ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Προ των πυλών η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών | Συναγερμός από το Υπουργείο και στην περιοχή μας

Προ των πυλών η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών | Συναγερμός από το Υπουργείο και στην περιοχή μας

Γράφει ο Στρατής Σαμιώτης

Εντείνεται η ανησυχία στη χώρα μας, λόγω της περαιτέρω εξάπλωσης της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών για πρώτη φορά στο έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη γειτονική Βουλγαρία, για το ενδεχόμενο μετάδοσής της στην Ελλάδα.

Προς τούτο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, η Διεύθυνση Υγείας Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καλεί τις κατά τόπους Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να εφαρμόσουν τα μέτρα των τελευταίων Εγκυκλίων και να προβούν σε ενέργειες για την ενίσχυση της παθητικής επιτήρησης για το νόσημα, με ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και ενδελεχή κλινικό έλεγχο όλων των ευαίσθητων ειδών στη νόσο ζώων, καθώς και λήψη δειγμάτων από όλα τα ζώα για τα οποία η κλινική εικόνα και τα επιδημιολογικά δεδομένα θέτουν υποψία παρουσίας του νοσήματος, σε όλες τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, στο πλαίσιο διενέργειας άλλων προγραμμάτων και ελέγχων.

Επιπλέον, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, όπου εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Επιτήρησης των Τεσσάρων Εξωτικών Νοσημάτων, μεταξύ των οποίων και η Πανώλη των Μικρών Μηρυκαστικών, παρακαλούνται να προβούν πλέον των ανωτέρω, άμεσα σε συγκεκριμένες ενέργειες που περιγράφονται στις Εγκύκλιους και δεν έχει νόημα να δημοσιεύσουμε, καθώς πρόκειται για κτηνιατρικές διαδικασίες ελέγχου.

Στόχος πρέπει να είναι η πραγματοποίηση της επιτήρησης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό εκτροφών και ζώων, προκειμένου να εντοπιστεί έγκαιρα ενδεχόμενη εμφάνιση του νοσήματος στη χώρα μας. Σε περίπτωση υποψίας του νοσήματος, ενεργοποιείται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση ασθενειών του σχετικού Παραρτήματος του Προεδρικού Διατάγματος 138/1995.

Πηγή: nealesvou.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video