ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χειροτονία Διακόνου στη Χωριοκκλησιά της Καλλιμασιάς

Ένα νέο μέλος προστέθηκε στον Ιερό Κλήρο της Αγιοτόκου, νησιωτικής και ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών με την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Θηριανού, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλλιμασιάς.

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των τριακοσίων δέκα και οκτώ Θεοφόρων Πατέρων της Αγίας Α’ Οικουμενικής Συνόδου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ενοριακό Ναό της Παναγίας στην Καλλιμασιά.


Πριν από την χειροθεσία σε Υποδιάκονο, αναγνώσθηκε η Κανονική Συμμαρτυρία ενώπιον του Σεβασμιωτάτου και εις επήκοον του εκκλησιάσματος από τον πνευματικό του υποψηφίου και εφημέριο της Καλλιμασιάς, π. Γεώργιο Κωνσταντίνου.

Αμέσως μετά την εκφώνηση του Αρχιερέως "Καὶ ἔσται τὰ ἐλέη τοῦ μεγάλου Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ μετὰ πάντων ὑμῶν" ο αρχιδιάκονος Νεκτάριος Κωστάλας και ο Διάκονος Απόστολος Λάρδας οδήγησαν τον χειροτονούμενο ενώπιον του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος από την Ωραία Πύλη του απηύθυνε πατρικές νουθεσίες ως εφόδιο και παρακαταθήκη για την είσοδο και τα βήματά του στη Διακονία της Αγίας μας Εκκλησίας 


Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του επεσήμανε μεταξύ άλλων τον τριπλό εόρτιο χαρακτήρα της ημέρας, αφενός μεν γιατί η Κυριακή είναι αφιερωμένη στο γεγονός της Αναστάσεως, γιατί συνεχίζεται ο εορτασμός της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου, αφού ακόμη δεν έχει αποδοθεί η εορτή και τρίτον γιατί αυτή την Κυριακή εορτάζεται η μνήμη των Αγίων 318 Θεοφόρων Πατέρων των συγκροτησάντων την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας.


Συγγενείς, φίλοι, συγχωριανοί του χειροτονουμένου και της συζύγου του, Μεστούσοι και Καλαμωτούσοι, ενορίτες Καλλιμασιώτες και άλλοι παρακολούθησαν τα ιερά δρώμενα με συγκίνηση. Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ο Επίσκοπος κρατώντας τον νέο Διάκονο αναφώνησε το "άξιος", το οποίο επανέλαβε το εκκλησίασμα και έψαλαν οι ψάλτες, ενώ οι καμπάνες του Ναού ηχούσαν χαρμόσυνα.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο νεοχειροτονηθείς διάκονος μοίρασε ως αναμνηστικό δώρο στους πιστούς ενθύμιο της χειροτονίας με απεικόνιση του Αγίου Νεκταρίου ως διευθυντού της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και προσφέρθηκε κέρασμα τόσο στην έξοδο του Ναού, όσο και στην ενοριακή αίθουσα. 

Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ανακοίνωσε ότι ο νέος διάκονος θα χειροτονηθεί Ιερέας στις 16 Ιουλίου 2016 στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών στα Μεστά.

Ο νεοχειροτονηθείς διάκονος Κωνσταντίνος Θηριανός γιος του Θεοδώρου και της Δέσποινας γεννήθηκε στα Μεστά το 1989 όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Το 2007 αποφοίτησε από το Λύκειο Καλαμωτής και το 2009 αποφοίτησε από την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Τον Δεκέμβριο του 2016 παντρεύτηκε την Ιωάννα Ρέππα του Εμμανουήλ από την Καλαμωτή.

Το φωτογραφικό υλικό είναι του κ. Γιάννη Μαρουκάκη.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video