ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Φοροδιαφυγή με παράνομες ναυλώσεις γιοτ σε Αιγαίο και Ιόνιο

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ είναι τα έσοδα που χάνουν το κράτος και ο κλάδος του yachting, εκτοξεύοντας τη ναυτική ανεργία, από τις εκατοντάδες παράνομες ναυλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις ελληνικές θάλασσες.

Περισσότερα από 40 σκάφη, τα οποία πραγματοποιούσαν πολυήμερα ταξίδια στο Αιγαίο και το Ιόνιο με καθεστώς παράνομων ναυλώσεων, έχουν εντοπιστεί από το Λιμενικό Σώμα από τα μέσα Μαΐου, μέσω εντατικών ελέγχων που εδώ και τέσσερα χρόνια ζητούσε και διεκδικούσε επανειλημμένως η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού. Η φοροαποφυγή ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, με τις πρώτες εκτιμήσεις για τα συγκεκριμένα ναυλοσύμφωνα τα οποία είχαν υπογραφεί να ξεπερνούν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου είχαν διαπιστωθεί 42 παράνομες ναυλώσεις, εκ των οποίων 24 είναι σημαίας κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 13 είναι σημαίας εκτός Ε.Ε. και 5 έχουν ελληνική σημαία. Το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ από τα πρόστιμα που ως τώρα έχουν επιβληθεί. Εν μέσω θέρους το υπουργείο Ναυτιλίας, παρατηρώντας την έκρηξη ανομίας μέσα στις ελληνικές θάλασσες, πέρασε τροπολογία -την οποία στήριξε και η Ν.Δ.- με την οποία τα σκάφη αναψυχής τα οποία έχουν ναυλωθεί παράνομα, εκτός από τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται (τα οποία μπορεί να αγγίξουν και τις 50.000 ευρώ), έχουν και απαγόρευση απόπλου μέχρι να κατατεθεί το πρόστιμο ή εγγυητική επιστολή διπλάσια του προστίμου.

 

Αναδημοσίευση από : http://ift.tt/25EP3ID

 

The post Φοροδιαφυγή με παράνομες ναυλώσεις γιοτ σε Αιγαίο και Ιόνιο appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video