Εξαιρετική κριτική απέσπασε από τον διακεκριμένο Άγγλο Master of Wine, Andy Howard, το Samos Vin Doux 2017 του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου (Ε.Ο.Σ.Σ), με την ευκαιρία της ένταξης του κρασιού αυτού στις κάβες των φημισμένων πολυκαταστημάτων Waitrose του Λονδίνου!
«ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ» (Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου (ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ)
Vin Doux Μοσχάτο 2017, ΠΟΠ Σάμος, Ελλάδα £8.99
"Πολύ ξεχωριστό, με χρυσαφένιες πορτοκαλί αποχρώσεις, με καταπληκτικά, έντονα ανθικά αρώματα Μοσχάτου. Σταφίδες και ξύσμα προτοκαλιού στο στόμα, με νύξεις κουκουναριού, 200 γρ/λίτρο υπολειμματικά σάκχαρα, διατηρείται “φρέσκο” λόγω της οξύτητας που ισορροπεί. Ενδιαφέρον και αισθητά διαφορετικό από τα νότια Γαλλικά vin doux naturel. GV 16,5"
Η ιστοσελίδα JancisRobinson.com αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία ενημέρωσης του παγκόσμιου οινικού κόσμου, ως βήμα αξιολόγησης των πιο φημισμένων κρασιών του κόσμου.
Η γευσιγνωστική δοκιμή έγινε στο πλαίσιο ένταξης του Samos Vin Doux του Ε.Ο.Σ.Σ στις κάβες των φημισμένων πολυκαταστημάτων Waitrose του Λονδίνου.
Κάθε χρόνο δοκιμάζονται τα κρασιά που βρίσκονται στον κατάλογό τους από έγκριτους επαγγελματίες του οινικού κόσμου στην Αγγλία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Samos Vin Dοux είναι μόλις το δεύτερο λευκό κρασί από την Ελλάδα που εντάχθηκε στον κατάλογο των Waitrose!
Οι Βρετανοί καταναλωτές οίνου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα όχι μόνο στην ποιότητα των κρασιών αλλά και στη σχέση ποιότητας και τιμής. Για εκείνους, ένα άριστα ποιοτικό κρασί σε προσιτή τιμή αποτελεί αξία μοναδική και αποτελεί ικανή συνθήκη εδραίωσης ενός κρασιού στην αγορά. Δεν είναι τυχαίο που οι εξαγωγές των Σαμιώτικων γλυκών κρασιών του Ε.Ο.Σ.Σ στην Αγγλία -και ιδιαιτέρως του Samos Anthemis - μετρούν ήδη κάποιες δεκαετίες, με σταθερές τοποθετήσεις σε φημισμένα σημεία πώλησης και εστίασης.
Η ακριβής περιγραφή της γευστικής δοκιμής στα αγγλικά:
WORTH BUYING
United Winemaking Agricultural Cooperative of Samos (UWC Samos) Vin Doux Muscat 2017 PDO Samos, Greece £8.99
Very distinctive, golden orange hue, with an amazingly intense floral Muscat nose. Raisins and orange zest on the palate, almost a hint of pine cone. 200 g/l residual sugar is kept fresh by balancing acidity. Interesting, and markedly different from southern French vin doux naturel. GV 16.5
Δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου