ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επιστολή διαμαρτυρίας στην Αν. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης έστειλε ο Δήμος Λήμνου

Επιστολή διαμαρτυρίας στην Αν. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης έστειλε ο Δήμος Λήμνου

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου απέστειλαν χθες, Παρασκευή 26 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης και η Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου κ. Μαγδαληνή Τούφου, μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων κατάταξης δικαιούχων του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για το σχολικό έτος 2016-2017, όπου με έκπληξη διαπιστώθηκε τεράστια περικοπή ωφελούμενων γονέων, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες περιόδους και άρα και στη χρηματοδότησημε του ΟΚΠΑ κατά 43%.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού μας κ. Γιώργο Πάλλη, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου και κ. Σταύρο Τάσσο, στην Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Χριστάνα Καλογήρου, στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη και στον Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ κ. Δημήτριο Καλογερόπουλο αναφέρονται τα εξής:

«Κατόπιν της ανακοίνωσης των οριστικών πινάκων κατάταξης δικαιούχων του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για το σχολικό έτος 2016-2017, με έκπληξη μας διαπιστώσαμε την τεράστια περικοπή ωφελούμενων γονέων, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες περιόδους και άρα και στην χρηματοδότηση Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης - Πολιτισμού - Αθλητισμού Δήμου Λήμνου» (Ο.Κ.Π.Α.), κατά 43%. Συγκρίνοντας δε τα φετινά αποτελέσματα που αφορούν τους μοναδικούς δύο (2) Παιδικούς Σταθμούς της Λήμνου, με τις θέσεις που εγκρίθηκαν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, αλλά και πανελλαδικά παρατηρούμε ότι η ακριτική Λήμνος, με τις περιορισμένες δυνατότητες και το μεγάλο ποσοστό φτωχοποιημένου πληθυσμού, έχει υποστεί παράλογη μείωση στις επιδοτούμενες θέσεις, την οποία και αδυνατούμε να κατανοήσουμε.

Ενδεικτικά, σας παραθέτουμε τα στοιχεία που αφορούν στη μείωση των θέσεων ανά Δήμο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για το τρέχον σχολικό έτος σε σχέση με το περσινό:

Δήμος

Σχολικό έτος 2015-2016

Σχολικό έτος 2016-2017

Ποσοστό μείωσης θέσεων

Λέσβος

332

315

5%

Χίος

448

376

16%

Λήμνος

45

26

42%

Σάμος

176

129

26%

Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά από το έτος 2011 που ενταχθήκαμε στην δράση της «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», έχουμε μεγαλύτερο αριθμό επιλαχουσών μητέρων με πλήρη φάκελο (31), από τον αριθμό των εγκεκριμένων (26) και άρα έχουμε δυσανάλογο αριθμο οικογενειών που ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις του Προγράμματος και παρά τις εξαγγελίες, μένουν εκτός.

Επίσης, με θλίψη παρατηρούμε, βάσει των ειδικών χαρακτηριστικών των επιλαχόντων γονέων, οι οποίες πέρυσι ήταν 3 και φέτος 31, ότι δεν εκπληρώνονται οι επενδυτικές προτεραιότητες, στις οποίες εντάσσεται η δράση, όπως αυτοί αναλύονται στην ΚΥΑ Αριθμ. 16/οικ.578/ΕΥΣΕΚΤ/66166, δηλαδή 9i) «Ενεργός ένταξη, με σκοπό, μεταξύ άλλων, την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών και της ενεργού συμμετοχής και της βελτίωσης της απασχολησιμότητας» και 9iii) «Καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων και προώθηση της ισότητας των ευκαιριών», του καν. 1304/2013 της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Ενδεικτικά στις επιλαχούσες συμπεριλαμβάνεται άνεργη, πολύτεκνη μητέρα!

Παρακαλούμε εκ μέρους των δυνητικά δικαιούμενων εντολής τοποθέτησης μητέρων του Δήμου μας, να μας εξηγήσετε τους λόγους αλλά και με ποια κριτήρια εγκρίνατε για τη Λήμνο τόσες λίγες θέσεις, γεγονός, το οποίο θεωρούμε κατάφωρη αδικία έναντι των άλλων περιοχών της χώρας και αυτό αποδεικνύεται από όλα τα στοιχεία που σας παραθέσαμε».

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video