Ημερίδα με τίτλο: «Μέλι Λήμνου: Ένα φυσικό διατροφικό προϊόν ανεκτίμητης αξίας» διοργανώνει το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Λήμνου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου και ώρα 18:00 στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα».
Το πρόγραμμά της διαμορφώνεται ως εξής:
18:00 - 18:30: Προσέλευση συμμετεχόντων
18:30 – 18:40: Χαιρετισμοί Επισήμων
Χαιρετισμός Προέδρου ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ κ. Δημήτρη Παλαιολόγου
Χαιρετισμός Προέδρου Τ.Ε.Τ.Δ., Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χαράλαμπου Καραντώνη
Χαιρετισμός Προέδρου Φοιτητικού Συλλόγου Τ.Ε.Τ.Δ. κας Κωνσταντίνας Θάνου
18:40 – 19:00: Το μέλι της Λήμνου: Ένα παράδειγμα της εξέλιξης του μελιού στην χώρα μας - Γιώργος Πίττας, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος ΑΤΤΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ ΑΕΒΕ, Αντιπρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού & Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης, Πρόεδρος FEEDM, Πρόεδρος ΣΕΤΣΕΜ (Σύνδεσμος Ελλήνων Τυποποιητών Συσκευαστών Εξαγωγέων Μελιού), Ταμίας ΣΕΒΤ
19:00 – 19:20: Από την Ελληνική μέλισσα στις αγορές του κόσμου: η περίπτωση της APIVITA - Αναστάσιος Τσουκαλάς, Head of Kosmos Human Resources, APIVITA S.A.
19:20 - 19:40: Μελισσοκομία στη Λήμνο: προκλήσεις και προοπτικές - Δρ. Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου, Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας & Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων Ε.Ρ.Β.Α.
19:40 – 20:00: Αντιμικροβιακές ιδιότητες μελιού και βιοδραστικά συστατικά: σύγχρονες εναλλακτικές δυνατότητες ενός αρχαίου προϊόντος - Ευστάθιος Γκιαούρης, Επίκουρος Καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων, Τ.Ε.Τ.Δ.
20:00 – 20:10: Ερωτήσεις – Συζήτηση: Σχετικά με το Μέλι της Λήμνου το παρελθόν – το παρόν – το μέλλον του
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Επίκουρος Καθηγητής Ευστάθιος Γκιαούρης
Πληροφορίες: κα Αθανασία Σπηλιοπούλου, Γραμματεία Τμήματος, Τηλ.2254083015
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου