ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Η λιτότητα δεν είναι ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ», είπε ο Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ


Τις βασικές αρχές υπό τις οποίες θα κινηθεί η κυβέρνηση ανέλυσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Αλ. Τσίπρας, στην ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας βουλευτές του κόμματος λέγοντας πως «είστε η φωνή των πολιτών, οι εκπρόσωποι ενός λαού που αποφάσισε με γενναιότητα για τη ζωή του και επέλεξε ελπίδα και ανασυγκρότηση... οι 149 βουλευτές και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτε πλέον κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού λαού» και επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της.

«Οι κανόνες της ΕΕ μας δεσμεύουν, θα τους σεβαστούμε, αν και δεν συμφωνούμε. Θα σεβαστούμε τον κανόνα για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, όμως, ξεκάθαρα πράγματα, η λιτότητα δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της ΕΕ» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Τα εξωπραγματικά και ανέφικτα πλεονάσματα δεν αποτελούν ιδρυτικό κανόνα της ΕΕ. Θα σεβαστούμε τους κανόνες, αλλά απαιτούμε από τους εταίρους μας να σεβαστούν τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα». «Μπορούμε να δεσμευτούμε στον ελληνικό λαό ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να γυρίσει ο τόπος σελίδα, εγγυόμαστε ότι θα μπει φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα που έκαναν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, αλλά ταυτόχρονα εγγυόμαστε διεκδίκηση με ασφάλεια στην Ευρώπη, εγγυόμαστε τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες που είναι απολύτως εξασφαλισμένες», τόνισε.



Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «η ελληνική δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών μέσω μέιλ. Έχει δική της φωνή τη δική της διαπραγματευτική ισχύ» και τόνισε ότι «αν είχαμε χάσει τις εκλογές σήμερα το περιβόητο mail θα είχε γίνει νόμος του κράτους, η Βουλή θα ψήφιζε νέες περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις στο ΦΠΑ».



«Χρειάστηκε μόνο μία εβδομάδα και καταφέραμε να αλλάξει η ατζέντα. Πράγμα που μαρτυρούν οι επαφές που είχα. Για να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ευρώπη πάνω στα πραγματικά προβλήματα για να συζητήσουμε για την ανάπτυξη και όχι άλλο για τη λιτότητα, για να αποδομηθεί το κατεστημένο που θέλει περισσότερο λιτότητα», υπογράμμισε.



Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι εταίροι θα πρέπει να σεβαστούν «την απόφαση του λαού να σταματήσει η συνέχεια του λάθους στην Ελλάδα, γιατί επί 4,5 χρόνια ζούμε έναν εφιάλτη. Χάθηκε το 25% εισοδήματος, με αποτέλεσμα να εκτοξευτεί το δημόσιο χρέος στο 178% από 124%». Για τις διαπραγματεύσεις ανέφερε πως η νέα κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε έναν μαραθώνιο επαφών και πρόσθεσε πως περιμένουμε τις προτάσεις των εταίρων, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, για την οποία είπε πως δεν έχει προτείνει κάτι συγκεκριμένο. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι προτάσεις της νέας κυβέρνησης δεν απειλούν καμία ισορροπία στην Ευρώπη, αντιθέτως έρχονται να απακαταστήσουν την ισορροπία στην Ευρώπη. «Δεν είναι απειλή είναι η ελπίδα για τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν στην Ευρώπη, που είτε θα είναι δημοκρατική, είτε θα δυσκολευτεί να συνεχίσει να υπάρχει», είπε.



Τόνισε ότι κανείς λογικός άνθρωπος δεν επιθυμεί να συνεχιστεί εφιάλτης και πρόσθεσε: «Κι όμως υπάρχει μια κάστα εντός κι εκτός Ελλάδας, ένας σκληρός θύλακας νεοφιλελευθερισμού, που υπηρετεί το δοκιμαστικό σωλήνα των απάνθρωπων πολιτικών, που παρακαλάνε να κερδίσει η νεοφιλέλευθερη άποψη στη διαπραγμάτευση, για να συνεχιστεί στο διηνεκές η βαρβαρότητα».



«Υπάρχει επεξεργασμένο σχέδιο»

Ο πρωθυπουργός είπε ότι υπάρχει επεξεργασμένο στρατηγικό σχέδιο για τη διαπραγμάτευση καθώς και πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει προτάσεις, τις οποίες κατέθεσε στους εταίρους της, και περιμένει τις δικές τους προτάσεις. Σημείωσε μάλιστα πως η κυβέρνηση περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και τις προτάσεις της Γερμανίας, από την οποία, όπως είπε, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο.



Επανέλαβε ότι η «δύσκολη διαβούλευση» που έχει ξεκινήσει θέλει χρόνο για να στείλει το μήνυμα ότι «χρόνο χρειαζόμαστε όλοι, όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό δεν προφέρει καμία υπηρεσία στο κοινό μας μέλλον». «Θα παρουσιάσουμε το σχέδιό μας είμαι βέβαιος ότι έχουμε όλες τις δυνατότητες να τα καταφέρουμε. Να αποκαταστήσουμε τις αδικίες να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Άμεσα θα κινηθούμε να τελειώνουμε με το καθεστώς της διαφθοράς και της ατιμωρησίας, της φοροδιαφυγής» τόνισε ο πρωθυπουργός.



Απάντηση από τον Κ. Καραγκούνη

Να αφήσει τα «προεκλογικά ψέματα» καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης συστήνοντάς του «να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τη μετεκλογική αλήθεια».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αντιληφθεί ότι η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Τώρα προτεραιότητα για όλους μας είναι μόνο η Ελλάδα. Στις αλήθειες θα είμαστε κοντά, στα ψέματα απέναντι» αναφέρει ο ίδιος σχολιάζοντας την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.



★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video