ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου: Τα ζώα υποφέρουν – Κάντε κάτι!

Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου: Τα ζώα υποφέρουν – Κάντε κάτι!

Ανακοίνωση εξέδωσε το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου με την οποία δίνει διευκρινίσεις σε μια σειρά θεμάτων που άπτονται των αδέσποτων ζώων, αλλά και τις ενέργειες που πρέπει να κάνει όποιος συναντά ζώα που χρειάζονται βοήθεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε πολλές εκκλήσεις για γάτες και γατάκια. Άλλα είναι φοβισμένα, άλλα φαίνεται να έχουν κάποιο πρόβλημα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως θα θέλαμε σε όλα αυτά τα περιστατικά. Δεν υπάρχει κάποιος χώρος έστω προσωρινής φιλοξενίας για γάτες και οι φιλοξενίες σε σπίτια είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες. Βεβαίως δεν είναι δυνατόν να φιλοξενούμε εμείς στα σπίτια μας όλα τα ζώα της Λήμνου που παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα ή έχουν κάποια ανάγκη.

Τα περιστατικά με τους σκύλους συνεχίζουν ακάθεκτα και μάλιστα τους τελευταίους μήνες έχουμε περιπτώσεις τυφλών και κουφών ζώων σε πολύ άσχημη κατάσταση. Παλεύουμε να ανταπεξέλθουμε αλλά δεν τα καταφέρνουμε πάντα.

Όταν λοιπόν καλείτε το Φιλοζωικό Σωματείο για να ενημερώσετε για ένα γατάκι ή σκυλάκι καλείτε έναν εθελοντή που δεν πληρώνεται από πουθενά (αντιθέτως βάζει συνέχεια από την τσέπη του βενζίνες για μετακινήσεις, φάρμακα για τα ζώα που παρατάει ο καθένας...), που έχει οικογενειακές υποχρεώσεις, εργάζεται και χρειάζεται χρόνο για ξεκούραση.

Όταν καλείτε το Φιλοζωικό Σωματείο και λέτε «Εγώ πάντως σας ενημέρωσα» για να ελαφρύνετε τη συνείδησή σας ότι κάτι κάνατε, φορτώνεται στις πλάτες μας ένα ακόμα μεγαλύτερο βάρος απ’αυτό που ήδη έχουμε.

Όταν απαντάτε «Τι μου λέτε;; Να το αφήσω στο δρόμο;;»

Όχι δεν σας λέμε να αφήσετε το ζώο στο δρόμο, σας λέμε βοηθήστε το ζώο με κάποιο τρόπο, και θα συμβάλουμε κι εμείς. 

Τηλέφωνα για ενημέρωση μπορεί να κάνει ο καθένας. Ποιος όμως μπορεί να βοηθήσει έμπρακτα ένα ζώο σε ανάγκη;

Δεν είμαστε «απρόθυμοι» όπως μας αποκαλούν κάποιοι, είμαστε απλά ανίκανοι να φροντίσουμε όλα τα αδέσποτα γατιά και σκυλιά που παρατάει ο κάθε ασυνείδητος. Και όχι μόνο τα παρατάει γιατί γέρασαν, γιατί τα βαρέθηκαν, γιατί γέννησαν κουτάβια και γατάκια αλλά επιπλέον τα κακοποιεί με κάθε δυνατό τρόπο, τα αφήνει να γεμίζουν τσιμπούρια και ψύλλους, τα αφήνει νηστικά και διψασμένα μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού.

Μας ζητάτε να παρέμβουμε γιατί βλέπετε ζώα να κακοποιούνται παθητικά ή ενεργητικά κι εσείς ντρέπεστε για να μη χαλάσετε τις σχέσεις σας ή φοβάστε να κάνετε καταγγελία στην Αστυνομία.

Τα ζώα θα συνεχίσουν να υποφέρουν και να μαρτυράνε σε χέρια ασυνείδητων ή ψυχοπαθών αν δεν κάνετε ΚΑΤΙ.

Βλέπετε ζώο μόνιμα δεμένο; Κάντε καταγγελία στην Αστυνομία.

Βλέπετε ζώο σε βαρέλι ή μεταλλικές κατασκευές; Βράζει το καλοκαίρι και ξεπαγιάζει το χειμώνα. Κάντε καταγγελία στην Αστυνομία.

Βλέπετε ένα ζώο να γεννά συνέχεια και τα μωρά του να εξαφανίζονται; Κάντε καταγγελία στην Αστυνομία;

Βλέπετε ζώο χωρίς νερό μέσα στο καλοκαίρι; Κάντε καταγγελία στην Αστυνομία.

Και πάρτε μας τηλέφωνο για να σας στηρίξουμε και να σας συμβουλέψουμε πως να κινηθείτε.

Τα ζώα υποφέρουν.

Κάντε ΚΑΤΙ!

 

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video