ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Δεν θα διαγραφεί η πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ – Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα σενάρια που κυκλοφόρησαν

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πέντε δόσεις προβλέπει ο νόμος για το ΕΝΦΙΑ, πέντε δόσεις θα πληρωθούν, καθώς από το υπουργείο Οικονομικών δεν επιβεβαιώνουν σενάρια περί διαγραφής της τελευταίας δόσης του φόρου ακινήτων μέσω του κοινωνικού μερίσματος, που κατά την τελευταία εκδοχή μπορεί να φτάσει στα 1,2 δισ ευρώ.

“Δεν υπάρχει ούτε σκέψη, ούτε πρόταση” απάντησε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών στο iefimerida, σε ερώτηση για το αν συζητείται το ενδεχόμενο να διαγραφεί η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ, με κάλυψη του δημοσιονομικού κόστους από το υπερπλεόνασμα, δηλαδή από το κοινωνικό μέρισμα.

Η στόχευση του μερίσματος, όπως προκύπτει από την περσινή επιστολή Τσακαλώτου στους Θεσμούς κι από τις προβλέψεις του Μνημονίου, είναι η ενίσχυση των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων και βέβαια η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Το σενάριο περί διαγραφής της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ πάσχει εκ… γενετής σε δύο σημεία:

• Δεν αφορά άρα δεν καλύπτει τα πιο “ευαίσθητα” στρώματα ήτοι ανέργους, άπορους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι πολύ απλά δεν έχουν κάποιο ακίνητο, συνεπώς δεν έχουν το παραμικρό όφελος από ένα τέτοιο μέτρο

• Η συντριπτική πλειοψηφία των υπόχρεων ΕΝΦΙΑ και συγκεκριμένα 5,573 εκατομμύρια επί συνόλου 6,3 εκατομμυρίων ιδιοκτητών, βαρύνονται με φόρο ως 607 ευρώ κατά μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι το όφελος από διαγραφή της πέμπτης δόσης θα ήταν περίπου 120 ευρώ. Αντιθέτως οι περισσότερο ωφελημένοι θα ήταν οι έχοντες μεγαλύτερη ως πολύ μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία, οι οποίοι από τη διαγραφή της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ θα είχαν όφελος 500 ευρώ, 1.000 ευρώ, 1.500 ευρώ, χωρίς να “ακουμπάμε” τις ακραίες περιπτώσεις όπου οι δόσεις ξεπερνάνε τις 10.000- 50.000 ευρώ.

Σημειωτέον ότι πέρα από την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που απέφερε στα κρατικά ταμεία κάτι παραπάνω από 1 δισ ευρώ, λόγω των πολλών εφάπαξ πληρωμών του φόρου, οι υπόλοιπες τέσσερις δόσεις διαμορφώνονται στα περίπου 430 εκατ. Ευρώ.

Αναδημοσίευση από : http://ift.tt/1kA7kPG

The post Δεν θα διαγραφεί η πέμπτη δόση του ΕΝΦΙΑ – Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ τα σενάρια που κυκλοφόρησαν appeared first on Ικαριακή Ραδιοφωνία.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video