ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

"Σε κλείσιμο οδηγείται το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου"


"Σε μαρασμό και σταδιακά σε κλείσιμο οδηγείται το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου" αναφέρουν στην επιστολή που έστειλαν εκ νέου οι εργαζόμενοι σε αυτό, υποστηρίζοντας ότι θα μείνει ακάλυπτο εφημεριών από τις 18/1 μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου.
Αυτό θα γίνει καθώς γενικοί και αγροτικοί ιατροί αποσπώνται στο Γενικό Νοσοκομείο (Γ.Ν) Σάμου προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του.

Όπως υποστηρίζουν από τις 23 Δεκεμβρίου 2015 έχουν ενημερώσει το υπουργείο υγείας, τη 2η Υ.Π.Ε Αιγαίου και Νήσων και τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας (Κ.Υ) Καρλοβάσου για το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχει προκύψει λόγω των μετακινήσεων.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι "οι εναπομείναντες γενικοί ιατροί δεν επαρκούν για να καλύψουν όλο τον μήνα Ιανουάριο. 

Μέχρι τώρα κάποιοι απ αυτούς επωμίζονται 8 και 9 (αντί 4) εφημερίες για να λειτουργήσει το Κ.Υ. Καρλοβάσου αλλά όλα έχουν ένα όριο και οι γενικοί ιατροί που έχουν απομείνει έχουν ξεπεράσει σωματικά και ψυχικά τα όρια τους.

Οι αποσπάσεις-μετακινήσεις όχι μόνο υποβαθμίζουν τη λειτουργία του Κ.Υ. Καρλοβάσου και κατά συνέπεια τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους πολίτες που εξυπηρετούνται απ αυτό αλλά δεν λύνουν και το πρόβλημα του Γ.Ν. Σάμου, δεδομένου ότι καλούνται να εργαστούν εκτός ειδικότητας.

Οι γενικοί ιατροί έχουν εκπαιδευτεί και νομιμοποιούνται μόνο να προσφέρουν υπηρεσίες στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και όχι να αντικαθιστούν άλλες ειδικότητες και ως εκ τούτου αναποτελεσματικά. 

Οι κινήσεις των υπηρεσιών που καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας όσον αφορά την ασκούμενη πολιτική στον τομέα της υγείας, καθημερινά υποβαθμίζουν την λειτουργία του Κ.Υ Καρλοβάσου".

Και καταλήγουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους: "Θέλουμε να ξέρουμε αν έχει ληφθεί η πολιτική απόφαση για κλείσιμο του Κ.Υ. Καρλοβάσου και εάν είναι έτσι τότε ας ενημερώσουν ανοιχτά γι αυτή τους την πρόθεση τους πολίτες της Σάμου και δευτερευόντως όσους έχουμε ταχθεί να υπηρετήσουμε ένα Ε.Σ.Υ διαρκώς αναβαθμιζόμενο προς το καλύτερο. 

Αφορμή γι αυτή την τελευταία παράγραφο μας δίνει το γεγονός ότι τίποτα απ όσα αναφέραμε στην πρόσφατη επίσχεση εργασίας μας (αποζημίωση εφημεριών, υπερωριακή εργασία νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, καύσιμα ασθενοφόρων κλπ) δεν τακτοποιήθηκε. 

Επιτέλους δεν είναι δυνατόν μία μονάδα υγείας που εξυπηρετεί 43.800 πολίτες ετησίως να οδηγείται σε τέτοιο μαρασμό ενώ θα μπορούσε να λειτουργεί και να προσφέρει πολύ περισσότερα".

Πηγή: era-aegean.gr


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video