ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ποιες ασθένειες μεταδίδουν τα τσιμπούρια – Πώς θα προστατευτείτε

ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ

ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΟ κίνδυνος προσβολής του ανθρώπου από νοσήματα που μεταδίδονται από τσιμπούρια είναι σχετικά χαμηλός πλην υπαρκτός, ειδικά το καλοκαίρι που ερχόμαστε σε επαφή με τη φύση.

Τα τσιμπούρια μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους με βακτήρια, ιούς και παράσιτα που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες.

AdTech Ad

Τέτοιες είναι η νόσος του Lyme, ο κηλιδώδης πυρετός των βραχωδών ορέων, η τουλαραιμία κ.α.

Ο κίνδυνος νόσησης εξαρτάται από τη γεωγραφική περιοχή, την εποχή του έτους, το είδος του τσιμπουριού, ενώ για τη νόσο του Lyme εξαρτάται από το χρόνο προσκόλλησης του τσιμπουριού στο δέρμα.

Πού βρίσκονται τα τσιμπούρια

Τα τσιμπούρια επιβιώνουν σε πολλά μέρη, προτιμούν όμως τα ελαφρώς υγρά και σκιερά περιβάλλοντα, μέσα ή κοντά σε δάση, περιοχές με πυκνή βλάστηση και χόρτα, πάρκα, λιβάδια, κήπους, εκτάσεις με γκαζόν.

Γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων από όσους βρίσκονται στην ύπαιθρο είτε λόγω εργασίας είτε για λόγους αναψυχής.

bigstock Tick Bite 2258917

Πώς ερχόμαστε σε επαφή με τα τσιμπούρια

Τα τσιμπούρια δεν πετούν και δεν πηδούν. Όταν βρεθούν κοντά στον άνθρωπο σκαρφαλώνουν στο δέρμα και προσκολλώνται σε αυτό για να τραφούν με το αίμα του. Μπορεί να μείνουν εκεί προσκολλημένα για μέρες αν δεν τα αντιληφθεί ο άνθρωπος πριν αποκολληθούν και πέσουν.

Πώς θα αποφύγετε την επαφή με τα τσιμπούρια

-Αποφεύγετε την παρατεταμένη παραμονή στην ύπαιθρο, σε δασικές, θαμνώδεις περιοχές και σε λιβάδια με πυκνή βλάστηση και σωρούς φύλλων.

-Φοράτε φαρδιά, άνετα ρούχα, κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμα, ώστε να εντοπίσετε το τσιμπούρι σε αυτά. Προτιμήστε τα μακριά παντελόνια, τις μπλούζες με μακριά μανίκια και τα κλειστά παπούτσια.

-Χρησιμοποιείτε εντομοαπωθητικά για να καλύψετε τις γυμνές/ακάλυπτες περιοχές του δέρματος. Αν έχετε παιδιά, φροντίστε να καλύπτετε το δέρμα τους με τα κατάλληλα προϊόντα που θα σας συστήσει ο παιδίατρος.

-Αν έχετε κατοικίδια, πρέπει να φροντίζετε τακτικά για την αποπαρασίτωσή τους και να τα ελέγχετε καθημερινά για τσιμπούρια, ειδικά μετά την παραμονή τους σε εξωτερικούς χώρους.

-Φροντίστε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας, ειδικά αν έχετε κήπο, ώστε να προσελκύει λιγότερα τσιμπούρια. Απομακρύνετε τα φύλλα, κουρεύετε τακτικά το γκαζόν και καθαρίστε τον κήπο από φύλλα, χόρτα και κλαδιά.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video