Δεν το αρνούμαι, δεν είμαι και ο πιο βολικός άνθρωπος του κόσμου. Έχω την δική μου οπτική γωνία να παρακολουθώ τα τεκταινόμενα, με αποτέλεσμα πολλά πράγματα να μου ανεβάζουν την πίεση. Διαθέτω ευτυχώς κάποια ψήγματα αυτογνωσίας που λειτουργούν ως φρένο και ως μέσο αυτοπροστασίας, με αποτέλεσμα να γλυτώνω συχνά από δυσάρεστες καταστάσεις. Δεν θα εμπλακώ περαιτέρω με θέματα γενικού ενδιαφέροντος, θα περιοριστώ στα του οίκου μου που αφορούν το φαγητό, στην αλμυρή ή στην γλυκιά του εκδοχή.
Όταν πάω στο σούπερ μάρκετ παρακολουθώ πολλές φορές τα προϊόντα που επιλέγει ο κόσμος να ψωνίσει. Δεν θα σχολιάσω τα ψώνια για το φαγητό.. Όταν όμως βλέπω να ψωνίζουν για τα βλαστάρια τους κάτι ανεκδιήγητα κρουασάν-φούσκες, που είναι σαν πλαστικό σφουγγάρι, με γεμίσεις της συμφοράς, τίγκα στα «Ε» και τα συντηρητικά ή κάτι συσκευασίες με παγωτά (8 τεμάχια με 1,99 ευρώπουλα), δεν καταλαβαίνουν ότι ψωνίζουν και τρώνε σκουπίδια;
Το να χαλαλίζεις έτσι άκαρδα το κέφι και την επιθυμία σου να φας ένα γλυκό, τρώγοντας κατά βάση άγευστα και άνοστα πράγματα, είναι κρίμα και άδικο. Αν βάλεις στην άκρη την βαριεστημάρα σου και διαθέσεις πέντε, το πολύ δέκα λεπτά, μπορείς να φτιάξεις και να απολαύσεις υπέροχα γλυκά, με απίστευτα χαμηλό κόστος.
Για του λόγου το αληθές, κοίτα να δεις πως με δύο μπανάνες, λίγη ζάχαρη, δύο μπάλες παγωτού και 2-3 συμπληρωματικά υλικά, μπορούν δύο άνθρωποι να φάνε -σχεδόν τσάμπα- ένα πραγματικά εξαιρετικό επιδόρπιο! Και όχι ότι κι ότι, άλλα την διάσημη συνταγή Bananas Foster*, η οποία προσφέρεται στο διάσημο εστιατόριο της Νέας Ορλεάνης Brennan’s από το 1951!
Χρειάζεσαι:
- 1/4 φλιτζανιού βούτυρο
- 1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Αρωματίστε με 2-3 κ.σ. λικέρ Κιρς( kirsch)
- 2 μπανάνες , κομμένες στα δύο και μετά εγκάρσια
- 1/4 φλιτζάνι μαύρο ρούμι
- 2 μπάλες παγωτό βανίλια
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το Κιρς και κατόπιν τα κομμάτια της μπανάνας.
http://provocateur.gr
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου