ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Καθαρά Δευτέρα | Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαγάνα με... κρασί Λήμνου

Καθαρά Δευτέρα | Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για λαγάνα με... κρασί Λήμνου

Μια ανάσα πριν από την Καθαρά Δευτέρα, μια από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές γιορτές που σηματοδοτεί και την έναρξη της περιόδου νηστείας πριν από το Πάσχα, αναζητάς τα πιάτα που θα γεμίσουν το γιορτινό τραπέζι σου και θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σου;

Αν ναι, αναπόσπαστο μέρος του τραπεζιού σου θα πρέπει να είναι και η λαγάνα, ένα από τα πιο παραδοσιακά φαγητά της ημέρας αυτής.

Παρακάτω θα βρεις την πιο εύκολη συνταγή για λαγάνα από τον Cool Artisan, με την οποία θα καταφέρεις να κλέψεις και τις καλύτερες εντυπώσεις των καλεσμένων σου!

Υλικά για λαγάνα:

-750 γραμμ. αλεύρι σκληρό (για ψωμί)
-1 φακελάκι ξερή μαγιά
-1 κ.σ. αλάτι
-1 κ.γλ. ζάχαρη
-1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
-1 φλ. τσαγιού κρασί γλυκό (Σάμου ή Λήμνου)
-2 κ.σ. σουσάμι
-1 ποτήρι νερό χλιαρό
-1 κ.γλ. γλυκάνισο (προαιρετικά)

λαγάναhttp://ift.tt/2EQQEDd 207w" sizes="(max-width: 600px) 100vw, 600px">

Εκτέλεση

-Αν χρησιμοποιήσουμε γλυκάνισο, το βράζουμε με το νερό για 4΄-5΄, σουρώνουμε και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
-Πετάμε το γλυκάνισο.
-Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκάνη.
-Πασπαλίζουμε με τη μαγιά και τη ζάχαρη, κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το λάδι και το κρασί.
-Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και λίγο λίγο να προσθέτουμε το χλιαρό νερό τόσο όσο η ζύμη να μην κολλάει στο χέρι και να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα της λεκάνης.
-Τέλος πασπαλίζουμε με το αλάτι.
-Τοποθετούμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και τη ζυμώνουμε δυνατά για 5΄-6΄. Τη βάζουμε στη λεκάνη.
-Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε ν’ ανέβει και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 45΄ με 1 ώρα.
-Αφού διπλασιαστεί σε όγκο τη χωρίζουμε σε δύο μέρη.
-Δίνουμε στα δύο ζυμάρια σχήμα λαγάνας με πάχος όχι μεγαλύτερο από ένα δάχτυλο.
-Τοποθετούμε τις λαγάνες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και με τα δάχτυλα πατάμε λίγο να κάνει βαθουλώματα.
-Ξανασκεπάζουμε τις λαγάνες και τις αφήνουμε να σταθούν για 20΄, ν’ ανέβουν λίγο.
-Τέλος τις ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
-Σε αυτό το σημείο μπορείς να προσθέσεις ότι topping θέλεις και να το αλείψεις με λίγο λάδι για να μην καεί.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για περίπου 45΄ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Πηγή: missbloom.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video