Το Γαροφαλλίδειο κτήριο στη Μύρινα της Λήμνου επισκέφθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου μαζί με τον Έπαρχο Λήμνου Βαγγέλη Γιαρμαδούρο.
Το έργο χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους και εντάχθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2017 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με απόφαση της Χριστιάνας Καλογήρου και συνολικό προϋπολογισμό 2,3 εκατομμύρια ευρώ.
Η έναρξη των εργασιών έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 και μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες εκσκαφών, καθαιρέσεων καθώς και ενίσχυσης της θεμελίωσης και της εξωτερικής τοιχοποιίας στο σύνολό της.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου: «Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2018 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής του φέροντος οργανισμού και η κατασκευή της στέγης, ενώ ακολούθως στο επόμενο 7μηνο, δηλαδή τον Ιούνιο του 2019, θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της ανακατασκευής του Γαροφαλλίδειου κτηρίου».
Το κτήριο έχει εμβαδό 501,23 τ.μ., ανεγέρθηκε το 1956 μέσω του κληροδοτήματος του Νικολάου Γαροφαλλίδη και έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το ανακαινισμένο κτήριο θα χρησιμοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο για να καλύψει ανάγκες δύο αιθουσών διδασκαλίας και παράλληλα να αποκτήσει σύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε τεχνική συνάντηση στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην υλοποίηση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του έργου και στην αναγκαία επίσπευση των εργασιών ώστε το έργο να ολοκληρωθεί έγκαιρα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Λήμνου και με τηλεδιάσκεψη στελέχη της Διαχειριστικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Η ανακατασκευή του Γαροφαλλίδειου κτηρίου στη Μύρινα της Λήμνου, αποτελεί ένα σημαντικό έργο. Πρόκειται για ένα κτήριο που συμπυκνώνει και αντανακλά την προσφορά και το πνεύμα ενός μεγάλου ευεργέτη του Νικολάου Γαροφαλλίδη, που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τελικά αξιοποιεί διαθέτοντας ευρωπαϊκούς πόρους του Προγράμματός της, για να παραδώσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην τοπική κοινωνία ένα σύγχρονο πολυχρηστικό ιστορικό κτήριο εντός του αστικού ιστού της Μύρινας».
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου