ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι γονείς των μαθητών της Σάμου καθορίζουν την περαιτέρω στάση τους


Τις αποφάσεις που έλαβαν σχετικά με την αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα γνωστοποιούν από το βράδυ της Δευτέρας ο ένας μετά τον άλλο οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων της Σάμου.
 
Ήδη είναι γνωστή η απόφαση του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βαθέος, ενώ από χθες το My Samos Blog σάς έχει ενημερώσει και για τα αποτελέσματα των γενικών συνελεύσεων στο 1ο (κατά της αποχής), το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλεως Σάμου (απέχουν την Τετάρτη).

Να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα την Τετάρτη 20 Μαρτίου αποφάσισαν και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Μυτιληνιών, Χώρας και Παλαιοκάστρου, όπως και του 1ου Γυμνασίου.

Την ίδια ώρα, πρόβλημα υπήρξε με την ψηφοφορία του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πυθαγορείου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το https://epikoinonia-samou.blogspot.com, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης για να ενημερωθούν οι γονείς για τη συνάντηση μέλους του δ.σ. του συλλόγου και του διευθυντή του σχολείου με την εισαγγελέα Σάμου, με αφορμή τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία για την έναρξη του προγράμματος της Δομής Υποδοχής (ΔΥΕΠ) των παιδιών από το Κέντρο Μεταναστών εντός των σχολικών μονάδων, οι γονείς κλήθηκαν σε μυστική ψηφοφορία. Ωστόσο, η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν αδιάβλητη, καθώς αφενός δεν υπήρξαν καταστάσεις των γονέων που ψήφισαν, αφετέρου δύο μέλη του δ.σ. πήραν την κάλπη και τη μετέφεραν έξω από την αίθουσα της ψηφοφορίας για να ψηφίσουν οι γονείς που βρίσκονταν εκτός της αίθουσας, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να θεωρείται άκυρη και να μην υπάρχει προς το παρόν απόφαση από τη γενική συνέλευση των γονέων του Πυθαγορείου.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών πόλεως Σάμου αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει συμβολικά στην κινητοποίηση της Τετάρτης, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Όπως αναφέρουν τα μέλη του, "στηρίζουμε και τασσόμαστε υπέρ των αιτημάτων που έχουμε υπογράψει στο κοινό ψήφισμα της 25/02/19. Μέλημά μας είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης όλων των προσφύγων και ιδίως των παιδιών, ώστε να μη ζει κανένα από αυτά σε σκηνές. Συγχρόνως επιδιώκουμε την εκπαίδευση όλων των προσφυγόπουλων και όχι μόνο των 23 παιδιών από τα 1.500 του ΚΥΤ, σε εκπαιδευτική δομή όπως αυτής της Κω".
 
Την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το συντονιστικό των συλλόγων, για να λάβει αποφάσεις για την περαιτέρω στάση τους.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com






Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video