ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΓΔΑΝΗΣ :Έλληνες Ολυμπιονίκες στην κωπηλασία μιλούν στο ΚΥΠΕ για την εμπειρία τους στο Ρίο, τις έγνοιες και στόχους τους

ΜΑΓΔΑΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΓΔΑΝΗΣ :Έλληνες Ολυμπιονίκες στην κωπηλασία μιλούν στο ΚΥΠΕ για την εμπειρία τους στο Ρίο, τις έγνοιες και στόχους τους

ΜΑΓΔΑΝΗΣ

Επτά Ελληνες πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες στην κωπηλασία, ανασκοπούν την εμπειρία της συμμετοχής στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016, αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αποκαλύπτουν σε συνέντευξή τους στο ΚΥΠΕ τα μελλοντικά τους σχέδια, ενώ σχολιάζουν την πορεία και το μέλλον της ελληνικής κωπηλασίας.

Οι Ολυμπιονίκες Στέφανος Ντούσκος, Ελευθέριος Κόνσολας, Σπυρίδων Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής, Σοφία Ασουμανάκη και Βασίλης Πολύμερος, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων και Έφορος Εθνικών Ομάδων ανδρών και γυναικών, καθώς και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Κόνσολας, βρέθηκαν στην Κύπρο, όπου έλαβαν μέρος στον 5ο Διεθνή Αγώνα Κλειστής Κωπηλασίας που διοργάνωσαν, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016, στα πλαίσια των «Λεμέσιων», το Τμήμα Κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό Action & Training.

Στις δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ οι Ελληνες αθλητές, μιλούν για τη χαρά και συγκίνηση της διάκρισης στο Ριο, εκφράζουν την αγάπη τους για την κωπηλασία, αλλά και σκιαγραφούν τα προβλήματα που συναντούν, με κύριο το οικονομικό και το θέμα της αποκατάστασης, σε βαθμό που ο 26χρονος Παναγιώτης Μαγδανής, 6ος Ολυμπιονίκης στο Ρίο στο αγώνισμα της τετράκωπου ελαφρών βαρών ανδρών, να σκέφτεται να σταματήσει τον πρωταθλητισμό, έστω για μερικά χρόνια, για να κοιτάξει λίγο τις σπουδές του, ώστε μετά να μπορέσει να έχει κάποια αποκατάσταση.

Βασίλης Πολύμερος
Ο Βασίλης Πολύμερος συμμετείχε σε τέσσερις Ολυμπιάδες, έχει 42 παγκόσμιες συμμετοχές και τρεις πανευρωπαϊκές και έχει στην τροπαιοθήκη του 17 μετάλλια, εκ των οποίων τα 2 από Ολυμπιάδες με το σημαντικότερο αυτό της Αθήνας το 2004. Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων και Έφορος Εθνικών Ομάδων ανδρών και γυναικών.

Ερωτηθείς για τις ενέργειες στις οποίες η Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας προβαίνει για ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα, ο κ. Πολύμερος ανέφερε ότι την περασμένη τετραετία προσπάθησαν να κάνουν ό,τι ήταν δυνατό για να αναπτυχθεί όσο περισσότερο γίνεται το άθλημα.

«Κάναμε αρκετά προπονητικά καμπ για μικρές ηλικίες, για κατηγορία ανάπτυξης 12 χρονών έως 14χρόνων. Ξαναφέραμε στο προσκήνιο τους αγώνες ανάπτυξης. Φέτος έγιναν δύο αγώνες ανάπτυξης, ένα στο Μαυροχώρι της Καστοριάς και ένα στο Πεθελινό των Σερρών και στους τελευταίους βαλκανικούς , τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, 15 κωπηλάτες και κωπηλάτριες, προερχόμενοι από αυτά τα καμπ ανάπτυξης πήραν μέρος και διακρίθηκαν στο βαλκανικό πρωτάθλημα», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν μέσα στα σχέδια της Ομοσπονδίας είναι και η ανακαίνιση του κωπηλατοδρόμιου στο Σχοινιά, ο κ. Πολύμερος είπε ότι το κωπηλατοδρόμιο είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική κωπηλασία από το 2005 που δόθηκε για λειτουργία στις εθνικές ομάδες.

«Σαν Ομοσπονδία όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια για να κρατήσουμε την εγκατάσταση σε καλή κατάσταση για τους αθλητές και για τις προπονήσεις. Η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία συνεχίζει σε αυτό το δρόμο. Υπάρχουν σχέδια, ίσως να γίνει διεθνές κωπηλατικό κέντρο, να το αναλάβει η παγκόσμια ομοσπονδία, αλλά αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, το οποίο πρέπει να δούμε και με την ελληνική πολιτεία, τι διάθεση υπάρχει για να προχωρήσει και να ευδοκιμήσει», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι έρχονται αρκετές ομάδες του εξωτερικού στο κωπηλατοδρόμιου του Σχοινιά και ο στόχος είναι ο Σχοινιάς να γίνει ένα εξίσου καλό ευρωπαϊκό κέντρο κωπηλασίας.

Σοφία Ασουμανάκη
Η 19χρονη Σοφία Ασουμανάκη, 4η Ολυμπιονίκης στο Ρίο στο αγώνισμα του διπλού σκιφ γυναικών μαζί με την Αικατερίνη Νικολαϊδου, σε 7 Παγκόσμιες συμμετοχές κατέκτησε 3 μετάλλια. Συμμετείχε επίσης σε πανευρωπαϊκούς αγώνες και έχει πετύχει βαλκανικές και πανελλήνιες νίκες. Κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στην κλειστή κωπηλασία με χρόνο 6.28.2. Και όλα αυτά ενώ βρίσκεται μόνο τρία χρόνια στο άθλημα.

Πριν την κωπηλασία είχε ασχοληθεί με την Κολύμβηση. Τι ήταν αυτό που την έσπρωξε να ασχοληθεί με την κωπηλασία; Η Σοφία Ασουμανάκη είπε ότι εντελώς τυχαία ξεκίνησε την κωπηλασία και πρόσθεσε ότι αυτό που την τράβηξε ήταν το εργόμετρο γι’ αυτό και προσπαθεί να συμμετέχει σε πολλούς αγώνες στην κλειστή κωπηλασία και αργότερα τη γέμισε όλο το κλίμα που είχε η οικογένεια της κωπηλασίας.

«Συνεχώς έβρισκα νέα κίνητρα και ερχόντουσαν επιτυχίες η μία μετά την άλλη», σημείωσε.

Σε παρατήρηση ότι ένα όνειρο της έγινε πραγματικότητα, συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τερμάτισε στην 4η θέση και ερωτηθείσα πώς βίωσε τον αγώνα, αλλά ποιος είναι ο στόχος της για την επόμενη Ολυμπιάδα, στο Τόκιο 2020, η Σοφία Ασουμανάκη είπε ότι στους πρόσφατους Ολυμπιακούς στόχο είχαν ένα μετάλλιο.

«Πιστεύω το αξίζαμε. Ίσως να μην ήταν η τυχερή μας μέρα εκείνη. Μέσα στην κούρσα, παρόλο που δεν ξεκινήσαμε καλά, προσπάθησα να σκέφτομαι θετικά και να μην την παρατήσω και μέχρι το τέλος αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε με την Κατερίνα και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και σίγουρα μετά από αυτούς τους αγώνες είμαι γεμάτη κίνητρο και πείσμα για την επόμενη Ολυμπιάδα να είμαι μέσα στα μετάλλια», συμπλήρωσε.

Στέφανος Ντούσκος
Ο 19χρονος Στέφανος Ντούσκος συμμετείχε στην Ολυμπιάδα του Ρίου στο αγώνισμα της τετράκωπου άνευ πηδαλιούχου στην κατηγορία ελαφρών βαρών ανδρών μαζί με τους Γιάνναρο Σπυρίδων, Μαγδανή Παναγιώτη και Πέτρου Γιάννη και κατέλαβαν την 6η θέση. Έχει, επίσης, 7 παγκόσμιες συμμετοχές και 2 πανευρωπαϊκές, έχει πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες και έχει κατακτήσει 2 παγκόσμια μετάλλια και ένα πανευρωπαϊκό.

Σε παρατήρηση ότι στην Ολυμπιάδα του Ρίο έγραψαν ιστορία και αν πίστευαν ότι θα έφταναν στον τελικό και θα καταλάμβαναν την 6η θέση, ο Έλληνας πρωταθλητής είπε ότι δεν το πιστεύανε ότι θα φτάσουν στον τελικό, επειδή μπήκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

«Ήταν μεγάλη χαρά για μας που μπήκαμε στον τελικό. Τα δώσαμε όλα και είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από αυτό το αποτέλεσμα. Τώρα δεν έχω κάτι άλλο προσθέσω. Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση πόσο δύσκολο είναι να είναι μέσα σε πλήρωμα και τι χρειάζεται ούτως ώστε να συντονίζονται και τι τους κρατά συγκεντρωμένους μέσα στο νερό, ο Στέφανος Ντούσκος είπε ότι «πρώτα απ’ όλα είμαστε σε πληρώματα μεγάλου επιπέδου, χρόνια πληρώματα παγκοσμίου επιπέδου».

«Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στη βάρκα και αγωνιζόμαστε σαν ομάδα και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σαν ομάδα, πάντα μαζί, όχι σαν ξεχωριστές μονάδες και αυτό είναι, πιστεύω, που μας κάνει πιο δεμένους αθλητές», πρόσθεσε.

Σπυρίδων Γιάνναρος
Ο 24χρονος Σπυρίδων Γιάνναρος, 6ος Ολυμπιονίκης του Ρίο στο αγώνισμα της τετράκωπου ελαφρών βαρών ανδρών, έχει 17 παγκόσμιες συμμετοχές και πέντε πανευρωπαϊκές συμμετοχές, έχει κατακτήσει 7 μετάλλια, εκ των οποίων τα πέντε σε παγκόσμιους αγώνες, ένα σε ευρωπαϊκό αγώνα και ένα σε πανευρωπαϊκό. Είναι Μεσογειονίκης και έχει πετύχει πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες.

Σε παρατήρηση ότι η συμμετοχή τους στο Ρίο και η 6η θέση θεωρείται μία σπουδαία επιτυχία, ειδικά για ένα πλήρωμα, το οποίο συστάθηκε λίγες μέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων μετά την αποβολή του ρωσικού πληρώματος λόγω ντόπινγκ και αν έχουν βάλει πλώρη για το Τόκιο 2020, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είπε ότι σίγουρα υπάρχουν σκέψεις για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που είναι στο Τόκιο.

«Βέβαια, όλη αυτή η επιβάρυνση τεσσάρων ετών είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί. Είναι μια νέα μετα-ολυμπιακή χρονιά φέτος. Θα προσπαθήσουμε να ξανά μπούμε σε τέτοιους ρυθμούς και να το επιδιώξουμε για το μέλλον», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση σε ποιο στάδιο βρίσκεται το άθλημα της κωπηλασίας στην Ελλάδα, ο Έλληνας πρωταθλητής είπε ότι αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα αθλήματα.

«Έχει τα περισσότερα παγκόσμια μετάλλια και παροτρύνω όλους τους Έλληνες, μικρούς στην ηλικία, από 12 μέχρι και 14 χρόνων να ξεκινήσουν γιατί είναι ένα άθλημα με λαμπερό μέλλον και μπορεί να προσφέρει πολλά», πρόσθεσε.

Παναγιώτης Μαγδανής
Ο 26χρονος Παναγιώτης Μαγδανής, 6ος Ολυμπιονίκης στο Ρίο στο αγώνισμα της τετράκωπου ελαφρών βαρών ανδρών, έλαβε μέρος σε 19 παγκόσμιους αγώνες και 7 πανευρωπαϊκούς. Πέτυχε πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες , έχει κατακτήσει 6 μετάλλια σε παγκόσμιους αγώνες και δύο σε πανευρωπαϊκούς.

Σε παρατήρηση ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και με την επιστροφή του στην Ελλάδα είχε αναφέρει ότι αφού ξεκουραστεί θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει τον πρωταθλητισμό ή αν θα σταματήσει και ερωτηθείς τι αποφάσισε, ο Παναγιώτης Μαγδανής είπε ότι «είναι αλήθεια ότι φέτος αυτή η χρονιά για μένα προσωπικά είναι καθοριστική γιατί κρίνεται το μέλλον απ’ εδώ και πέρα και αφού δεν έχουμε κάποια αποκατάσταση μελλοντική, ίσως εγώ προσωπικά κλίνω στο να σταματήσω τον πρωταθλητισμό, έστω για μερικά χρόνια, να κοιτάξω λίγο τις σπουδές μου, ώστε μετά να μπορέσω να έχω κάποια αποκατάσταση στο μέλλον, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι».

Ερωτηθείς ποια είναι η κατάσταση στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση αθλητών, ειδικά όσων ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είπε ότι τα πράγματα μέχρι το 2008 ήταν αρκετά καλά. «Αργότερα, για κάποιους λόγους αποφάσισαν να κόψουν αρκετά προνόμια και μέχρι και τώρα είναι αρκετά λίγα τα προνόμια και έτσι δεν δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να ασχοληθούν με τον πρωταθλητισμό».

Είπε, επίσης, ότι κρίνεται σε Κύπρο και Ελλάδα το μέλλον του πρωταθλητισμού και οι αρμόδιοι πρέπει να σκεφτούν σοβαρά για το τι θα κάνουν στη συνέχεια με το θέμα των προνομίων.

«Ακούγονται διάφορα, ότι θέλουν να στηρίξουν παρά πάνω τον πρωταθλητισμό. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάτι στη συνέχεια», πρόσθεσε.

Λευτέρης Κόνσολας
Ο 28χρονος Λευτέρης Κόνσολας, 8ος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου 2012 στο αγώνισμα του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών μαζί με τον Μαγδανή Παναγιώτη, έχει 19 Παγκόσμιες συμμετοχές, 5 Πανευρωπαϊκές συμμετοχές και έχει κατακτήσει 7 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα και ένα μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έχει πετύχει πανελλήνιες και βαλκανικές νίκες και είναι Μεσογειονίκης.

Ερωτηθείς αν αντιμετωπίζουν οποιαδήποτε προβλήματα όσον αφορά την προετοιμασία τους και τη συμμετοχή τους σε αγώνες, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είπε ότι «η αλήθεια είναι ότι αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα και τα περισσότερα είναι οικονομικά».

Αλλά, «παρόλα αυτά, λόγω το ότι έχουμε όνειρα και θέλουμε να τα πραγματοποιήσουμε, δουλεύουμε, προσπαθούμε να τα προσπεράσουμε, να μην τα έχουμε στο μυαλό μας γιατί είναι ένα εμπόδιο και τα προσπερνάμε, τα καταφέρνουμε, δηλαδή, με βάση τις επιτυχίες που καταφέρνουμε και παίρνουμε. Σημαίνει ότι δε μας σταματάει τίποτα», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση πόσο δύσκολο είναι να δουλεύουν και να ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό, ο Λευτέρης Κόνσολας είπε ότι είναι αρκετά δύσκολο.

«Στην Ελλάδα μέχρι το 2008 υπήρχε ένας νόμος που σε διορίζουν στο δημόσιο και ταυτόχρονα μπορείς να κάνεις και τον πρωταθλητισμό αν είσαι ενεργός. Αν δεν είσαι ενεργός θα πρέπει να δουλέψεις», σημείωσε.

Ερωτηθείς ποια είναι τα μελλοντικά του σχέδια και αν θα τους δούμε στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Τόκιο 2020, ο Έλληνας κωπηλάτης είπε ότι τα μελλοντικά προς το παρόν είναι μελλοντικά, θέλουν έναν προγραμματισμό.

«Προς το παρόν χρειαζόμαστε δουλειά. Είναι το μόνο που μας καίει γιατί η κατάσταση μας είναι περίεργη, είναι πολύ κάτω. Άμα «βολευτούμε» θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε», πρόσθεσε και σημείωσε ότι είναι είναι ένα κίνητρο για να προωθηθούν και άλλο στον πρωταθλητισμό.

Γιώργος Κόνσολας
Ο 26χρονος Γιώργος Κόνσολας, παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα της κωπηλασίας, συμμετείχε σε 16 παγκόσμιους αγώνες στην κατηγορία ελαφρών βαρών ανδρών και έχει κατακτήσει 3 μετάλλια. Έχει συμμετάσχει σε 4 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έχει πετύχει πανελλήνιες νίκες.

Ερωτηθείς για τα μελλοντικά του σχέδια κι αν ανάμεσα σε αυτά θα είναι και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, ο παγκόσμιος πρωταθλητής είπε ότι από τον επόμενο μήνα ξεκινούν την προετοιμασία τους, με την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας.

«Ο επόμενος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα το καλοκαίρι, να πάρουμε μια καλή θέση και στο μέλλον θα δούμε αν όλα πάνε καλά για την Ολυμπιάδα του Τόκιο 2020», κατέληξε.

 

.typos.com.cy/


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video