ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η πατέντα του Άφραγκου! Ένα γευστικό τουρλουμπούκι τυριών και αλλαντικών!

1

1

Είχαν φτάσει, που λέτε, αυτές οι  δύσκολες μέρες του μήνα και βρέθηκα μπροστά  στο ανοικτό ψυγείο προσπαθώντας να συνδυάσω αυτά που υπήρχαν μέσα ώστε να γίνουν ένα αξιοπρεπές γεύμα. Πρώτον, αποστολή εξετελέσθη και το αποτέλεσμα ήταν νοστιμότατο. Δεύτερον, δεν υπάρχει συνταγή! Υπάρχει αίσθηση των γεύσεων και φαντασία μαγειρική.

Υλικά
2 φλιτζάνια κύβους χωριάτικου ψωμιού αρωματισμένα*
1 φλυτζάνι μικρούς κύβους γαλοπούλας (αλλαντικό)
1 φλυτζάνι μικρούς κύβους ζαμπόν
1 ½ φλυτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα ή γραβιέρα ή γκούντα ή…
4 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι

Για την εκδοχή αλμυρό- γλυκό
½  φλυτζάνι μαρμελάδας που σου αρέσει
1 κ.σ. μουστάρδα μελιού  ή απλή (αν θέλεις)
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
1. Όταν κάνουμε την αλμυρή εκδοχή, αν θέλουμε ραντίζουμε τους κύβους ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο αποξηραμένο κρεμμύδι, τα ανακατεύουμε καλά και τα κάνουμε τραγανιστά στο τηγάνι ή για λίγο στο φούρνο. Μπορούμε όμως να τα τραγανίσουμε και σκέτα ειδικά αν κάνουμε την γλυκιά εκδοχή. 
2. Σε ένα αντικολητικό τηγάνι, που μπαίνει και στο φούρνο, αλείφουμε καλά τον πάτο του με ηλιέλαιο. Απλώνουμε τους κύβους του ψωμιού και των αλλαντικών σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Σε ένα μπωλ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί, ίσα που να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
3. Περιχύνουμε στο τηγάνι το μείγμα των υγρών επάνω από τους κύβους του ψωμιού και των αλλαντικών. Σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών φουρνίζουμε το τηγάνι και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε.

Tipς
Μπορεί να γίνει η παραλλαγή του αλμυρού-γλυκού και να έχεις ένα νόστιμο πρωινό για τον καφέ του Σαββατο-Κύριακου.  Όταν ξεφουρνίσεις, ραντίζεις με άχνη. Εν τω μεταξύ ζεσταίνεις τη μαρμελάδα για να γίνει πιο αραιή και διαλύεις μέσα τη κουταλιά τη μουστάρδα (αν θέλεις την παραλείπεις). Την περιχύνεις από πάνω και σερβίρεις.

Οι εναλλακτικές είναι πολλές. Αντί για αλλαντικά μπορείς να βάλεις κοτόπουλο ή τόνο ή σολομό ή μανιτάρια και άλλα λαχανικά, καθώς και διάφορα άλλα υλικά που είναι σύμφωνα με τα γούστα σου και σου ταιριάζουν στη περίσταση.  

Εκδοχή με μανιτάρια και κρεμύδια σωταρισμένα
Εκδοχή με μανιτάρια και κρεμύδια σωταρισμένα
http://provocateur.gr/

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video