ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κανένα νέο κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στα κοπάδια βοοειδών της Λήμνου

Κανένα νέο κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στα κοπάδια βοοειδών της Λήμνου

Δεν εμφανίστηκε κανένα νέο κρούσμα της επικίνδυνης ζωονόσου, οζώδους δερματίτιδας, στα κοπάδια βοοειδών της Λήμνου, τις τελευταίες 30 ημέρες, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία ότι πιθανόν να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας μετά και την εφαρμογή του εμβολίου σε πολλά κοπάδια του νησιού.

Ήδη ο «Δ» σε ρεπορτάζ στις 27 Ιουλίου, είχε αναφερθεί στην έναρξη των εμβολιασμών, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετώπισε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και οι τοπικές υπηρεσίες των νησιών μας, στο ζήτημα της αγοράς των συγκεκριμένων σκευασμάτων.

Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 250 εμβολιασμοί ζώων, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εμβολιαστούν άλλα 500 ζώα, από εμβόλια που έστειλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Μιχ. Σαχσαμάνογλου, το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί απευθείας από την Υπηρεσία η προμήθεια 1.600 εμβολίων, προκειμένου να καλυφθεί ολόκληρη η Λήμνος.

«Ήδη έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου περίπου 3.500 ευρώ, για την αγορά περίπου 1.600 εμβολίων, που θα εισαχθούν στην χώρα μας απευθείας από τη Νότια Αφρική. Η διαδικασία της προμήθειας δεν είναι τόσο απλή υπόθεση και λόγω και της απόστασης από τη χώρα παραγωγής αλλά και της μεγάλης ζήτησης του εμβολίου, αναμένεται να υπάρξει μικρή καθυστέρηση, η οποία εκτιμώ ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Από τα μέσα Ιουλίου που εκδηλώθηκαν τα τελευταία κρούσματα της οζώδους δερματίτιδας σε κοπάδια της Λήμνου, δεν έχουμε νέο περιστατικό, γεγονός που μας δίνει ελπίδα ότι το φαινόμενο της εξάπλωσης σε συνδυασμό με τα πρώτα εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν, καθώς και αυτά που θα ακολουθήσουν, θα ανακόψουν την πορεία της ασθένειας. Στη Λέσβο, ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη στα κοπάδια μας, καθώς εισάγονται από τρίτες χώρες και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οδηγούνται σε σφαγή, επομένως είναι πολύ μικρότερος ο κίνδυνος να προσβληθούν από την ασθένεια.

Την ίδια ώρα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια περίπου 440 χιλιάδων εμβολίων, ώστε να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός των βοοειδών της χώρας, με προτεραιότητα στις περιοχές που εμφανίστηκε το πρόβλημα. Η διαδικασία θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες».

Πηγή: dimokratis.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video