ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κάρλος Καλίκα Φερέρ: Στην Ελλάδα διαπίστωσα μεγάλο σεβασμό στη μνήμη του Τσε

Υπήρξε φίλος και συνοδοιπόρος του Τσε Γκεβάρα, ταξίδεψε μαζί του στο δεύτερο ταξίδι του Τσε στη Λατινική Αμερική. Το όνομά του είναι Κάρλος Καλίκα Φερέρ.

Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ελλάδα με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατο του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα (9 Οκτωβρίου 1967) και της προβολής του ντοκιμαντέρ «Te encontré Che» («Σε βρήκα Τσε») του δημοσιογράφου-κινηματογραφιστή Θύμιου Κάκου. Παρά τα βαρύ πρόγραμμά του, δέχτηκε να μιλήσει στο ert.gr για τις εντυπώσεις του από τη χώρα μας.

-Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεστε στην Ελλάδα, ποια εντύπωση αποκομίσατε από τις εκδηλώσεις που συμμετείχατε για την αποδοχή του Τσε από τους Έλληνες;

-Με τον κόσμο που συναναστράφηκα σε αυτήν την πρώτη επίσκεψή μου στην Ελλάδα, διαπίστωσα μεγάλο σεβασμό θαυμασμό στη μνήμη του Τσε. Νομίζω ότι χρειάζονται ακόμα περισσότερη πληροφόρηση και έχω προτείνει σχετικούς συγγραφείς, όπως ο Paco Ignacio Taibo II, που υπάρχει και στα ελληνικά.

Στις συζητήσεις που κάνω με τον κόσμο, τους δίνω προσανατολισμό βιβλιογραφίας. Η μνήμη του Τσε δέχεται και συστηματική κριτική από τα δεξιά και με πρόθεση από χρηματοδοτούμενους από τις ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά πρέπει να προσέξουμε και τους «φίλους» που με ψέματα και υπερβολές, με φαντασίες κάνουν κακό. Αυτό γίνεται γιατί το όνομα του Τσε πουλάει και κάθε συγγραφέας ή σχολιαστής που αναφέρεται σε αυτό, το κάνει με αυτή τη σκοπιμότητα.

-Ποιος είναι σήμερα ο απόηχος τη μνήμης του Τσε;

-Στην εποχή μας ο απόηχος της φήμης του Τσε ανεβαίνει γιατί ο ίδιος ήταν ένα σύμβολο επαναστάτη, ένας μαχητής για την κοινωνική δικαιοσύνη και βοηθάει και η εμφάνισή του, αλλά και τα γραπτά του κείμενα και το παράδειγμά του.

-Τον γνωρίσατε πριν διαγράψει τη μεγάλη του πορεία και γίνει γνωστός, τι ήταν αυτό που σας κέρδισε;

-Είναι δύσκολο να απαντήσω γιατί είχε πολλές αρετές, αλλά νομίζω ότι ο βασικός λόγος ήταν η συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων.

-Στη Λατινική Αμερική πόσο εμπνέει στη σημερινή εποχή ο Τσε;

-Και στη Λατινική Αμερική η φήμη του εξακολουθεί να προσελκύει όλο και περισσότερους νέους, αν και στην Αργεντινή, ειδικά όταν οι κυβερνήσεις είναι προς τα δεξιά, τον κοιτούνε με επιφύλαξη.

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος

 

 

Αναδημοσίευση από : http://www.ert.gr

 

The post Κάρλος Καλίκα Φερέρ: Στην Ελλάδα διαπίστωσα μεγάλο σεβασμό στη μνήμη του Τσε appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video