ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε για τους πρόσφυγες βραβεύει νηπιαγωγείο της Σάμου!


Ένα απλό και συγκινητικό ραδιοφωνικό μήνυμα που ετοίμασε το Νηπιαγωγείο του Μαραθόκαμπου στη Σάμο, κέρδισε πρόσφατα το δεύτερο βραβείο σε σύνολο 129 συμμετοχών στην κατηγορία "Ραδιοφωνικό Μήνυμα" στο 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου με τίτλο "Κάν’το Να Ακουστεί".

Η Ύπατη Αρμοστεία (Υ'.Α) του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες συμμετείχε στην αξιολόγηση των συμμετοχών με θέμα τους πρόσφυγες.

Κλιμάκιο της Ύ.Α. επισκέφθηκε το σχολείο και παρέδωσε στους μικρούς μαθητές, μικρά δωράκια ώς αναγνώριση της προσπάθειάς τους, διπλώματα συμμετοχής και ένα συγχαρητήριο μήνυμα από τον Αντιπρόσωπο του Γραφείου της Ύ.Α. στην Ελλάδα, κ. Philippe Leclerc. 


Με φόντο το Αιγαίο, ο μικρός Νικόλας απήγγειλε εκ νέου, ζωντανά, το περιεχόμενο του ραδιοφωνικού μηνύματος*, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά μίλησαν για τα όνειρά τους για το μέλλον, όπως θα έκαναν και τα παιδιά – πρόσφυγες: άλλο θέλει να γίνει δάσκαλος, άλλο οδηγός μπουλντόζας, αρκετά θέλουν να γίνουν δάσκαλοι και δασκάλες.

Ακούστε ή διαβάστε παρακάτω το κείμενο του ραδιοφωνικού μηνύματος: 



* "Είμαι ο Νικόλας. Μένω στη Σάμο. Έχω οικογένεια, σχολείο κι ένα όμορφο σπίτι. Έχω αυτοκινητάκια, φίλους, μαθαίνω Αγγλικά και παραδοσιακούς χορούς. Κάθε μέρα από το παράθυρο του σχολείου μου βλέπω το Αιγαίο. Βλέπω ότι κάθε μέρα έρχονται στο νησί μου βάρκες με παιδάκια. Θέλω να κάνω πολλά για αυτά. Να τους δώσω φαγητό, σπίτι και αγάπη. Να τους δώσω μια ζωγραφιά, να τους δώσω μία πορτοκαλιά για να τρώνε πορτοκάλια. Να σταματήσω τον πόλεμο. Μα δεν μπορώ.

Είμαι ο Νικόλας. Μένω στη Σάμο. Ξέρω ότι κάθε μέρα έρχονται στο νησί μου βάρκες με παιδάκια. Θέλω να κάνω πολλά για αυτά. Μακάρι να ήμουν μεγαλύτερος".


Το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου συνδιοργάνωσαν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Επιστημονική Εταιρία “European School Radio - το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, o Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων”.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video