ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Λήμνος! Ο τόπος που αξίζει τον τουρισμό εσείς είστε πρόθυμοι να τον φιλοξενήσετε;….»

λημνος σερετη

λημνος σερετη

Την ταπεινή μου άποψη αποφάσισα να μοιραστώ για το πανέμορφο νησί σας!

Αν κι έχω χρόνια να φανώ στο νησί έχω φιλοξενηθεί για διακοπές στο μακρινό παρελθόν και για περίπου 2 χρόνια ερχόμουν για δουλειά. Το νησί το έζησα, το έχω αγαπήσει, με τη σιωπή και το θόρυβό του, με τους ιδιαίτερης συμπεριφοράς ανθρώπους του και την ανεξήγητα κρυμμένη ομορφιά του! Αισθάνομαι την Λήμνο σαν το σεντούκι της γιαγιάς που το φυλά στο πατάρι μαζί με τα πολύτιμα κεντήματα και τα προικιά  που θα δοθούν μόνο όταν πεθάνει εκείνη… Άμα πεθάνει βέβαια και το κλειδί εννοείται κρυμμένο και άφαντο!

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος όμως τα ξαναφέρνει μια στιγμή και πολύ θα ήθελα να έρθει αυτή η στιγμή για να το ξαναεπισκεφτώ. Θαρρώ όμως κι από ότι ακούω από συναδέλφους μου, εργάζομαι σε φαρμακευτική,  οι επικοινωνίες – μεταφορές με το νησί παραμένουν «ψυχρές» οπότε το να ξαναρθώ τελικά μπορεί να θέλει πολύ περισσότερο χρόνο από μια μικρή στιγμή!

Με πλοίο μόνο Τρίτη -Τετάρτη -Πέμπτη -Σάββατο και αεροπλάνο ξημερώματα ή βράδυ και με τσουχτερή τιμή, για μια οικογένεια μεγάλη σαν και τη δική μου μάλλον είναι απαγορευτικό!

Επίσης όταν το διαδίκτυο, όντας το πιο δυνατό μέσο διαφήμισης αυτή τη στιγμή, κατακλύζεται από εικόνες με Δωδεκάνησα, Επτάνησα και Κυκλάδες, άντε και καμμία Χαλκιδική πώς περιμένεις να θυμάται το μάτι του ενδυνάμει τουρίστα μια εικόνα που θα θέλει οπωσδήποτε να δει κι από κοντά;

Ποιος ξέρει πως η Λήμνος είναι από τα μοναδικά νησιά που έχουν παραλία για κάθε καιρό; Φυσά από μπροστά, πας από πίσω, φυσά πίσω πας μπροστά! Ποιος είπε πως ηφαιστειογενές έδαφος έχει μόνο ένα νησί στην Ελλάδα; Αυτή η ποιότητα του εδάφους της Λήμνου της έχει δώσει τις διακρίσεις στα κρασιά της. Οι αρχαιολογικοί χώροι της, το υπέροχο κάστρο και τόση ιστορία να ανακαλύψεις στις διαδρομές της! Πού είναι όλαυτά στην ψυχή των ανθρώπων της άραγε;… Δεδομένα ή απλά αδιάφορα για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της;

Κακά τα ψέματα η Λήμνος παραμένει συνδεδεμένη για μας τους πιο «παλιούς», με στρατό και πανεπιστήμιο κι αυτά τα δυο πλέον έχουν ψιλοκαταρεύσει…

Για τους νεότερους η ψυχή τους είναι εκεί που το πάρτυ θα γίνει, σε αντίθεση με το άσμα του αγαπημένου Ρέμου το πάρτυ δεν θα γίνει!

Τη βραδινή ζωή του νησιού δεν την γνωρίζω στην παρούσα φάση της και δεν θα ήθελα να ονομάσω το ένα και μοναδικό μαγαζί που υπήρχε και τότε και ξεσήκωνε με το κέφι του!

Όμως όποια κι αν είναι, έχει προωθηθεί αυτή η βραδινή ζωή με κάποιο τρόπο έχοντας ως target group τις ηλικίες που βγαίνουν για να γλεντήσουν;  Δεν επιθυμώ να στεναχωρήσω κανέναν όμως αλλιώς είναι να στα λέει ένας άγνωστος, χωρίς προσωπικά συμφέροντα αλλά με περίσσεια αγάπης κι αλλιώς είναι να στα λέει ένας γνώριμος σπασίκλας που έχεις βαρεθεί να ακούς!

Αφήνω το αγαπημένο μου σημείο για το τέλος κι αυτό δεν είναι άλλο από την ψυχή των ανθρώπων της! Ο κόσμος όταν είχα έρθει ήταν κλειστός σα στρείδι ελπίζω να έχει εξελιχθεί έστω σε πεταλίδα γιατί αν έχεις μια κοφτερή πέτρα την πεταλίδα αυτή την ξεκολλάς, το στρείδι όμως θέλει εργαλείο….

Η ενέργεια του κόσμου είναι αυτή που θα μαγνητοκαλέσει τον κόσμο! Η διάθεση για φιλοξενία! Κακά τα ψέματα είμαστε Έλληνες κι αν έχουμε κάτι πολύτιμο και μοναδικό να πουλήσουμε το καλοκαίρι, αυτό είναι η θάλασσα, ο ήλιος και η ζεστή ψυχή μας! Αφήστε τις έριδες και τις διαμάχες για το ποιος φταίει ή δε φταίει για τον ελάχιστο τουρισμό σας έως τώρα!

Αγαπημένοι μου Λημνιοί είστε έτοιμοι να κοιτάξετε τους ταξιδιώτες σας στα μάτια με ανοιχτή καρδιά, με μοιράζομαι κι ανοίγομαι προς τα έξω! Το θερμό καλωσόρισμα βρε αδερφέ! Η ανοιχτή αγκαλιά που θα μιλούν γι αυτήν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν όλοι όσοι περάσουν από το νησί σας! Ο τόπος σας αξίζει τον τουρισμό εσείς είστε πρόθυμοι να τον φιλοξενήσετε;….

 

Γράφει για το LimnosReport

Ρίνα Σερέτη

Συγγραφέας


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video