ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πιο διαλλακτικός του αναμενομένου εμφανίστηκε ο Β. Σόιμπλε στις δηλώσεις με τον Γ. Βαρουφάκη


Ελαφρώς πιο… διαλλακτικός από ό,τι αναμενόταν εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, στις δηλώσεις που έκανε από κοινού με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, έπειτα από τη συνάντησή τους στο Βερολίνο. Η διαρροή του γερμανικού εγγράφου με το οποίο απαιτείται επί της ουσίας η υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης και η πλήρης τήρηση συμφωνιών τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σαφές ότι δεν αποδέχεται (και επί αυτής της βάσης κέρδισε και τις εκλογές), είχε δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα εν όψει της συνάντησης των κ.κ. Βαρουφάκη και Σόιμπλε. Ωστόσο, με τη στάση του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Σόιμπλε έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, πιο διαλλακτικό, κάτι το οποίο, ωστόσο, μπορεί να αποδοθεί και σε λόγους εντυπώσεων. Ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συμφωνία, έκανε και πάλι λόγο για ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, ωστόσο την ίδια ώρα μίλησε και για «καθήκον» των δύο πλευρών να βρουν «κοινή λύση», αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και σημείωσε ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους τρεις θεσμούς, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Κομισιόν», χωρίς να κάνει αναφορά στην τρόικα!





Γ. Βαρουφάκης: «Πρέπει να υπάρξει τέλος στην απαξίωση»



Στις δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και αιτήθηκε να της δοθεί ο χρόνος που χρειάζεται για να παρουσιάσει ολοκληρωμένες προτάσεις. «Τόνισα τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για να λειτουργήσει η Ελλάδα σε μία ευημερούσα Ε.Ε., δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Συμφωνήσαμε να υπάρξουν διαβουλεύσεις ως εταίροι για μία λύση η οποία θα θέσει στο επίκεντρο τα προβλήματα της Ε.Ε. δεν συζητήσαμε το χρέος απλά θέσαμε το πλαίσιο για συζητήσεις που θα οδηγήσουν σε μία προσέγγιση που θα οδηγήσουν στο τέλος σε αυτή την αέναη κρίση».



Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την πρόταση για ένα βραχύβιο πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα - γέφυρα: «Τα προβλήματα έχουν οδηγήσει σε μία απαξίωση στην Ευρώπη και πρέπει να υπάρξει ένα τέλος σε αυτό. Οι πολίτες θέλουν να μπει τέλος στην απαξίωση. Φαίνεται λοιπόν ότι πολλές φορές η λύση μπορεί να είναι κάτι πιο δύσκολο» ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης.



Κατά τον ίδιο «η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει την προσπάθεια να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή. Χρειαζόμαστε συμπαράσταση ηθική και σε επίπεδο θεσμών. Αντιμετωπίσαμε το ζήτημα της αφερεγγυότητας σαν να ήταν θέμα ρευστότητας και δώσαμε το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία και τελικά ενώ προτάθηκαν μεταρρυθμίσεις δεν ήταν αυτό που προείχε».



Ο κ. Βαρουφάκης μετέφερε το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους ευρωπαίους εταίρους τονίζοντας ότι θα πρέπει να αναμένει κανείς «μία εύλογη πολιτική και θα προαχθούν τα συμφέροντα του μέσου ευρωπαίου, όχι μόνο του Έλληνα» και πρόσθεσε ότι «η σθεναρή δέσμευση είναι να λέμε τα πράγματα όπως είναι, να περιμένετε στιβαρή ανάλυση και ετοιμότητα να εφαρμόσουμε μεταρρυθμίσεις που δουλεύουν». Ακόμη, υπογράμμισε ότι «είμαστε μία κυβέρνηση που δεν έχει ορκιστεί» και για το λόγο αυτό επανέλαβε το αίτημα για χρόνο μία «βραχύβια περίοδο για να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένες προτάσεις και οδικό χάρτη, πρόγραμμα γέφυρα, αλλά και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα». Επισήμανε ακόμη την ανάγκη σεβασμού των συμφωνιών «αλλά και της εξέλιξης».



Ο κ. Βαρουφάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην πολιτική κατάσταση στη χώρα. «Οι Γερμανοί μπορούν να μας καταλάβουν περισσότερο από όλους στην Ευρώπη, μπορείτε να καταλάβετε πως μία κοινωνία που έχει υποστεί τόση κρίση μπορεί να επωάσει το αυγό του φιδιού. Το τρίτο κόμμα στη χώρα είναι ένα ναζιστικο κόμμα. Ο ναζισμός έχει σηκώσει κεφάλι στην Ελλάδα και χρειαζόμαστε τους φίλους μας για να μείνουμε σε σταθερή πορεία και να μη ζήσουμε ξανά περιόδους ύφεσης» ανέφερε.





Β. Σόιμπλε: «Έχουμε καθήκον να βρούμε λύση»



Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, είπε ότι δεν υπάρχει συμφωνία, αλλά τόνισε ότι «έχουμε καθήκον να βρούμε λύση» και σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρχει αξιοπιστία και τήρηση των συμφωνιών. Ακόμη είπε ότι παρ' όλο που η κρίση ήταν ευρωπαϊκή και έπληξε πολλές χώρες, τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στην Ευρώπη, ούτε και στη Γερμανία. «Τα φυσικά αίτια για το δύσκολο δρόμο, στον οποίο βρίσκεται η Ελλάδα, υπάρχουν στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη κι όχι στη Γερμανία», τόνισε.



Επίσης, ανέφερε ότι «μένουν πολλά να γίνουν στην Ελλάδα», ότι στη συζήτηση με τον κ. Βαρουφάκη δεν υπήρξε συμφωνία -κάτι που επανέλαβε και στη συνέχεια-, αλλά πρόσθεσε πως έχουμε καθήκον να βρούμε κοινές λύσεις. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «δεν ξεχνάμε τις συνθήκες», «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται», «οι ψηφοφόροι των άλλων χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστοί». Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους τρεις θεσμούς, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την Κομισιόν, χωρίς όμως να κάνει αναφορά στην τρόικα. Όπως και σε επαφές του με την προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Σόιμπλε προσέφερε τη γερμανική βοήθεια και τεχνογνωσία για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς.



Μάλιστα ανέφερε πως η Γερμανία προσφέρει 500 συμβούλους, αλλά η συνεργασία δεν έχει γίνει ακόμη εφικτή. Ακόμη αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω της γερμανικής τράπεζας KFW. Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το χρέος είπε ότι το κούρεμα δεν είναι της παρούσης αλλά η πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές.



★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video