By Dafni
Υλικά
για 2 μικρές λαγάνες των 800 γρ
1 κιλό αλεύρι “Λήμνος” (1 πακέτο)
480 γρ (2 ποτήρια) νερό χλιαρό για το ζύμωμα
140 γρ νερό χλιαρό για να διαλύσουμε τη μαγιά
2 φακελάκια μαγιά ξηρή (ή 40 γρ νωπή μαγιά)
20 γρ αλάτι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Σουσάμι
Διαδικασία
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στη μέση.
Προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο.
Διαλύουμε τη μαγιά και το μέλι στα 140 γρ χλιαρό νερό και τα προσθέτουμε στο αλεύρι.
Σταδιακά προσθέτουμε και το νερό (2 ποτήρια) και ζυμώνουμε για 15 λεπτά, περίπου, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και να είναι εύπλαστη.
Σταδιακά προσθέτουμε και το νερό (2 ποτήρια) και ζυμώνουμε για 15 λεπτά, περίπου, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και να είναι εύπλαστη.
Την βάζουμε. όπως είναι στην λεκανίτσα που τη ζυμώσαμε, σε ζεστό μέρος για 30-40 λεπτά, ώστε να φουσκώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Μετά, ξαναζυμώνουμε τη φουσκωμένη ζύμη για λίγο και πλάθουμε τις λαγάνες.
Φτιάχνουμε 2 λαγάνες των 800 γρ κάθε μια ή 4 των 400 γρ.
Βάζουμε σε λαμαρίνα φούρνου, αντικολλητικό χαρτί που το αλείφουμε με λάδι (ουσιαστικά για να πάρουν την γεύση οι λαγάνες και όχι για να μην κολλήσουν) και βάζουμε τις λαγάνες στο ταψί.
Μετά κάνουμε δαχτυλιές στην επιφάνειά τους (πιέζουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη).
Μετά κάνουμε δαχτυλιές στην επιφάνειά τους (πιέζουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη).
Ραντίζουμε την επιφάνειά τους με λίγο χλιαρό νερό στο οποίο έχουμε λιώσει 1 κ.γλ. μέλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους και καλύπτουμε για λίγο με πετσέτα κουζίνας, ώστε να μην είναι πολύ σκληρή η κρούστα.
Εάν θέλουμε, βάζουμε στον φούρνο καθ’ όλη τη διάρκεια ψησίματος, κάτω από τις λαγάνες, ένα ταψάκι με νερό για να μην έχουν σκληρή κρούστα.
Πηγή: gunaikablog
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου