ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Δήμος Σάμου για τη δημιουργία hot spot στο νησί


Την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Κράτους στη Σάμο, ώστε να ελεγχθούν οι επιλογές που υπάρχουν για τη δημιουργία hot spot στο νησί, με βάση την προτεραιότητα να φύγουν οι προσωρινές εγκαταστάσεις από το λιμάνι Μαλαγαρίου το συντομότερο δυνατόν και να λειτουργήσει πλήρως ο εμπορικός - επιβατικός λιμένας, ζητά ο Δήμος Σάμου.

Σύμφωνα με την τοπική δημοτική Αρχή, "η χωρίς διαβούλευση και έγκυρη πληροφόρηση της Αυτοδιοίκησης για την επιλογή ενός χώρου εγκατάστασης των προσφυγικών ροών (π.χ. πεδίο βολής) αποτελεί μια άκριτη πράξη και μια άστοχη και επικίνδυνη ενέργεια, καθώς δεν εξασφαλίζονται οι βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας των hot spots.

Η επιλογή του κόμβου συνιστά κρατική αρμοδιότητα που θα κρίνει την οργάνωση της πολιτείας, τον μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της, αλλά και το σαφές περιεχόμενο της έννοιας του ανθρωπισμού
" αναφέρει ο Δήμος Σάμου, που δηλώνει "συνεχώς στη διάθεση της πολιτείας και των αρμόδιων υπηρεσιών για κάθε στήριξη που θα χρειαστούν", καθώς "είναι ώρα για ορθολογικές αποφάσεις για συγκεκριμένες παρεμβάσεις, με τη συμμετοχή της κοινωνίας και με την εγγύηση διαθέσιμων πόρων και έμψυχου δυναμικού".

Σύμφωνα με τον Δήμο Σάμου, οι κόμβοι υποδοχής προσφύγων-μεταναστών που θα λειτουργήσουν σε Σάμο, Λέσβο, Λέρο, Κω και Χίο "θα πρέπει να ανταποκρίνονται στους βασικούς κανόνες ασφάλειας, υγιεινής και ανθρωπιστικής στήριξης στους διερχόμενους πολίτες άλλων χωρών που διεκδικούν με τις οικογένειες τους ένα καλύτερο μέλλον.

Το πλαίσιο λειτουργίας τους θα πρέπει να είναι το εξής:

* Δεν πρέπει να δημιουργείται η εντύπωση εγκλεισμού σε οποιοδήποτε χώρο επιλεγεί καθώς οι πρόσφυγες έρχονται με την προοπτική να φύγουν γρήγορα προς της Ευρωπαϊκές χώρες τελικού προορισμού.

* Τα Hot spots πρέπει να φυλάσσονται σωστά με επάρκεια έμψυχου δυναμικού.

* Να μην υπάρχουν σκηνές οι οποίες θα δημιουργούν κινδύνους σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά οικίσκοι ή ενιαίοι χώροι με στερεή βάση και με σωστά διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο.

* Πρέπει να διασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση και μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα κυκλοφορίας και πιθανής πρόκλησης ατυχημάτων κατά την μετακίνηση τους στο λιμάνι προς αναχώρηση ή στην άφιξη και εγκατάσταση τους στον κόμβο υποδοχής.

* Πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες συνδέσεις ύδρευσης, αποχέτευσης και παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

* Πρέπει να λειτουργήσει ένα τουλάχιστον οργανωμένο ιατρείο με ιατρούς που θα καλύπτουν τις απαραίτητες ειδικότητες.

* Πρέπει να διασφαλίζεται η σωστή και γρήγορη αποκομιδή απορριμμάτων(επιπλέον απορριμματοφόρα, οδηγοί κτλ)
".

- Σε ανακοίνωσή του, την Τρίτη, ο Δήμος Σάμου τονίζει ότι "υποστηρίζει τις προσφυγικές ροές σε συνεργασία με τους εθελοντές και Μ.Κ.Ο. με επάρκεια και ανθρωπιά". Στο παρακάτω αναλυτικό υπόμνημά του υπενθυμίζει και τις σχετικές έως τώρα δράσεις του για την ανθρωπιστική αντιμετώπιση του προσφυγικού κύματος:



- Στο μεταξύ, με στόχο να διαμορφώσει ένα κοινό σχέδιο δράσης της Αυτοδιοίκησης για το προσφυγικό ζήτημα, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 13:30 συνεδριάζει στην Αθήνα η αρμόδια επιτροπή της Κ.Ε.Δ.Ε, η οποία αποτελείται από τους Γιώργο Πατούλη - Πρόεδρο Κ.Ε.Δ.Ε - Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Καμίνη - Δήμαρχο Αθηναίων, Φώτη Χατζηδιάκο - Πρόεδρο Π.Ε.Δ Νοτίου Αιγαίου - Δήμαρχο Ρόδου, Σπύρο Γαληνό - Πρόεδρο Π.Ε.Δ Βορείου Αιγαίου - Δήμαρχο Λέσβου, Μιχάλη Αγγελόπουλο, Πρόεδρο Επιτροπής Νήσων - Μέλος Δ.Σ. Κ.Ε.Δ.Ε - Δήμαρχο Σάμου, Διονύση Χατζηδάκη-Δήμαρχο Παλιού Φαλήρου, Χρήστο Γκουντενούδη - Δήμαρχο Παιανίας, Γιώργο Κυρίτση - Δήμαρχο Κω και Ιωάννη Μέξη - διευθύνοντα σύμβουλο Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε.

Φωτογραφία αρχείου: Σαμιακόν Βήμα


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Βόρειο Αιγαίο

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video