ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Π.Ε. Σάμου : Ο Τουρισμός συναντά τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                Σάμος, 03 Αυγούστου 2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΥ                    

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

Κρασί, μέλι, ελαιόλαδο, ούζο, λικέρ,  βότανα και μυρωδικά, βιολογικά  οπωροκηπευτικά και σαλιγκάρια, μαρμελάδες και γλυκά, σάλτσες και είδη οικοτεχνίας. Η φύση και ο άνθρωπος. Το σήμερα και η παράδοση. Ο τόπος και η κουλτούρα της Σάμου. Η γαστρονομία και η μακραίωνη οινική της παράδοση.  Τα στοιχεία που την διαφοροποιούν και την προσδιορίζουν θα «ξεδιπλώσουν» μια σύνθετη πολιτιστική και τουριστική εικόνα επί τρεις ολόκληρες μέρες  στην παραλιακή λεωφόρο της Σάμου.

11, 12 και 13 Αυγούστου και σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα αλλά και στην Κεντρική σκηνή μιας διοργάνωσης που φιλοδοξεί να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο των επισκεπτών και των μόνιμων κατοίκων, αλλά και όλων των tour operators και destination managers από τους  Ευρωπαϊκούς προορισμούς αλλά και από τη γειτονική μας χώρα.

Συμμετέχουν 30 πιστοποιημένοι εκπρόσωποι των κυριότερων τοπικών προϊόντων ενώ την όλη διοργάνωση έχει αναλάβει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου-ΠΕ Σάμου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Σάμου και τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου.

Το τριήμερο θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι της διεθνούς τουριστικής αγοράς, τοπικοί φορείς, καθώς και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι. Ξεχωριστή στιγμή θα αποτελέσει η παρουσία και βράβευση από την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου  του Master Chef 2017 Σαμιώτη Λάμπρου Βακιάρου που με την πρόσφατη μεγάλη του επιτυχία διαφήμισε το νησί μας Πανελλαδικά. Ο Λάμπρος θα δημιουργήσει αποκλειστικά για την εκδήλωση ένα νέο πιάτο βασισμένο στα τοπικά προϊόντα των νησιών μας.

Βαρύνουσα σημασία έχει η συμμετοχή  αντιπροσωπείας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος που απαρτίζεται από τον πρόεδρο Αναστάσιο Πρωτοψάλτη (executive pastry chef) και τον πρ. πρόεδρο και εκ Φούρνων καταγόμενο, Μίλτο Καρούμπα ο οποίος ήταν και υποψήφιος για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων.  Ακόμη,  τα κυρίαρχα τοπικά προϊόντα, το «σαμιώτικο μοσχάτο», ο «πράμνειος οίνος» της Ικαρίας και το σαμιώτικο ούζο και λικέρ θα παρουσιαστούν από τον καλύτερο οινοχόο της Ελλάδος για το 2016, Άρη Σκλαβενίτη. Για τα τοπικά προϊόντα θα μιλήσει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια γαστρονομικής τηλεοπτικής εκπομπής Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, ενώ chef και μάγειρες θα παρουσιάσουν τη σαμιακή γαστρονομική ταυτότητα στην καλύτερή της έκφραση.

«Ο τουρισμός, έχει αδιαμφισβήτητα σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη ενός τόπου όταν συσχετίζεται με την τοπική πολιτιστική ταυτότητα και παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομία, την κουλτούρα, την αυθεντική φιλοξενία. Στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι να προβληθούν βιωματικά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας στους εκπροσώπους της τουριστικής  αγοράς, tour operators  και destination managers» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κατρακάζος.

«Θέλουμε να διατηρήσουμε αλλά και να προβάλλουμε τουριστικά και όχι μόνο την αυθεντικότητα του τόπου μας μέσω των ανθρώπων της παραγωγής αλλά και των  τοπικών προϊόντων ποιότητας, ώστε να αναπτυχθεί εύρωστα η τοπική οικονομία βασισμένη στην ποιότητα και τον επαγγελματισμό…» δήλωσε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου και Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου κ. Γιώργος Κυριαζής.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 11-13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΣΑΜΟΥ

 

Παρασκευή 11 Αυγούστου

Αφιέρωμα στο κρασί και τα τοπικά προϊόντα.

Έναρξη: 20.30

Χαιρετισμός και καλωσόρισμα Αντιπεριφερειάρχη

20.40: Γενική παρουσίαση των τοπικών προϊόντων με ιστορικές αναδρομές από τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ικαρίου.

21.00: Παρουσίαση του σαμιώτικου και ικαριώτικου κρασιού από τον Άρη Σκλαβενίτη, τον καλύτερο Έλληνα οινοχόο (sommelier) 2016 σύμφωνα με τον διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και εκπρόσωπο της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό οινοχόων για το 2017 στο Bordeaux.

21.15: Γαστρονομική παρουσίαση του κρασιού από τον Chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, κ. Βαγγέλη Μπιλιμπά, παρουσία του Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Αναστάσιο Πρωτοψάλτη και του πρ. Προέδρου της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Μιλτιάδη Καρούμπα – Food Taste.

22.00: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Master Chef 2017 Λάμπρου Βακιάρου μετά τη μεγάλη του επιτυχία. Βράβευσή του από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου και δημιουργία πιάτου με τοπικά προϊόντα αφιερωμένο στη Σάμο.

* Όλες οι παρουσιάσεις θα μεταφράζονται στα αγγλικά και τα γερμανικά.

Σάββατο 12 Αυγούστου

Αφιέρωμα στο λάδι, το μέλι, το ούζο & το λικέρ.

‘Εναρξη: 20.30

Ομιλία για τις ιδιαιτερότητες του ούζου από τον Άρη Σκλαβενίτη, τον καλύτερο Έλληνα οινοχόο ( sommelier)  2016 σύμφωνα με τον διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και εκπρόσωπο της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό οινοχόων για το 2017 στο Bordeaux.

20.45: Παρουσίαση των ευεργετικών ιδιοτήτων του μελιού από πρ. Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Μιλτιάδη Καρούμπα.

20.55: « Το λάδι στη μεσογειακή διατροφή» από τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ. Αναστάσιο Πρωτοψάλτη.

21.00: Γαστρονομικές δημιουργίες με βάση το ούζο και το μέλι από τη chef Αλεξάνδρα Μαγκλή, πρωτεργάτη του Tinos Food Festival.

Κυριακή 13 Αυγούστου

Αφιέρωμα στα βότανα και στα τοπικά προϊόντα

Έναρξη: 20.30

Ομιλία για τα πλεονεκτήματα των βοτάνων στον οργανισμό από την Ολυμπιάδα Μαρία Ολυμπίτη, δημοσιογράφο και παρουσιάστρια της καθημερινής τηλεοπτικής εκπομπής «Γεύσεις από Ελλάδα» στην ΕΡΤ2.

20.45: Γαστρονομικές δημιουργίες από τη chef Μαρία Φουρτούνη με τη βοήθεια της δημοσιογράφου Ολυμπιάδας Ολυμπίτη.

21.30: Δημιουργία cocktail με βάση το σαμιώτικο κρασί από τον bartender Ιωακείμ Ζαβουδάκη.

  • Όλες τις μέρες θα υπάρχει και παράλληλη μετάφραση στα αγγλικά.
  • Τα περίπτερα των παραγωγών θα είναι ανοικτά από τις 18.00 έως τις 24.00 και θα έχουν δικαίωμα πώλησης των προϊόντων.
  • Θα πραγματοποιηθούν και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις από κάποιους παραγωγούς.

The post Π.Ε. Σάμου : Ο Τουρισμός συναντά τα τοπικά προϊόντα των νησιών μας appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video