ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κυρίτση στο Περιφερειακό Συμβούλιο: Η κοροϊδία έχει και όρια… Καταψηφίση του συνεδρίου “GREENING THE ISLANDS” στη Λήμνο

ΚΥΡΙΤΣΗ

ΚΥΡΙΤΣΗ

Οι τοποθετήσεις της Αγλαΐας Κυρίτση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Β.Αιγαίου στις 25 Αυγούστου 2016

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης η επικεφαλής της παράταξης, Αγλαΐα Κυρίτση,  ζήτησε από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ενημέρωση για την πορεία του νέου αιτήματος που κατέθεσε η παράταξή μας, στις 21 Ιουλίου 2016, για την καταγραφή των ακινήτων του δημοσίου που βρίσκονται στα όρια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και περιέρχονται στο νέο υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Η απάντηση του προέδρου ήταν ότι το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη και σε επόμενη συνεδρίαση θα δοθούν εγγράφως απαντήσεις.
Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στεκόμαστε ιδιαίτερα στο 10ο θέμα-πρόκληση για τη διοργάνωση στη Λήμνο του συνεδρίου GREENING THE ISLANDS.
Στη συνέχεια θα βρείτε επιγραμματικά τις τοποθετήσεις της παράταξής μας για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΘΕΜΑΤΑ 1ο και 2ο:  ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
Συνάδελφοι/ες, τόσο η ορκωτή Λογιστής, κα Μαλεβάζου, όσο και ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης εσωτερικών και λειτουργίας της Περιφέρειας κ. Φιλιός, αλλά και όλοι οι υπάλληλοι που δούλεψαν για την κατάρτιση τόσο του ταμειακού απολογισμού όσο και του ισολογισμού της Περιφέρειας, έκαναν πολύ σωστά τη δουλειά τους και μας ενημέρωσαν με στοιχεία καθαρά τεχνοκρατικά και διαχειριστικά. Ως παράταξη ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι μια εβδομάδα πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και εν μέσω διακοπών, έρχονται για ακόμα μια φορά για μελέτη δεκάδες σελίδες με αριθμούς και δεδομένα – αυτή τη φορά αναφορικά με τον ταμειακό απολογισμό και τον ισολογισμό- μια διαδικασία, που όπως σωστά επεσήμανε η κ. Μαλεβάζου στην εισήγησή της υπακούει κι αυτή στο γράμμα του Καλλικράτη. Παράθεση, δηλαδή, και πολύ σωστά για τους αρμοδίους, αριθμών και δεδομένων όπως ακριβώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας,
 χωρίς να υπάρχει από πλευράς Περιφερειακής Αρχής καμιά

ουσιαστική πολιτικλη εισήγηση που να εξηγεί τους στόχους που

επιτεύχθηκαν ή δεν επιτεύχθηκαν και γιατί. Και για μας αυτό είναι

ζήτημα ουσίας.

Τυπικά, λοιπόν, με βάση το γράμμα του νόμου μπορεί να εμφανίζεται η περιφέρεια εντάξει, ωστόσο, το έλλειμμα μιας πολιτικής εισήγησης παραμένει και βαθαίνει. Για το λόγο αυτό,  τόσο για τον ταμειακό απολογισμό όσο και τον ισολογισμό της Περιφέρειας, Ψηφίζουμε λευκό .

ΘΕΜΑ:3ο ΕΓΚΡΙΣΗ 7ΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016.
Λευκό

ΘΕΜΑ:4ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2Ο ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016.
Πρόκειται για ακόμα καλλικρατική-τυπική υποχρέωση παράθεσης αριθμών. Ψηφίζουμε λευκό

ΘΕΜΑ:5ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΘ. 743/2016 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ η ΜΗ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ 5/2016 ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΙΟΥ.
Δεν διαφωνούμε, απλά μια ερώτηση: Γιατί από τον Ιανουάριο του 2014 και μέχρι τον Ιούνιο του 2016 δεν πληρώθηκαν τα ενοίκια και καλείται σήμερα η περιφέρεια να πληρώσει 8.200 ευρώ σε τόκους; Υπάρχουν και άλλα τέτοια ζητήματα με νοικιασμένα κτήρια των πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων; Λευκό.

ΘΕΜΑ:6ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΑΣΚΗΘΕΝ ΕΝΔΙΚΟ ΜΕΣΟ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ (ΕΑΣ Λέσβου).
Υπάρχει και ομόφωνη απόφαση του ΠΣ από τον Μάιο του 2015. Συμφωνούμε και υπερψηφίζουμε

ΘΕΜΑ:7ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ (2) ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Επαναλαμβάνουμε τη θέση της παράταξής μας ότι οι κενές οργανικές θέσεις της περιφέρειας πρέπει να καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Τα οκτάμηνα όπως και όλα τα αντίστοιχα προγράμματα που όλες οι κυβερνήσεις έχουν επιβάλλει απαξιώνουν πρώτα και κύρια τους ίδιους τους εργαζόμενους, ενώ δεν αντιμετωπίζουν, αντίθετα επιδεινώνουν την υποστελέχωση και την ελλειμματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης σε όλα τα επίπεδα. Οι πρακτικές ανακύκλωσης των εργαζομένων, οι πρακτικές μοιράσματος της φτώχειας και μαγειρέματος των στατιστικών για την ανεργία είναι απαράδεκτες. Ψηφίζουμε λευκό, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση μας για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις πραγματικές ανάγκες της περιφέρειας.

ΘΕΜΑ:8ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ( ΔΩΡΕΑ ) – ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ & ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΛΕΣΒΟΥ.
Το ότι υπάρχει καταγραφή των μέσων και μηχανημάτων της περιφέρειας είναι θετικό. Υπερψηφίζουμε τη δωρεά στην 98 ΑΔΤΕ και την εκποίηση των άχρηστων μέσων και μηχανημάτων.

ΘΕΜΑ:9ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΤΑΓΩΝ, ΕΝΤΟΛΩΝ & ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ.
Λευκό

ΘΕΜΑ:10ο ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ “GREENING THE ISLANDS” ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ.’
Μήπως πριν πρασινίσουμε την οικονομία των νησιών μας, πρέπει να φροντίσουμε να τα κάνουμε βιώσιμα; Πρώτα ένας τόπος στέκεται στα πόδια του και μετά μπορεί να συζητήσει κανείς αν η οικονομία του θα είναι “πράσινη”, “μπλε” ή “ροζ”.  

Ας σοβαρευτούμε… Τέτοιου είδους φιέστες, όλοι αυτοί οι μεταμοντέρνοι νεολογισμοί και κατευθύνσεις, όπως η “πράσινη οικονομία” κ.λπ., αποτελούν μια τεράστια πρόκληση.

Όλοι όσοι επιβάλλουν το μαρασμό της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου,  όλοι όσοι υποβαθμίζουν άμεσα ή έμμεσα τη ζωή των νησιωτών, θα ‘ρθουν για να συζητήσουν με κάθε προβολή και επισημότητα… τάχα τις λύσεις. Αν αυτό δεν είναι πρόκληση τι είναι;

Γιατρούς, μεταφορές, υποδομές και εισόδημα πότε θα αποκτήσει η Λήμνος και ο Αη Στράτης; Ή μήπως μόλις “πρασινίσει” η οικονομία τους θα έχει και πάλι γιατρούς το νοσοκομείο ή θα περνά το πλοίο πιο συχνά;

Εδώ δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ το θέμα των αγριοκούνελων, η πράσινη οικονομία τους μάρανε…

 

Οι κ. Φλαμπουράρης, Σκουρλέτης και Σπίρτζης ή τα στελέχη του ευρωιερατείου τι θα ‘ρθουν να πουν στη Λήμνο; Θα μιλήσουν για την παράδοση της χώρας στους δανειστές που υπέγραψαν; Θα πουν κάτι για τις ανεμογεννήτριες που θα καταστρέψουν τα νησιά μας;

Θα μιλήσουν για την παράδοση όλων των πόρων, μεταξύ αυτών και του νερού, στο ιδιωτικό κεφάλαιο;

Γιατί δεν καλείτε στη φιέστα σας και τους κατοίκους της Λήμνου και του Άη Στράτη να μιλήσουν για τη ζωή τους στα νησιά; Να πουν για τον ΦΠΑ, για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, για τα βοσκοτόπια και την αλιεία, για τις δομές υγείας, για τα εισοδήματά τους και την ποιότητα ζωής τους που συνεχώς υποβαθμίζεται;

Ή μήπως ο “συνάδελφος” θα αναδείξει αυτή την πραγματικότητα.

Ή μήπως ο κ. Φλαμπουράρης θα μιλήσει για την πράσινη ανάπτυξη με πρότυπο το ξεπούλημα του Ελληνικού στον Λάτση;

Είναι τεράστια πρόκληση στην Ελλάδα των μνημονίων και της υποτέλειας, στη Λήμνο της εγκατάλειψης, να οργανώνονται τέτοιες φιέστες.

Όχι μόνο καταψηφίζουμε, αλλά καλούμε και το λαό της Λήμνου να οργανώσει και ανάλογη υποδοχή σε όλους εκείνους που ενώ του αρπάζουν το ψωμί απ’ το τραπέζι θα πάνε να του μιλήσουν τώρα για το GREENING THE ISLANDS.

Η κοροϊδία έχει και όρια…

Καταψηφίζουμε.

11o θέμα: Αποδοχή δωρεάς – επιχορήγησης της Αναπτυξιακής Τράπεζας του Συμβουλίου της Ευρώπης (CEB), ύψους € 375.000,00 προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Θα το υπερψηφίσουμε, ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε ότι με δωρεές και χορηγίες δεν αντιμετωπίζεται ένα τεράστιο θέμα όπως το προσφυγικό. Με χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στο Βόρειο Αιγαίο, με τη γείτονα χώρα να ανοίγει ξανά τη στρόφιγγα για να πιέσει την ΕΕ, με την ΕΕ των κλειστών συνόρων να θέλει τη χώρα μας αποθήκη απελπισμένων ανθρώπων, οι χορηγίες και οι επί μέρους χειρισμοί δεν μπορούν να λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για ένα τέτοιο μείζον πολιτικό και κυρίως κοινωνικό ζήτημα. Και όλοι περιμένουμε ότι -όπως όλα δείχνουν- το επόμενο διάστημα οι αφίξεις θα αυξηθούν. Ως παράταξη από την αρχή επιμέναμε ότι το προσφυγικό είναι κεντρικό πολιτικό και γεωπολιτικό ζήτημα. Οι πόλεμοι στη γειτονιά μας εντείνονται, ο Ερντογάν κάνει τη δική του εκβιαστική πολιτική, η ΕΕ συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και η υπό ασφυκτική κηδεμονία Ελλάδα παραδίδει το Αιγαίο στο ΝΑΤΟ και καμαρώνει για τις “χάντρες και τα  καθρεφτάκια” που “κερδίζει” ως κονδύλια ή τέτοιου είδους χορηγίες.

12o θέμα: Εξόφληση ΑΕΝΑΛ
Δεν έχουμε αντίρρηση, ωστόσο, πρέπει να έχει το Π.Σ. πλήρη εικόνα των οφειλών της υπό εκκαθάριση ΑΕΝΑΛ σε εργαζόμενους και προμηθευτές, όπως και εικόνα για διαταγές πληρωμής ή άλλες τελεσίδικες αποφάσεις που έχουν βγει.
Υπάρχει αυτή η εικόνα αναλυτικά;
Με τους εργαζόμενους τι γίνεται; Σε πόσους και τι χρωστάει η ΑΕΝΑΛ; Με τους γυναικείους συνεταιρισμούς, που εκ των πραγμάτων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη έστω και τα όποια μικροποσά οφειλής τι γίνεται; Έχουμε εικόνα, υπάρχουν αποφάσεις δικαστικές;
Και από τη στιγμη που το θεσμικό πλαίσιο μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε τέτοιες πληρωμές, θα αποφασίσουμε την εξόφληση εργαζομένων, συνεταιρισμών κ.λπ.;
Αν δεν έχουμε αναλυτική εικόνα των υποχρεώσεων της ΑΕΝΑΛ, ώστε να ιεραρχήσουμε τις πληρωμές με κριτήρια κοινωνικά και οικονομικά και πάμε ανά περίπτωση να υλοποιούμε σωστές δικαστικές αποφάσεις υπέρ όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, αυτό δεν είναι ούτε σωστό, ούτε πολιτικά ηθικό.
Γι’ αυτούς τους λόγους, εμείς ζητάμε να ρθει στο ΠΣ αναλυτική ενημέρωση για τις υποχρεώσεις της ΑΕΝΑΛ, όπως είχαμε αιτηθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση, η οποία αφορούσε τους εκκαθαριστές, ώστε να υπάρξει η ιεράρχηση που είπα.
Θα ψηφίσουμε λευκό, όχι γιατί διαφωνούμε με την πληρωμή, αλλά γιατί επαναλαμβάνω ότι πρέπει πρώτα να έχουμε συνολική εικόνα και να πάρουμε μια απόφαση για όλες τις εκκρεμότητες, η οποία θα στηρίζεται σε κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video