ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μια γεύση από την εκδήλωση ευημερία χωρίς ανάπτυξη

Η ΑΣΠΙ σας καλω­σο­ρί­ζει στο τρι­ή­μερο εκδη­λώ­σεων που ξεκινά απόψε με τίτλο. Ευη­με­ρία χωρίς ανά­πτυξη –από τη θεω­ρία στη πράξη. Ή πέρα από το δίλ­λημα: Ανά­πτυξη ή λιτότητα.

Η εκδή­λωση εντάσ­σε­ται στο πλαί­σιο συζη­τή­σεων αλλά και προ­βλη­μα­τι­σμού από κοι­νού, που συνε­χώς διορ­γα­νώ­νουμε για διά­φορα θέματα, στη λογική που μας χαρα­κτη­ρί­ζει και συμπυ­κνώ­νε­ται στην πρό­ταση. Δράσε τοπικά κοι­τώ­ντας ταυ­τό­χρονα παγκόσμια.

DSC_1134

Πολ­λούς μπο­ρεί να τους ξενί­σει ή και να τους τρο­μά­ξει η λέξη απο­α­νά­πτυξη, αλλά εσκεμ­μένα χρη­σι­μο­ποιεί­ται από τους δημιουρ­γούς της, για να μας ταρα­κου­νή­σει και να μας κάνει να σκε­φτούμε αν υπάρ­χουν πραγ­μα­τικά περι­θώ­ρια βελ­τί­ω­σης των όρων της δια­βί­ω­σης μας και της ποιό­τη­τας της Ζωής μας, ακο­λου­θώ­ντας το ίδιο κατε­στη­μένο οικο­νο­μι­κί­στικο μοντέλο ανά­πτυ­ξης με όποια κεντρο­α­ρι­στερή ή αρι­στερή παραλ­λαγή του. Αυτό που συμ­βαί­νει σήμερα.

DSC_1143

Την ανα­ζή­τηση δηλαδή της ευη­με­ρίας μέσα από την μεγέθυνση.

Αναμ­φι­σβή­τητα ζούμε σε μια ιστο­ρική περί­οδο στην Ελλάδα. Ιστο­ρική με την έννοια ότι όποιες και αν είναι τελικά οι εξε­λί­ξεις, η περί­ο­δος αυτή θα ανα­φέ­ρε­ται στην σύγ­χρονη ιστο­ρία σαν ένα σημείο καμπής. Δηλαδή μια ιστο­ρική στιγμή από αυτές που παρου­σιά­ζο­νται σπά­νια και μπο­ρούν να αλλά­ξουν τα πάντα ή να τα αφή­σουν όλα ίδια ή και χει­ρό­τερα. Αυτό εξαρ­τά­ται, κατά τη γνώμη μας, από το βαθμό συνει­δη­το­ποί­η­σης της κοι­νω­νίας, ότι αν δεν αλλά­ξει θεμε­λιακά ο τρό­πος και η οργά­νωση της παρα­γω­γής και της κοι­νω­νι­κής δομής, τότε το περισ­σό­τερο που μπο­ρούμε να περι­μέ­νουμε είναι πρό­σκαι­ρες διορ­θώ­σεις ενός συστή­μα­τος που είναι κατα­δι­κα­σμένο να φτά­σει στα όριά του αργά ή γρήγορα.

DSC_1141

Μήπως ήρθε ή ώρα να αμφι­σβη­τή­σουμε το σχήμα: Ανά­πτυξη για την ανά­πτυξη; Να αμφι­σβη­τή­σουμε την κατα­να­λω­τική καπι­τα­λι­στική κοι­νω­νία. Να διε­ρευ­νή­σουμε από κοι­νού τους δικούς μας δρό­μους, το δικό μας μοντέλο, έχο­ντας πάντα στο μυαλό , ότι δεν είμα­στε εμείς που θα φτιά­ξουμε το μονα­δικό σχέ­διο που θα ισχύει για όλους και για όλες τις επο­χές, αλλά αυτό που μπο­ρούμε να κάνουμε, είναι μια ασυμ­βί­βα­στη κρι­τική στο επί­σημο κατε­στη­μένο μοντέλο ανά­πτυ­ξης, χωρίς να φοβά­ται τις συνέ­πειες. Μια κρι­τική που θα ξεκι­νάει από την δια­πί­στωση του πεπε­ρα­σμέ­νου των φυσι­κών πόρων και του άδι­κου και ανή­θι­κου που δια­πο­τί­ζει το υπάρ­χον σύστημα. Με στόχο να φτά­σουμε στο σημείο που ο ελεύ­θε­ρος χρό­νος θα απο­τε­λεί το μέτρο του πλού­του , όπως έλεγε και ο Μαρξ.

DSC_1151

Πρέ­πει να ανα­πτύ­ξουμε στρα­τη­γι­κές με τις οποίες θα απα­ντή­σουμε στη παγκο­σμιο­ποί­ηση και θα επι­διώ­ξουμε μια απο­κε­ντρω­μένη, αυτο­δια­χει­ρι­ζό­μενη, ατα­ξική κοι­νω­νία της ισο­κα­τα­νο­μής που θα έχει σαν κύτ­ταρο την αυτο­δύ­ναμη, αυτό­νομη κοι­νό­τητα και θα έχει ως πολι­τικό πρό­ταγμα την Ευη­με­ρία για όλους δια­σφα­λί­ζο­ντας την και για τις επό­με­νες γενιές. Είμα­στε απέ­να­ντι στη λογική της ανά­θε­σης στο κομ­μα­τικό σύστημα δια­χεί­ρι­σης των κοι­νών υπο­θέ­σεων. Μια πολι­τική λογική που δια­περνά όλα τα συστη­μικά κόμ­ματα από την δεξιά μέχρι την παρα­δο­σιακή αρι­στερά. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέ­πει να ξεπε­ρά­σουμε. Να μην είμα­στε παθη­τι­κοί κατα­να­λω­τές προιό­ντων, ακόμα και κομ­μα­τι­κών προ­γραμ­μά­των. Να στα­μα­τή­σουμε να ανα­θέ­τουμε τις τύχες μας σε χαρι­σμα­τι­κούς ηγέτες-σωτήρες αλλά να γίνουμε το υπο­κεί­μενο του κοι­νω­νι­κού μετα­σχη­μα­τι­σμού μέσα από την αυτο­ορ­γά­νωση και το συντο­νι­σμό. Τα παρα­πάνω εξάλ­λου συμπυ­κνώ­νουν την ιδε­ο­λο­γία της ΑΣΠΙ.

DSC_1163

Όλα αυτά θέλουμε να συζη­τή­σουμε και να διε­ρευ­νή­σουμε με τη βοή­θεια των αγα­πη­τών καλε­σμέ­νων μας

Ηλίας Γαγλίας

Ευημερία Χωρίς Ανάπτυξη|ΑΣΠΙ


Στο:IKARIANFESTIVAL
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video