ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πανεργατική απεργία την Πέμπτη 12/11 στη Σάμο


Πανελλαδική πανεργατική απεργία για την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. Και στη Σάμο σε συμμετοχή καλούν το τοπικό Εργατικό Κέντρο (Ε.Κ.Σ), η Α.Δ.Ε.Δ.Υ και το Π.Α.ΜΕ.
Την ημέρα εκείνη στη Σάμο έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο στην πόλη της Σάμου.

"Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε αποφασιστικά τους μόχθους μιας ζωής. Ήρθε η ώρα του αγώνα. Μπορούμε να νεκρώσουμε τα πάντα και ν' ακουστεί δυνατή η φωνή μας. Να πούμε, μέχρις εδώ: Δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα" αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Ε.Κ.Σ και σημειώνει:

"Δεν θ' αφήσουμε κανέναν να διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση που χτίσαμε με κόπο και αίμα. Δεν δεχόμαστε την σύνταξη-βοήθημα και τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Δεν δεχόμαστε να  πληρώνουμε εμείς για όλα, ούτε και να γίνουμε θύματα των αετονύχηδων ασφαλιστικών εταιρειών. Δεν θ' αφήσουμε κανέναν τραπεζίτη ν' αρπάξει το βιός και το σπίτι μας".

"Δεν θ' αφήσουμε την αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ, τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική, την Ε.Ε. και τα μονοπώλια, να ολοκληρώσουν το αντεργατικό τους έγκλημα. Όλοι στο δρόμο! Όλοι στον αγώνα!"
προτρέπει το Ε.Κ.Σ.

"Στις 12 Νοεμβρίου απεργούμε όλοι. Όλοι συμμετέχουμε μαζικά, μαχητικά στην πανεργατική πανελλαδική απεργία. Η Κοινωνική Ασφάλιση μας αφορά όλους"
τονίζει, μεταξύ άλλων, και το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Σύμφωνα με το Π.Α.ΜΕ, "με καθημερινές περιοδείες σε χώρους δουλειάς, συνοικίες και χωριά, πολλές φορές πρωί-απόγευμα, το Εργατικό Κέντρο και τα ταξικά συνδικάτα δίνουμε την μάχη για την οργάνωση και την προετοιμασία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη.

Στα πλαίσια αυτών των εξορμήσεων δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ έχουν 'γεμίσει' με πανό όλο το νησί και το βράδυ της Πέμπτης ανάρτησαν γιγαντοπανό στο 'Ξενία', δίνοντας χρώμα και δυναμική στο εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Οι 'μηχανές' για την επιτυχία της απεργίας, δουλεύουν στο φουλ, γιατί η απεργία αυτή μας αφορά όλους! Εμάς και τα παιδιά μας! Αφορά το παρόν και το μέλλον! Αφορά την ίδια τη ζωή μας, τα ελάχιστα δικαιώματα που μας έχουν απομείνει και θέλουν για άλλη μια φορά να καταληστεύσουν!

Να μην τους αφήσουμε να κάνουν πράξη το ρήμαγμα της ζωής μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Από μας εξαρτάται! Από το δικό μας χέρι.. από τον δικό μας αγώνα!

Η ιστορία δεν γράφεται με το χέρι απλωμένο, αλλά με το χέρι υψωμένο και σε γροθιά σφιγμένο! Όλοι στον αγώνα
", αναφέρει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο της Σάμου.

Για την προετοιμασία της επερχόμενης απεργιακής αυτής κινητοποίησης, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Σάμου στο Καρλόβασι (οδός Γοργύρας), τα Διοικητικά Συμβούλια του Σωματείου Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού και το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου καλούν τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους της δυτικής Σάμου σε συζήτηση και οργάνωση της δράσης τους.

Όπως αναφέρουν, "η κατάσταση για την εργατική και λαϊκή οικογένεια διαρκώς επιδεινώνεται. Νέα μέτρα φωτιά παίρνονται εις βάρος μας. Το 3ο Μνημόνιο ισοπεδώνει τη ζωή μας. Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση. Τα σπίτια μας κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς, ενώ οι φόροι μας έχουν κατακλύσει.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο για μας και τα παιδιά μας. Ήρθε η ώρα να οργανωθούμε! Μαζικά και ενιαία να αντεπιτεθούμε!
".



Και οι γυναίκες στην απεργία

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της ερχόμενης Πέμπτης απευθύνουν και οι γυναικείες οργανώσεις του νησιού.

"Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, γυναίκες της υπαίθρου, συνταξιούχοι, νέες γυναίκες, νέες μητέρες, δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νέες γυναίκες, να βγάζουν από τη λίστα των ΒΑΕ εργαζόμενες πχ στην καθαριότητα. Να μας φορτώνουν με 6 μήνες μέχρι 17χρόνια παραπάνω χρόνια εργασίας. Δε συμβιβαζόμαστε η μητρότητα να "επιβραβεύεται" με ανεργία και κακοπληρωμένη-μισοανασφάλιστη δουλειά"
αναφέρουν, μεταξύ άλλων, η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών και η Ομάδα Ο.Γ.Ε Καρλοβάσου.

Όπως ξεκαθαρίζουν, "δε θα δεχθούμε να ματώνουμε με τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α, το Φ.Π.Α, τη φορολεηλασία, που τσακίζει ιδιαίτερα αυτοαπασχολούμενες και γυναίκες της υπαίθρου, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, τις αυξήσεις σε εισιτήρια στα Μ.Μ.Μ, ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο.

Δε θα δεχθούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο και οι εκμεταλλευτές του λαού να τρίβουν τα χέρια τους για τα νέα αντιλαϊκά προνόμια.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!

Κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη, αλλά συνδέεται άμεσα με τις παροχές υγείας, κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας
".

Πηγή φωτογραφίας: 902.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video