cooklos.gr
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου