ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ για τη διακοπή σύνταξης και επιδόματος σε παραπληγικό

ypourgeio-ergasias-syntaksioyxoi-semisea-7

Φωτό αρχείου

ΣΕΑΑΝ – ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ – ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 2ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στις 11 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΟΓΑ στην οδό Καποδιστρίου και Πατησίων η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Λαϊκή Επιτροπή 2ου Διαμερίσματος και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον ΟΓΑ.

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τη διακοπή της σύνταξης αναπηρίας και του επιδόματος παραπληγίας σε ασφαλισμένο στον ΟΓΑ.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρουν:

«Μετά την άρνηση του διοικητή, Θανάση Μπακαλέξη, να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση των υπηρεσιών του ΟΓΑ που κόβει τη σύνταξη αναπηρίας και το επίδομα παραπληγίας από τον Σ.Μ. βαριά πάσχοντα από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΚΠ), το αγωνιστικό, αναπηρικό κίνημα μαζί με τους γείτονές του από το 2ο Διαμέρισμα και τους συντοπίτες του από την Ικαρία δίνουν τη δική τους απάντηση. Με τον αγώνα μας μπορούμε να σταματήσουμε το έγκλημα.

Ο Σ.Μ. με βάση το νόμο περί ακριτικών περιοχών, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, ασφαλίστηκε στον ΟΓΑ και πλήρωνε κανονικά την ασφάλειά του. Από το 1995 βγήκε με σύνταξη αναπηρίας λόγω της ΣΚΠ βαριάς μορφής. Σήμερα ο ΟΓΑ του κόβει την αναπηρική σύνταξη και το επίδομα παραπληγίας επειδή λέει έπαιρνε 200 ευρώ από το επικουρικό ταμείο των ηλεκτρολόγων. Στο επικουρικό ταμείο των ηλεκτρολόγων πλήρωνε ασφάλιστρα από το 1977-1995 ως όφειλε, με βάση το νόμο, για να μπορεί να ασκεί το επάγγελμα του ηλεκτρολόγου στην πατρίδα του την Ικαρία. Εδώ να σημειωθεί ότι το επικουρικό των ηλεκτρολόγων είναι άκρως ανταποδοτικό χωρίς καμία επιχορήγηση από το κράτος. Η πρόκληση του διοικητή που αποφασίζει για ζωή και για θάνατο έφτασε στο σημείο να αρνηθεί να παραπέμψει έστω και για συζήτηση το θέμα του συναδέλφου στο ΔΣ του ΟΓΑ.

Η παραπάνω στάση του διοικητή εντάσσεται στο συγκεκριμένο σχέδιο της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων για πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών, κατακρεούργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και ιδιαίτερα των αναπήρων που έχουν μπει στο στόχαστρο τα τελευταία χρόνια. Στη λογική είσαι ανάπηρος, κοστίζεις… Όμως όταν είναι να δώσουν δισεκατομμύρια στις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες είναι απλόχεροι.

Το δηλώνουμε, δεν θα αφήσουμε το συνάδελφό μας και την οικογένειά του να πεθάνουν.

Την Τρίτη δεν θα φύγουμε από τον ΟΓΑ αν δεν παρθεί απόφαση επαναχορήγησης της σύνταξης αναπηρίας και του επιδόματος παραπληγίας.

Την Πέμπτη 30 του Ιούνη συμμετέχουμε στην παγκινητοποίηση για την Πρόνοια και την Ειδική Αγωγή στις 7 μ.μ. στο υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα».

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.902.gr

The post Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΓΑ για τη διακοπή σύνταξης και επιδόματος σε παραπληγικό appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video