ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χρήστος Μπουλώτης: Ένας Κούκος στο Κουκονήσι, φέρνει την αρχαιολογική Άνοιξη στη Λήμνο!

Χρήστος Μπουλώτης, ο Μέγας Λημνιός!
Χρήστος Μπουλώτης, ο Μέγας Λημνιός!

Χρήστος Μπουλώτης, ο Μέγας Λημνιός!

Γράφει ο Χρήστος Κακαρνιάς

Η παροιμία λέει: «Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη». Όμως στην περίπτωση του Χρήστου Μπουλώτη δεν επαληθεύεται. Μετά από σειρά ανασκαφών σε όλο τον Ελλαδικό χώρο, όνειρο του Χρήστου ήταν να ανασκάψει και την «παρθένα» αλλά πλούσια αρχαιολογικά γενέτηρά του. Το 1992 κάνει την πρώτη τομή στο Κουκονήσι. Η επιστημονική του κατάρτιση και η πλούσια εμπειρία του τον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι «ακούμπησε» ένα τεράστιο προϊστορικό πολιτισμό, εφάμιλλο της Πολιόχνης.

Η συνάντηση της Προϊστορίας: Ο ανασκαφέας του Ούριακα στο Λουρί της Φυσίνης αρχαιολόγος Νικόλαος Ευστρατίου με την ομάδα του (11.000 π.χ.) ξεναγείται από το Χρήστο Μπουλώτη στο Κουκονήσι (4.000 π.χ.).


Αύγουστος 2016: Όλοι οι Λημνιοί της διασποράς απολαβάνουν τις διακοπές τους στο γενέθλιο νησί, πλην του Χρήστου.

Χρήστος Μπουλώτης: Ένας σύγχρονος Φιλόσοφος διδάσκει «αρετήν και τόλμη», στο πανεπιστήμιο του Κουκονησιού!!


Καταφθάνει με την δυναμική του ομάδα και στις 16 του μήνα αρχίζει αμέσως την ανασκαφή, που διαρκεί δέκα μέρες. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Το σπίτι του μετατρέπεται σε ξενοδοχείο και εστιατόριο για την αρχαιολογική ομάδα που τον υποστηρίζει. Αρχαιολόγοι, συντηρητές, γεωλόγοι, σκαπανείς, έλληνες, γερμανοί, άγγλοι, λημνιοί εργάτες. Από το πρωί μέχρι το απόγευμα κάνει «ηλιοθεραπεία» κάτω από τον καυτό ήλιο του Κουκονησιού, κατευθύνοντας με αριστοτεχνική μαεστρία το συνεργείο του. Το κάτασπρο δέρμα του γίνεται κατακόκκινο. Ξεφλουδίζει, μαυρίζει αλλά ο Χρήστος επιμένει.

Ο Μαχάντμα Γκάντυ της Λήμνου!!


Το αποτέλεσμα είναι γι αυτόν το πλουσιότερο δώρο και οι πιο χληδάτες διακοπές στο όνειρο. Κατέβηκε στα εφτά μέτρα και διάνυσε μερικές χιλιετίες προϊστορίας της αγαπημένης του Λήμνου.

Αφήγηση και γλώσσα του σώματος!

Μόνο όσοι είχαν την τύχη να τον ακούσουν να ξεναγεί, δρασκελώντας πολιτισμούς και χιλιετίες καταλαβαίνουν ότι δεν είναι τρόφιμος κάποιου ψυχιατρείου αλλά ένας παθιασμένος Ιερουργός της επιστήμης του, ένας μεγάλος Ευεργέτης της Λήμνου και του παγκόσμιου πολιτισμού.

Ο Βάσκο και ο Γιάννης, συνεργάτες αρχαιολόγοι του Χρήστου, επί το έργον!


Μετά την ανασκαφή τα ευρήματα ταξινομούνται και καταγράφονται στο Μουσείο της Μύρινας και στο σπίτι του η δουλειά τελειώνει στις δύο τα μεσάνυχτα. Το πρωί στις οχτώ πάλι στο Κουκονήσι.


Αγωνιά για τη στασιμότητα στα έργα των μουσείων που θα στεγάσουν τη συλλογή παιχνιδιών και παιδικού βιβλίου και πηγαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερώσει για την επιτακτική ανάγκη να στεγαστούν οι πολύτιμοι θησαυροί, που τους δώρισε στο νησί μας και ονειρεύεται το μουσείο του Κουκονησιού στο Μούδρο.

Απεικόνιση της ανασκαφής… επί χάρτου.


Ο μισθός του από την Ακαδημία Αθηνών είναι ελάχιστος. Δεν φτάνει να πληρώσει εργάτες υλικά, μεταφορικά και άλλα έξοδα.

Δυο χειρουργοί της Προϊστορίας της Λήμνου: Μπουλώτης και Ευστρατίου!!!


Τα προγράμματα της Ε.Ε., τα ΕΣΠΑ και το LEADER δεν τον γνωρίζουν τον Χρήστο και αυτός το ξέρει. Ότι κάνει το κάνει εντελώς μόνος του! Ένας μοναχικός και ονειροπόλος Κούκος! Θα μπορέσει να φέρει την Άνοιξη?????

Εσύ Χρήστο μας δείχνεις το δρόμο! Εμείς τον βέπουμε?

 

ΠΗΓΗ: Facebook Χρίστος Κακαρνιάς, ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΛΗΜΝΟΥ


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video