ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Την ίδρυση λαϊκής αγοράς παραγωγών στη Λήμνο προανήγγειλε ο Βαγγέλης Γιαρμαδούρος (mp3)

Την ίδρυση λαϊκής αγοράς παραγωγών στη Λήμνο προανήγγειλε ο Βαγγέλης Γιαρμαδούρος (mp3)

Την ίδρυση και λειτουργία λαϊκής αγοράς παραγωγών στη Λήμνο προανήγγειλε ο υποψήφιος δήμαρχος του νησιού Βαγγέλης Γιαρμαδούρος, σε μια προσπάθεια στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής αλλά και ωφέλειας των ίδιων των καταναλωτών.

Στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης του κ. Γιαρμαδούρου «Η Λήμνος μπροστά» αναφέρεται: «Στα πλαίσια της παραγωγικής αντίληψης και της δυνατότητας των Λημνιών παραγωγών που σήμερα παράγουν και δεν μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους αλλά και των δημοτών καταναλωτών που δεν βρίσκουν αυτά τα προϊόντα εύκολα, θα υπάρξει η ίδρυση και λειτουργία στην Λήμνο Λαϊκής Αγοράς παραγωγών.

Τα εγχείρημα αυτό θα δώσει την δυνατότητα παραγωγής ντόπιων προϊόντων στους παραγωγούς και την διέξοδο της απ’ ευθείας πώλησης των προϊόντων τους, στους δημότες μας την κατανάλωση φρέσκων Λημνιών προϊόντων με μειωμένες τιμές.

Ωφελούμενοι θα είμαστε όλοι μας.            

Μια σειρά προϊόντων που θα πωλούνται είναι τα παρακάτω:

Ελιές, Κρασί τυποποιημένο, Ελαιόλαδο τυποποιημένο, Μέλι τυποποιημένο, Ξηροί καρποί, Φρούτα και οπωρολαχανικά, Όσπρια, Πουλερικά και κουνέλια που πληρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, Αβγά σφραγισμένα με τον διακριτικό αριθμό του παραγωγού, Μεταποιημένα ή συσκευασμένα ή τυποποιημένα προϊόντα παραδοσιακής οικοτεχνίας, ιδίως μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, προϊόντα ντομάτας, τσίπουρο, τσικουδιά, ρακί, παραδοσιακά ζυμαρικά, βότανα και αρτύματα, Νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας, Λοιπά αγροτικά προϊόντα στη φυσική τους κατάσταση, Τυροκομικά προϊόντα, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση, φέρουν σήμανση αναγνώρισης (κωδικό αριθμό έγκρισης), σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΚ) 852/2004 και 853/2004, έχουν συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για την επισήμανση και κατά τη μεταφορά και πώλησή τους τηρούνται οι απαιτήσεις του Κεφαλαίου III του Παραρτήματος II του Κανονισμού (ΕΚ) 852/2004, και αλλαντικά, εφόσον αποτελούν προϊόντα παραδοσιακής οικοτεχνίας και τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων. Άνθη, καλλωπιστικά φυτά, πολλαπλασιαστικό υλικό (φυτάρια κηπευτικών, καλλωπιστικών, δενδρυλλίων οπωροφόρων, αμπέλου) και κηπευτικό χώμα που δεν έχει υποστεί βιομηχανική επεξεργασία.

Η νομοθεσία υπάρχει και είναι εν ισχύ και μπορούν να πάρουν άδεια τόσο μεμονωμένοι παραγωγοί αλλά και συνεταιριστικές Οργανώσεις και οι αναγνωρισμένες ομάδες παραγωγών, προκειμένου να διακινήσουν προϊόντα των μελών τους τα οποία δεν κατέχουν άδεια παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών».

Ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε στον «αέρα» του FM 100 και τον Παναγιώτη Σκαπέτη για το σχέδιό του.

Ακούστε όσα είπε.

 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video