Με το μεγάλο χρυσό μετάλλιο του διεθνούς διαγωνισμού οίνου "Mondial des Vins Extrêmes 2016" που διοργανώθηκε στο Aymavilles της Ιταλίας τιμήθηκε το κρασί "Epitome" εσοδείας 2013 του οινοποιείου "Nopera Wines", το οποίο έχει έδρα το Καρλόβασι!
Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το CERVIM - Centre for Research, Environmental Sustainability and Advancement of Mountain Viticulture (Κέντρο για την Έρευνα, την Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα και την Πρόοδο της Ορεινής Αμπελουργίας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Nopera, "Αυτό το κρασί αποτελεί την απόλυτη έκφραση της εξέλιξης του σαμιακού γλυκού μοσχάτου.
Το blend των πιο ιδιαίτερων βαρελιών, από διαφορετικές χρονιές, είναι η επιτομή της σύνθεσης μοσχάτων με άλλο βαθμό ωρίμανσης, σε βαρέλι. Οι οινολόγοι της NOPERA επιλέγουν μεταξύ γλυκών κρασιών διαφορετικής εσοδείας και terroir, τις χρονιές που αυτό είναι εφικτό, με γνώμονα την πολυπλοκότητα και την υπέρτατη σύνθεση γλυκού μοσχάτου.
Ένα κρασί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, το οποίο παράγεται για να μας δώσει ένα αποτέλεσμα κοντά στα αρχαία, πλούσια κρασιά της σαμιακής γης. Η πολυπλοκότητα των αρωμάτων και των γευστικών στοιχείων αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τη βαθιά τεχνογνωσία της NOPERA.
Σκουρόχρωμο, κεχριμπαρένιο χρώμα, εξαιρετικά σύνθετο αρωματικά, με τόνους δαμάσκηνου, καφέ και καραμέλας. Στο στόμα κυριαρχεί το έντονο σώμα του συγκεκριμένου κρασιού, με αρώματα βερίκοκου, μελιού, κερασιού με μια αισθητή αλλά ντελικάτη οξύτητα, έτσι ώστε να παραμένει ισορροπημένο και να μπορεί να αναδείξει τη φινέτσα των τριών διαφορετικών terroir, μέσα από μια ιδιαίτερα μακρά επίγευση".
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Nopera, "Αυτό το κρασί αποτελεί την απόλυτη έκφραση της εξέλιξης του σαμιακού γλυκού μοσχάτου.
Το blend των πιο ιδιαίτερων βαρελιών, από διαφορετικές χρονιές, είναι η επιτομή της σύνθεσης μοσχάτων με άλλο βαθμό ωρίμανσης, σε βαρέλι. Οι οινολόγοι της NOPERA επιλέγουν μεταξύ γλυκών κρασιών διαφορετικής εσοδείας και terroir, τις χρονιές που αυτό είναι εφικτό, με γνώμονα την πολυπλοκότητα και την υπέρτατη σύνθεση γλυκού μοσχάτου.
Ένα κρασί σε περιορισμένο αριθμό φιαλών, το οποίο παράγεται για να μας δώσει ένα αποτέλεσμα κοντά στα αρχαία, πλούσια κρασιά της σαμιακής γης. Η πολυπλοκότητα των αρωμάτων και των γευστικών στοιχείων αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία και τη βαθιά τεχνογνωσία της NOPERA.
Σκουρόχρωμο, κεχριμπαρένιο χρώμα, εξαιρετικά σύνθετο αρωματικά, με τόνους δαμάσκηνου, καφέ και καραμέλας. Στο στόμα κυριαρχεί το έντονο σώμα του συγκεκριμένου κρασιού, με αρώματα βερίκοκου, μελιού, κερασιού με μια αισθητή αλλά ντελικάτη οξύτητα, έτσι ώστε να παραμένει ισορροπημένο και να μπορεί να αναδείξει τη φινέτσα των τριών διαφορετικών terroir, μέσα από μια ιδιαίτερα μακρά επίγευση".
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου