Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ
Οικογένεια στρατιωτικού κινδυνεύει με διαζύγιο από την παράλογη εφαρμογή του νόμου για την συνυπηρέτηση συζύγων! Στέλνουν ένα στην Λήμνο και άλλο στη Λέσβο!
Πόλεμο στους στρατιωτικούς που έχουν συζύγους εκπαιδευτικούς φαίνεται πως έχει κηρύξει το υπουργείο Παιδείας, καθώς εκδικείται όσες οικογένειες ζητούν να υπαχθούν στο νόμο για την συνυπηρέτηση συζύγων!
Πριν λίγες ημέρες η υπογράφουσα είχε φέρει στην δημοσιότητα μια περίπτωση εκπαιδευτικού, συζύγου στρατιωτικού η οποία τοποθετήθηκε στον Έβρο σε μεγάλη απόσταση από την πόλη που υπηρετεί και ζει ο σύζυγός της.
Το θέμα πήρε διαστάσεις, και μέσω της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) κατέληξε ως ερώτηση στην Βουλή για να αποκαλυφθεί ότι για το υπουργείο Παιδείας ο σκοπός του υφιστάμενου νόμου δεν είναι η συνυπηρέτηση συζύγων, αλλά η κάλυψη των κενών στις εκπαιδευτικές δομές και με αυτό τον γνώμονα γίνεται η συνυπηρέτηση, αλλιώς ΔΕΝ γίνεται!
Σήμερα αποκαλύπτουμε μια ακόμα περίπτωση (τα στοιχεία είναι στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών). Εκπαιδευτικός σύζυγος στρατιωτικού τοποθετήθηκε σε σχολείο της Λέσβου, την ώρα που ο σύζυγός της υπηρετεί στη Λήμνο!
Μάλλον “εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει το υπουργείο Παιδείας” κατά παράφραση γνωστής λαϊκής έκφρασης..
Το θέμα έκανε γνωστό μέσω δημοσίευσης στον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μια άλλη συνάδελφός της με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.
Το ArmyNow.Net έχει έλθει σε επαφή με πολλές από τις εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, οι οποίες υπηρετούν κυρίως (και όχι αποκλειστικά) σε τρεις περιοχές. Εβρο, Βόλο και νησιά Αιγαίου. Εκεί εστιάζονται και τα προβλήματα αναλγησίας του κράτους.
Μήπως θα έπρεπε να παρέμβει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι γνωστό ότι επιθυμεί να στέκεται δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να επιλύει τα προβλήματά τους;
Θα μπορούσε να δει το πρόβλημα και να εναρμονίσουν την ασαφή διάταξη του νόμου, με το πνεύμα του νομοθέτη, ώστε να εκλείψουν τέτοια φαινόμενα.
Ας ελπίσουμε ότι θα ενεργήσει άμεσα, καθώς δεν είναι μια και δυο οι οικογένειες που αναγκάζονται είτε να χωρίσουν είναι να επιβαρυνθούν με πρόσθετα έξοδα συντηρώντας δυο σπίτια είτε να παρατηθεί η εκπαιδευτικός από την εργασία.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου