Με την ευκαιρία εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου, το Σάββατο το βράδυ, από το Σύλλογο Λημνιών Νομού Καβάλας, βρέθηκε στην Καβάλα ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής πολιτικής και κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Αδαμίδης.
Προσκλήθηκε στην Καβάλα από το Σύλλογο Λημνιών. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης το Σάββατο, συνάντησε νωρίτερα την ίδια ημέρα, τον αντιπεριφερειάρχη Θόδωρος Μαρκόπουλο.
«Συνυπάρχουμε κι αλληλοεξυπηρετούμαστε», είπε ο κ. Μαρκόπουλος για τη Λήμνο και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γενικότερα με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συμπλήρωσε λέγοντας «έχουμε κοινή αντίληψη σε όλα τα θέματα. Διαχρονικά καλή σχέση. Επικοινωνούμε σε πολλά ζητήματα με τη βοήθεια και του δραστήριου συλλόγου των Λημνιών».
Στη συνέχεια ο κ. Αδαμίδης, εξήγησε ότι για τη Λήμνο η Καβάλα είναι μία μεγάλη αγκαλιά. «Έχουμε – είπε – ιστορικά και διαχρονικά σχέσεις. Η Λήμνος – συμπλήρωσε – είναι περισσότερο βόρεια Ελλάδα, λιγότερο Αιγαίο».
Ως προς τις συγκοινωνίες ο κ. Αδαμίδης, είπε «νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο», εννοώντας τον αριθμό των δρομολογίων που συνδέουν τη Λήμνο με το λιμάνι της Καβάλας.
Αναγνώρισε ότι η Καβάλα, είναι η δίοδος από τα Βαλκάνια για τη Λήμνο. Ζήτησε να υπάρξουν συνεργασίες και στον τομέα των αγροτικών προϊόντων. Νιώθουμε κατέληξε ότι έχουμε δικούς μας ανθρώπους εδώ.
Ειδικότερη ερώτηση του υπεβλήθη σχετικά με τα όσα γίνονται στην Καβάλα, αλλά τώρα τελευταία και στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία αφορούν τη σύνδεση της Λήμνου με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση των δρομολογίων, από την Καβάλα για τη Λήμνο.
Ο κ. Αδαμίδης έδωσε προτεραιότητα στη σύνδεση της Λήμνου με το λιμάνι της Καβάλας, χωρίς φυσικά να θεωρεί πρόβλημα, επιπλέον δρομολόγια που θα συνδέουν το νησί του Βορείου Αιγαίου με την Αλεξανδρούπολη. Είπε σχετικά: «Για μας, λιμάνι που μας εξυπηρετεί και λόγω απόστασης αλλά και γιατί είναι μια βιώσιμη γραμμή, είναι η Καβάλα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν είμαστε αντίθετοι όχι μόνο στην περίπτωση της Αλεξανδρούπολης, αλλά κι οποιοδήποτε άλλο δρομολόγιο αυξάνει την ενδονησιωτική επικοινωνία νομίζω ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση. Μ΄ αυτή την έννοια το βλέπουμε θετικά. Αλλά επαναλαμβάνω ξεκάθαρα ότι ο δικός μας ομφάλιος λώρος είναι η Καβάλα».
Μεγάλη μείωση κρουαζιερόπλοιων και στην Λήμνο
Με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Καβάλα του Λημνιού αντιπεριφερειάρχη Κωνσταντίνου Αδαμίδη, συζητήσαμε μαζί του και τον τουρισμό κρουαζιέρας. Όπως μας θύμισε το νησί του ευνοείται από την χωροταξία του στο Βόρειο Αιγαίο, έφθασε στο σημείο να φιλοξενεί μέχρι και 50 κρουαζιερόπλοια το χρόνο! Τα περισσότερα σταματούν στη Λήμνο επειδή έρχονται από την Κωνσταντινούπολη ή κατευθύνονται σε αυτήν.
«Πέρσι είχαμε 22. Φέτος θα κινηθούμε από 10 έως 12» μας είπε εξηγώντας την μείωση σε τι άλλο; Στην μειωμένη τουριστική κίνηση προς την Πόλη. Κατά τον κ. Αδαμίδη (που ήταν 3 θητείες δήμαρχος Μούδρου), η Λήμνος επωφελείται της τουριστικής κίνησης με τα κρουαζιερόπλοια. Οι περισσότεροι επιβάτες των οποίων μετέχουν στο λεγόμενο «σαφάρι», το οποίο γίνεται σε συγκεκριμένη περιοχή του νησιού. Επιβιβάζονται σε τζιπάκια, πραγματοποιούν εκδρομές σε μια πολύ όμορφη περιοχή που έχει τα χαρακτηριστικά περιοχών της Αφρικής όπου γίνεται σαφάρι.
Πηγή: proininews.gr
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου