ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Λάμπρος Βακιάρος μαγειρεύει σαμιώτικα μπουρέκια!


Συνταγή για σαμιώτικα μπουρέκια παρουσίασε τη Δευτέρα στην πρωινή εκπομπή "Στη φωλιά των Κου Κου" στο Star Channel ο Σαμιώτης Master Chef, Λάμπρος Βακιάρος!

Δείτε στον χρόνο 1:32:48 του παρακάτω βίντεο την παραδοσιακή συνταγή για μπουρέκια, που ο Λάμπρος Βακιάρος έμαθε από την θεία του Μαρίτσα στη Σάμο!

Important note for Google Translate users:
To watch the video please return to the untranslated version of this post. 

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τη συνταγή για σαμιώτικα μπουρέκια που παραθέτει στην ιστοσελίδα του ο Λάμπρος Βακιάρος:


Για τη ζύμη*

800 γρ με 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα γάλα
1 κούπα ελαιόλαδο
1 αυγό (χτυπημένο)
16 γρ. αλάτι
16 γρ. ξερή μαγιά

*Η ποσότητα της ζύμης είναι αρκετά περισσότερη σε σχέση με την γέμιση. Μπορείτε είτε να πολλαπλασιάσετε την γέμιση Χ 3 είτε να αποθηκεύσετε το ζυμάρι στην κατάψυξη για να την χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη φορά.

Για τη γέμιση

1 κιλό κολοκύθα
2 μεσαία κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
6 κτσ. ελαιόλαδο
1/3 κτγ. κανέλλα
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Κάνουμε στη μέση μία λακούβα.

2. Ρίχνουμε στη λακούβα το γάλα, το ελαιόλαδο, το αυγό, το αλάτι και το ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μέτρια και ελαστική. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε να ηρεμήσει για περίπου 1 ώρα.

3. Καθαρίζουμε το κολοκύθι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τα βράζουμε μέχρι να μισομαλακώσουν. Σουρώνουμε το κολοκύθι σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι λιώνουμε ελαφριά αφήνοντας να έχει και μικρά κομματάκια.

4. Σέ ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει.

5. Ρίχνουμε το κρεμμύδι στο κολοκύθι,  προσθέτουμε την κανέλλα, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ενιαία μείγμα.

6. Πλάθουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε μακριές λωρίδες και την τεμαχιζουμε σε κομμάτια των 50 γρ. (περίπου 2 1/2 δάχτυλα πάχος) και ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε σχήμα μακρόστενο.

7. Βάζουμε στην ανοιγμένη ζύμη 2 κτσ. από το μείγμα και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας από ένα δάχτυλο δεξιά και αριστέρα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε σχήμα κυλίνδρου και μετά την στρίβουμε σε σχήμα σαλιγκαριού. Με ένα πινέλο αλείφουμε λίγο χτυπημένο αυγό.

8. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά ή ανάλογα με το φούρνο.




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video