ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παρατείνεται εκ νέου η αποχή των δικηγόρων της Σάμου


Τη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων αποφάσισε ομόφωνα την Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου, που πήρε θέση και για τα επεισόδια της Πέμπτης στο hot spot.  

Πιο αναλυτικά, οι δικηγόροι του νησιού συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έως και την Παρασκευή 17 Ιουνίου. 

Στο μεταξύ,  με αφορμή τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο hot  spot,  ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό θέμα. Επισημαίνει «την παντελή απουσία της οργανωμένης Πολιτείας στο προσφυγικό/μεταναστευτικό και για πολλοστή φορά καλεί την συντεταγμένη πολιτεία, τις Αρχές και τους αρμόδιος φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο μέτρο που της αναλογούν, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του προσφυγικού/μεταναστευτικού και να μην είναι ωσεί παρούσα στις εξελίξεις.

Εν όψει της ολοένα επιδεινούμενης κατάστασης στο νησί μας, διαμηνύουμε ότι επιτέλους πρέπει να επανέλθει η κανονικότητα στον τόπο μας, το αίσθημα ασφάλειας και η δημιουργικότητα στην παραγωγική διαδικασία και στην οικονομία.

Τους τελευταίους μήνες στο νησί υπάρχει έξαρση κλοπών, σεξουαλικών παρενοχλήσεων και ακραίων συμπεριφορών που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η  στάση και συμπεριφορά των κατοίκων της Σάμου στη συντριπτική τους πλειονότητα χαρακτηρίστηκε και χαρακτηρίζεται από ψυχραιμία, ευπρέπεια, υπομονή, μα και διαρκή ανησυχία που σταδιακά μεταβάλλεται σε αγωνία, φόβο και ανησυχία. Άρχισε να καταγράφεται ένταση από την απουσία αποτελεσματικών ενεργειών της πολιτείας.  Η σημερινή εμπειρία έχει δείξει ότι δεν είχε καταγραφεί ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης εκ μέρους της πολιτείας για την προώθηση μεταναστών και προσφύγων εκτός νησιού και, πάντως, δεν ήταν επιχειρησιακά εμφανής ο συντονισμός δράσης των επιμέρους υπηρεσιών της, παρά τις γνωστές συγκινητικές προσπάθειες εργαζομένων στις σχετικές υπηρεσίες.

Γνωρίζουμε ότι το μοναδικό αίτημα των μεταναστών και των προσφύγων ταυτίζεται απολύτως με εκείνο της κοινωνίας των νησιών, δηλαδή την ταχεία ταυτοποίηση και άμεση απομάκρυνσή τους από το νησί -και ακολούθως από τη χώρα- σε πλαίσιο και συνθήκες ανθρωπιάς, ασφάλειας και υγιεινής για τους ίδιους αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου, σε παλαιότερη ανακοίνωσή του, είχε  επισημάνει τα προβλήματα που τυχόν θα ανακύψουν από την παραμονή επί μακρόν των προσφύγων στη Σάμο. Είχε επισημάνει το ενδεχόμενο διαπληκτισμών, συρράξεων, κοινωνικής αναταραχής και βίαιων επεισοδίων ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στη Σάμο μετά την οριστικοποίηση του κλεισίματος του βαλκανικού διαδρόμου.

Τα προχθεσινά επεισόδια σηματοδοτούν μια νέα ‘κατάσταση πραγμάτων’ η διαχείριση της οποίας πρέπει και οφείλεται να αποτελέσει πρωταρχικό μέλημα των Τοπικών Αρχών και της Πολιτείας πριν είναι πολύ αργά.

Με συνέδρια, συζητήσεις  για το προσφυγικό, τοποθετήσεις και επισκέψεις  πολιτικών, φιέστες και ευχολόγια δεν επιλύονται προβλήματα. Απλά μετατίθενται…» καταλήγει ο Δικηγορικός  Σύλλογος Σάμου.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video